Last news in Fakti

5 Юни, 2014 08:33 8 152 2

580 къщи "изгоряха" заради казан за ракия

  • печат-
  • вестници

Преглед на печата

580 къщи "изгоряха" заради казан за ракия, пише "Труд"

Скандал и смрад разтресоха Каблешково, след като заради затворен казан за ракия се разкри, че канализацията на половината град е незаконна. Неподозиращи развоя на събитията жители на бургаското градче пратили сигнал до екоинспекцията, че казанът замърсява дере и много мирише на джибри. След проверка съоръжението за ракия било затворено. Това ядосало собственика му Тодор Вълчев и той изпратил сигнал до екоинспекцията, че всички 580 къщи около казана му също изхвърлят отпадните си води в дерето. Инспекторите се отзовали и на този сигнал. Оказало се, че Тодор е прав - тръбите на каблешковци наистина са незаконни и отпадъците им замърсяват реката. Веднага след тази констатация от община Поморие изпратили предписание на гражданите да си изкопаят септични ями и да се изключат от канализацията.

Регистрацията на коли само при нотариус, съобщава "24 часа"

Регистрацията на автомобили вече да се извършва само от нотариуси заедно с изповядването на сделката, а не собствениците да се редят на опашка в КАТ. Това предвижда одобрена от правосъдното министерство концепция, която е изработена по предложения на Нотариалната камара. 615 нотариални кантори ще обслужват хората по-бързо от 28-те областни поделения на Пътна полиция, обясни зам.-министър Сабрие Сапунджиева. Първаночално нотариусите трябва да поемат регистрацията на коли, които вече имат български номера, и да издават само талони на новите собственици.

Социалисти и националисти се съюзиха в искането за касиране на евровота, коментира "Сега"

Призивът на "Атака" да бъдат касирани изборите за Европейски парламент неочаквано намери подкрепа в лицето на куп депутати от БСП. Още миналата сряда хората на Волен Сидеров обявиха, че не приемат резултатите от вота заради многото сигнали за нарушения и купени гласове. И започнаха подписка в НС, с която да сезират Конституционния съд. Тогава обаче изглеждаше, че инициативата им е обречена, тъй като не разполагаха с необходимите 48 депутати, за да се обърнат към КС. Вчера се оказа, че са ги намерили. Подписката е подкрепена от 28 души от групата на БСП. Левицата също няма основание да е доволна от изборите заради ниския си резултат. В подписката са се включили някои от най-разпознаваемите лица на червената ПГ като Явор Куюмджиев, Георги Кадиев, Кирил Добрев и Таско Ерменков. Не е ясно дали искането вече е внесено в КС. Но след като това стане, съгласно Изборния кодекс конституционните съдии трябва да се произнесат в рамките на два месеца по законосъобразността на вота. Атакистите са пратили и жалба по същия повод и до главния прокурор Сотир Цацаров.

Режат приема във вузове заради безработни, предполага "Стандарт"

Държавата ще ограничи приема в онези висши училища, които бълват недобре подготвени кадри и безработни за трудовия пазар. Проектът за стратегия за развитие на висшето образование предвижда нов начин на финансиране на университетите, като едновременно с това се ограничи приемането на млади хора в онези специалности на вузовете, които са на последно място според рейтинговата система. В същото време ще бъдат определени нови нормативи за издръжка на обучението на един студент на базата на неговата реална стойност. Това означава, че субсидията, предназначена за един студент, ще се увеличи, но тя ще се дава само на университети, които дават качествена подготовка. Промените няма да засегнат никой вуз като цяло, защото по различните направления на последно място са класирани различни университети. Те обаче ще ги мотивират да развиват само онези специалности, които са конкурентоспособни.

Звезди откриха нов цирк в София, разказва "Дума"

Куп звезди дойдоха на откриването на възродения Национален цирк "София". Фолкпевиците Нелина и Еми Стамболова, рокаджийката Милена Славова, тв водещата Ива Екимова, бащата на "Като лъвовете" - режисьорът Ники Априлов, и много легендарни циркови артисти уважиха премиерата на спектакъла "Завръщането на една легенда".

Под купола на шапитото, разпънато на бул. "Скобелев" до мол "София", се събраха дъщерята на Лазар Добрич със семейството си, съпругата на Тошко Козаров, фамилия Ковачеви, Тереза Панова, Иван Владимиров - първият българин, изпълнил "Колелото на смъртта", братя Кондови, Цветан Дуков, Даринка Юлиева, Пенка Генчева, Емилия Иванова - акробатка от първата трупа Кехайови, която е в книгата за рекордите на Гинес, и др.

Деца и възрастни видяха дресура на повече от 25 вида животни и птици - зебри, двугърби и едногърби камили, тибетски якове и африканско ватуси, огромни алигатори, арабски коне, лами, понита. Един от алигаторите се излегна върху тялото на доброволка от публиката, а после отвори паст, за да може неговият австрийски треньор да постави вътре главата си.

Без кюстендилски череши за Задушница, прогнозира "Новинар"

Тази година ще посрещнем Задушница без череши от Кюстендилско. Пороите през тази пролет явно са се отразили пагубно на реколтата, тъй като плодовете, които се продават на Женския пазар в София, са масово от Карловско. Репортер на „Новинар” успя да види само една сергия, на която се предлагаха череши от Кюстендилско, при това качеството им не беше най-доброто. Цените на вкусния плод са доста по-ниски в сравнение с тези във веригите, а и самите плодове са много по-качествени и узрели. Могат да се намерят череши по 2,20 лева за килограм, по 2,50 лева, а дори и по 2 лева. В този случай обаче огледайте хубаво изложените плодове, тъй като най-вероятно са презрели и са пред скапване. Търговците на Женския пазар в София удрят в земята големите търговски вериги с всевъзможни промоции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    2 0 Отговор
    е тоя им го е зач.кал чорбаджийската
  • 2 капитен

    1 0 Отговор
    на тия от ,,Дума'' и БСП им дай за циркове да разправят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове