Last news in Fakti

11 Март, 2014 08:06 3 995 3

2000 евро за бизнес на село

Преглед на печата

Отделиха пасищата и мерите от ливадите, обобщава в. „24 часа“

Пасищата и мерите се отделят от ливадите. Това се реши днес на заседание на работната група по въпроси, свързани с изготвяне, изменение и допълнение на Националните стандарти за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние чрез изменение на Национален стандарт 4,1, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Според измененията, земеделските стопани се задължават да поддържат пасищата и мерите чрез паша с минимална гъстота от 0,15 животински единици на хектар. Поддържането на ливадите ще става чрез задължително косене, като се допуска и пашуване, но не преди косенето.

 

Телекоми се оплакват от ненужна регулация, разкрива в. „Труд“

“Предстоящата промяна в Закона за електронните съобщения, която прави всички решения на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължителни за изпълнение, е ненужна допълнителна регулация. Винаги когато ни наложат наказание, ние го изпълняваме освен в случаите, когато го обжалваме”, коментираха от “Глобул” по повод промените на закона. Проектът за това е написан от депутати и бе внесен в Народното събрание в края на миналата седмица.

Другите два мобилни оператора - “Мтел” и “Виваком”, се въздържат на този етап да коментират с мотива, че още не са анализирали текстовете.

 

2000 евро за бизнес на село, обещава в. „Стандарт“

До 2000 евро помощ от Брюксел, ако започнеш бизнес на село. Това предвижда проект на земеделското министерство. Парите ще са от новата Програма за развитие на селските райони. Тя трябва да започне да работи най-късно следващата година. Целта е чрез различни стимули да върнем младите хора в селата, обясни в интервю за "Стандарт" земеделският министър проф. Димитър Греков. Помощта за бизнесмените, които искат да работят в малките населени места, ще се дава на принципа на субсидиите за млади фермери. Те ще представят бизнес план и ще се ангажират да постигнат определени резултати. Освен това трябва да продължат дейността си в съответните райони поне в рамките на три до пет години. Важно е да се осигурят и удобства в селата, които да са същите като тези в градовете - инфраструктура, възможности за спорт и културни развлечения, казва още министърът.

 

Кифлата от магазина = инфаркт или инсулт, предупреждава в. „Монитор“

Кифлите от магазина, вафлите, сухите пасти и всички останали дълготрайни сладки и соленки от магазина могат да доведат до инфаркт и инсулт. Причината е, че трансмазнините, с които те са приготвени, увеличават нивата на лошия холестерол, затлачват кръвоносните съдове с плаки, те започват да се пукат, а при запушването им може да се стигне до удар в мозъка или остри сърдечни пристъпи. Това стана ясно по време на дискусия за вредата от тези съставки, която се проведе в София вчера.

Трансмастните киселини, както е по-правилно да се наричат трансмазнините, удрят най-вече сърдечносъдовата система, тъй като променят липидния профил. Това обясни доц. Веселка Дулева, национален консултант по хранене и началник-отдел „Хранене” в Националния център по обществено здраве и анализи.

 

Брюксел възстанови на България 957 млн. лв., рапортува в. „Преса“

Благодарение усилията на ръководството на Държавен фонд "Земеделие" Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева в много кратки срокове, съобщиха от ДФЗ.

 

Парите са платени от ДФЗ на 30 януари 2014 г. по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) със средства от държавния бюджет. Така е спазен ангажиментът земеделците да получат първия транш по СЕПП до края на месец януари, а Европейската комисия възстанови сумата за месец.

 

Престъпността намалява? Не съвсем..., тревожно анализира в. „Капитал дейли“

През последните две седмици слушаме хвалбите на МВР как за първите два месеца на 2014 г., след като жандармерията беше изпратена по селата, престъпността е спаднала с 32%.

Да, но не съвсем. Ако беше толкова лесно - защо не изпратим още толкова жандармерия в другите села и малко повече в градовете и престъпността спокойно може да падне с още 32%. И тогава със сигурност България щеше да бъде страната с най-ниската престъпност в цяла Европа.

Разликата е, че вече не сме 1984 г. и няма нужда да се преструваме, че сме победили престъпността. В някакъв смисъл престъпността прилича на безработицата – тя е социален феномен, има хора, които се изхранват от нея и както всички социални феномени - не може да се променя от този за другия месец, още повече с 32%.

 

Здравното министерство иска заведенията с тютюнев дим временно да се затварят, пише в. „Сега“

Въпреки намеренията на депутатите да отменят режима за пушенето в заведенията здравното министерство поиска да се ожесточат наказанията за ресторанти и барове, които нарушават забраната. Те предвиждат затваряне на заведенията за цял месец, ако в тях се пуши, и поставяне на видно място на изобличителна табела, че са нарушили разпоредбите. Санкцията ще се налага на ресторанти и търговски обекти - еднолични търговци и юридически лица, които вече са глобени два пъти за престъпване на забраната. Глобите не се променят - за едноличните търговци при първо нарушение е предвидено да платят до 5000 лв., при рецидив - от 1500 до 3000 лв. Имуществените санкции за юридическите лица са от 3000 до 5000 лв. при първо провинение и от 5000 до 10 000 лв. при повторно нарушение.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alex xela

    1 0 Отговор
    На трактора на снимката саму гумете са му повече от 2000 евра. Къв те бизнес с 2000 евро, освен ако не сеят марихуана
  • 2 ТО ШИБА

    0 1 Отговор
    аз ще посея 10 декара кускус
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    кой измисли думата ПАШЕВАНЕ,като
    тя си ПАСЕНЕ на животните !За това турчина ще ВИ пказва СИК в
    парламента,а ГАНЬО да ПАШУВА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове