Last news in Fakti
27 Юли, 2019 5238

Американски или британски спорткар?


  • Corvette C8 Stingray Американската суперкола ще се произвежда в Боулинг Грийн, Кентъки, а цената ѝ ще започва от 60 000 долара. От 0-100 км/ч Stingray ще ускорява за малко под 3 секунди. Максималната скорост е все още не е тествана.
  • McLaren 600LT Spider McLaren 600LT Spider с отворен покрив има конкурентни показатели с лидерите в сегмента – ускорение от 0-100 км/ч за 2,9 секунди и максимална скорост от 342 км/ч. Цената му е $250 000.

    269 гласа
    49%
    51%
    274 гласа

Коментари

  • 1 Нито едните, нито другите!

    44 7 Отговор
    На цената на англичанката ще си купувам нов американец 4 години под ред...

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    22 32 Отговор

    До коментар #1 от "Нито едните, нито другите!":

    Американската кола е симвул на боклук, правителството им от 15 години на сам им дава безвъзмездно милярди финансова помощ за да не фалират.
    Голяма част от марките им престанаха да съществуват.
    Детройт който основно произвежда автомобили е в по-лоша демографска криза и от България.
    Попитай се защо?

    Коментиран от #3, #4, #19

  • 3 Жоро Питанката

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Защо?
  • 4 333

    32 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Щото британската автомобилна индустрия е цвете..
    Половината британски марки ги купиха индийци. А на макларън собствениците все едни Абдула и прочее. По принцип съм съгласен с теб за американските автомобили, ама Корвета си е кола. GM имат някои много добри двигатели, на световно ниво. Корвета от 20 години не е кола, която се движи само на право. Че не е толкова луксозна, колкото другите в класа си е факт, но за това е по-евтина. За мен компромис с оборудването е допустим, ако има хубав двигател и добро пътно поведение.

    Коментиран от #8, #17

  • 5 гого

    1 3 Отговор
    и двете!!!
  • 6 Гнида

    8 4 Отговор
    И двете коли са прекрасни .....

  • 7 тоз

    10 7 Отговор
    Нито една от двете .За тези пари едно Троше GT3RS ще ми върши работа -до магазина,на пистата пък и където да ми се ходи.Универсален автомобил.
  • 8 Прав си

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "333":

    А и спрямо колите които караме корвета е уникален,возил съм се в много по стар модел,мисля ,че беше 2007 и после три дена ми държа влага усещането,а и при тази цена и срещу британска кола даже няма да се замисля....не случайно много от по бутиковите производители на спортни коли ползват неговия двигател
  • 9 Гост

    9 0 Отговор
    Когато две коли са изцяло изравнени като възможности,дизайн и качество...остава да се сравнява цената! Може би е по-престижно да караш Макларън,но пък и цената му е многократно завишена спрямо тази на Корвета!
  • 10 Random

    6 10 Отговор
    Никое. Едно M850i Gran Coupe и туй то. Кеф ти бързина, кеф ти управление, кеф ти лукс, а и по-надеждно от който и да е хамерски или британски боклук ( не колкото тойота де, ама по-добре от тия двете)
  • 11 на баба ти фърчилото

    5 2 Отговор
    "Американската кола е симвул на боклук, правителството им от 15 години на сам им дава безвъзмездно милярди финансова помощ за да не фалират"
    Приятелю, не правителството дава милиарди, а една друга институция дава на американското правителство заеми да не фалират и тя се нарича Федерален резерв и е 100% частна институция.

    Коментиран от #15, #18

  • 12 америка е яка

    8 1 Отговор
    12 години карах кадилак цтс абсолютно само масла и филтри,уникална кола за другите не знам
  • 13 Путкин

    1 10 Отговор
    Абе ташаци, що пишете глупости!? Карал съм Макларън и ще ви кажа, че това невероятен автомобил! опелджий и колхозници да не коментират като не разбират!
  • 14 Ха ха ха ха ха ха ха

    8 1 Отговор
    Само ладата е по добра от тия каруци. Тя е правена с инженерна мисъл.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Тит

    0 2 Отговор
    Корвета е синоним на американската спортна кола,при това е евтина спрямо аналози в този клас.Купе,тарга и кабриолет с голяма кубатура съчетано с турбо,какво му трябва на човек??От С7 насам има голям скок в пътното поведение на американеца.Има обаче едни американци дето ми харесват повече,вече стари ,но-Saleen S7 и Mosler MT900.Британеца е нова марка,но как навлезе в автоиндустрията,с гръм и трясък,модели ,като Сена и Р1 са ненормална класа,но и леко снобарски.Финансите може да не са американски и европейски зад проектите ,но тези коли не можеш да ги наречеш индийски или там някакви си?Винаги ще се сещаш за Албиона и Америка!
  • 17 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "333":

    Напълно си прав за всичко което каза, просто не бих си купил нито корвет нито макларън поради ред причини.
    Едното е кола с под 10см клирънс което я прави невъзможна за каране в нашите условия и е с интериор като на Голф, другото пък до уж от Агнлия идва, не моиш го обслужи в България и идва с 10 годишна заводска гаранция защото се слави с липсата на надеждност.
    Човек ако иска кола която може да прави всичко, си взима 911. Ако ти е скъпо си взимат М, АМГ или РС.
    Немското си е немско , това е истината и по отношение на дизайн, качество на изработка, представяне / управление, ускорение, спиране / . И цената на корвета в България хич няма да е като в САЩ нали знаеш, ако струва 60 хил долара може да се замисли ,но след всички данъци, мита и т.н. цената ще нарастне с 30-40 %.

    Коментиран от #21


  • 18 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "на баба ти фърчилото":

    Няма значение кой им дава пари, важното е че имат нужда някой да им дава пари за да съществуват. Като собствено търговско предприятие което разчита на себе си не биха съществували, защото всеки друг производител прави по-качествени коли от американците. Дилърите предлагат коли с огромни отстъпки и пак стоят на площадите, защо?
    Защото са боклуци, и дори патриотично настроените американци не искат да си карат собствените коли, отмина времето на Детройт в който живееха 2,3мил души и беше 4-тата икономическа зона в северна америка. Сега живеят 3 пъти по-малко и са 80% чернокожи, завода в алабама на мерцедес се наложи немците да го спрат за 1 цял месец поради ниското качество. Единствения що годе качествен американски автомобил в момента е тесла, само заради това защото електромобила е няколко пъти по-опростен от автомобилите с ДВГ.
    А това че има изключения като корвет, форд гт, форд ф150 и един линкълн навигатор примерно е капка в морето на фона на цялата им некадърност!

    Коментиран от #20

  • 19 Бесен Язовец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Познава се ръката на професионален путиноиден трол, хората го питат, коя кола по му харесва, а той дърпа цяла антиамериканска реч, за правителства, финанси, демографски кризи и т.н. Как така си забравил да споменеш, че там и негрите бият ?
  • 20 333

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Да говориш как автоидустрията в САЩ била жива, защото правителството ги субсидира, и после да кажеш, че Тесла била читава, при положение, че тя получава повече субсидии от американския данъкоплатец от GM е малко странно. Въпреки, че GM произвеждат по 9 милиона автомобила годишно, Тесла прави 250х, примерно.
  • 21 333

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    911 e най-добрата кола. Точка! Ма много скъпа, бе! Да, корвета е значително по-скъп в Европа, ама при еквивалентна мощност е два пъти по-евтин от Карера. Като събера парите, ще реша дали да взема по-слаба Карера или по-мощен и постен Корвет :D AMG-GT e готино, ама май е по-скъпо от Поршето, а съм прекалено млад на 47 да карам Мерк :D. Винаги Мерцедесите са ми изглеждали за по-възрастни хора. М-ки и подобни не ме интересуват. Корвета не е толкова зле като клиренс, мисля, че няма да има проблем да се кара.
  • 22 Един sl 55 amg

    1 1 Отговор
    За 30 бона лева и друго не ми требва за летото
  • 23 гощо

    0 0 Отговор
    Ел кокалес гранд де лукс,цели 2 бр.
  • 24 Тодоров

    1 0 Отговор
    Никога "курвети" !
  • 25 Като ша е американско

    0 0 Отговор
    Дож дямонче ! Направо , накриво, по таван, всякак върви !

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта