Last news in Fakti

2 Май, 2024 17:24 726 22

Димитър Главчев се срещна с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман

  • служебен премиер-
  • оиср

Служебният премиер посочи, че страната ни има готовност за интензивни преговори. „Стремим се да изпълняваме отправените към нас препоръки"

Димитър Главчев се срещна с генералния  секретар на ОИСР Матиас Корман - 1

България има амбиция тази година да премине през възможно най-голям брой прегледи в комитетите на ОИСР и се надявам присъединителният процес да бъде финализиран във възможно най-кратки срокове.

Това заяви Димитър Главчев на срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Матиас Корман. Двамата разговаряха в рамките на Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри в Париж.

Служебният премиер посочи, че страната ни има готовност за интензивни преговори. „Стремим се да изпълняваме отправените към нас препоръки“, заяви Главчев.

Той изтъкна, че на състоялата се през април втора сесия на Глобалната парламентарна мрежа на ОИСР от българска страна е потвърден ангажимент за сформиране на специална парламентарна комисия, отговаряща за обсъждането и
приемането на законодателство, свързано с процеса на присъединяването ни към Организацията.

Димитър Главчев акцентира също върху подкрепата на България към регионалните инициативи на ОИСР и по-специално към Регионалната програма за Югоизточна Европа. Тя насърчава провеждането на реформи в региона, с цел укрепване на частния сектор, привличане на инвестиции и подготовка за страните за членство в ЕС и за прилагане на стандартите на ОИСР.

Премиерът изтъкна още готовността на страната ни за доброволен финансов принос в подкрепа на Украйна, чрез сключване на Споразумение за участие в Програмата на ОИСР за страната. Споразумението бе ратифицирано от
Народното събрание на 23 април тази година.

В хода на разговора Главчев специално благодари на генералния секретар Матиас Корман за неговата подкрепа и ангажираност в процеса на присъединяване на България към ОИСР.

Той подчерта също отличното взаимодействие със Секретариата на ОИСР и с Комитетите. Главчев изрази своята увереност, че този активен диалог допринася за намирането на най-подходящите решения по направените препоръки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кличко кмето на Ботунец

    9 1 Отговор
    Абе софянци спите ли бе,тия се подиграват с вас. Докато си почивате тия си рисуват чертички из булевардите и движението става АД.Айде аз бачкам там и вечер си ходим на село с влака,ама вие къде ще паркирате и какви задръствания ви чакат бедна ви е фантазията.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ще изтекат като фе... ий по канала

    6 1 Отговор
    На кой му дреме за тази среща?

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Омерзен

    4 1 Отговор
    Ей Муньо загубен, скрий се в новата ти Етрополска обител!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 И като

    6 1 Отговор
    СЕ срещна КАКВО? Имаше ли листче да прочете ? З А Щ О ни смятат за толкова ТЪПИ че издевателстват над НАС и РОДИНАТА ни

    Коментиран от #20

  • 17 Това е най-простия

    7 1 Отговор
    Премиер който България е имала за цялото си съществуване ! Той дори още не е разбрал, че Тиквата и Пеевски го сложиха на това место ! Ето това е срам за който говори онзи социолог от предната статия, срам за цялата ни нация ! Хората по света ще ни запомнят като нация която не се срамува от простотията си !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пръц

    4 1 Отговор
    Главурника му казал, че все е едно в кене.фа си, много удобен стол 🤪
  • 20 Сократ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "И като":

    Ще издевателстват, докато не ги затрием. Вместо на риба или за гъби, отивайте да гласувате. Само голямата активност ще бие купения и корпоративния вот. Знаем кои са купените и кои корпоративните. Гласувайте бе хора. Нищо не пречи да отделите половин час.

    Коментиран от #22

  • 21 Как ли е

    4 0 Отговор
    кекеледисвал този червей като не е имал листче от което да засрича текст ? Поне да имаше подходяща муцуна за пред хора, а тя на "кукла на конци" !
  • 22 Отивам за риба защото

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сократ":

    никой не е в състояние да ми обясни и убеди как със 30 и повече шарлатански шайки на ДС/БКП регистрирани за избори ще се свалят ГЕРБ и ДПС ! Това беше само веднъж така масово да се гласува с надежда и измамата червена лъсна в лицето на ИТН-изчагъртвачите, всички помним как един Чалгар ни измами, сега ти ли ще ме убеждаваш как ще ги сваляш тези НАМАГНИТЕЗИРАНИ престъпници ? По- добре светът да научи как 20-30 % само са гласували или по-малко за да се знае, че малцинството управлява мнозинството в тази овча кошара....нека се знае и в Африка, че сме разделени простаци...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове