Last news in Fakti
07 Октомври, 2019 7423

Ще защитим ли историята си?


  • Красимир Каракачанов председател на ВМРО Задължително трябва да защитим историята и достойнството си. Да защитим хората, които са там и имат българско национално самосъзнание.
  • проф. Иво Христов депутат от БСП Накрая ще признаем всичко - и македонската държава, и македонският идентитет, и македонския език.

    362 гласа
    33%
    67%
    725 гласа

Коментари

  • 1 гост

    120 14 Отговор
    Ще го признаем защото ни натискат. Тотална подигравка....
  • 2 агент08

    63 13 Отговор
    Ти ли бе, предателю ще защитиш България!?
  • 3 име на гост

    61 12 Отговор
    Точно тези ли народни предатели очаквате да ни защитят? Та, те изгониха и малкото млади и умни хора в последните години. От тях се очаква да вземат поредната комисионна и да ни вкарат в пъкъла. Тях друго не ги интересува! Ако имат далавера, биха ни избили на някой стадион. Комунистите са ужасна чума, ма на тия гробаджиите шапка им свалям!!!!!!!!
  • 4 Ghost

    27 32 Отговор
    Забавно е как се борим за македонската история, но не познаваме българската.
    Опъваме се заради факти, но нашата собствена е тотално манипулиран.

    Цялата ни история- която засяга русия е тотално изкривена.
    Защо не пишат за освободителната, балканската, сръбско българската, междусъюзническата, втората световна, руското мародерство 44-47, Клането 53,......

    Загрижили сме се за чуждата , а нашата сме я забравили
  • 5 BGBGBG

    14 18 Отговор
    Тя обърката с Македония започва от предшественниците на БСП тия с червения цвят така че да спрат да грачат по кашата която са забъркали!
  • 6 Мунчо

    54 7 Отговор
    Прав е Христов, имайки предвид Шкембе войводата, който подписа договора, даващ на Македония всичко останало, което поиска, дори и историята ни!

    Коментиран от #18


  • 7 гого

    34 4 Отговор
    Не виждам проблем да признаем фактите. Само че и те трябва да ги признаят. Македонската държава в момента е факт, но тя е факт от 1944 г. в състава на Югославия, а като независима - от 1991 год. Това те трябва да го признаят. Македонският идентитет също в момента е факт, но той не е в резултат на естествен народностен процес, а е в резултат на процес, измислен политически и задействан политически от края на 1944 год. Това те трябва да го признаят. Македонският език също понастоящем е факт, но той не се оформил и развил по естествен път, а е създаден с нормативен акт също в края на 1944 год. Това също те трябва да го признаят.
    Лошото е, че тези елементарни неща стават предмет на преговори, т.е. на пазарлък, защото така ни го натресоха този "договор". А щом има преговори - значи някой трябва да отстъпи. Да признае едни факти без другия да признае други.
  • 8 Орце Камчев

    9 20 Отговор
    Не мой да е верно да откраднете македонската история, култура и език. Кат ви притиснат началниците ОТГОРЕ ке ни признаете, че и хоро ке ни играете.

    Коментиран от #9, #10, #35

  • 9 Умберто

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Орце Камчев":

    Лошито е,че вас са ви натиснали албанците.
  • 10 Умберто

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Орце Камчев":

    Скоро ще играете албанско голо хоро.
  • 11 Кой68

    22 3 Отговор
    Красчо освен да се развива като хипопо и да патриотарства друго не прави..Така се пънеше за самолетите ала му скръцнаха със зъбки и "патриото" олекна.......
  • 12 Гост

    25 2 Отговор
    Няма такива предатели,сега и историята ще си унищожим,като всичко друго!
  • 13 сноу

    20 3 Отговор
    Че в кои потури бяхте когато всички соц и комуно отрочета изуха гащите на цял един народ и ни оставиха на произвола на съдбата та кой откъдето свареше ни клатеше до примала.То мутри се развилняха ,то цигуйци се разпищоляха а всички ченгета и комуносвинчета започнаха да лапат като невидели, а където има такъв разгулен празник ,неминуемо се появяват още по алчните англосаксонски хиени.Сега америте така са ни го набили до петите ,че така измислената 16-та република на бая ви Тоша ,ще изглежда като виц , и ще признаваме дори на дядо поп паралията за килимявка.
  • 14 предатели

    25 3 Отговор
    Политици като Каракачанов, Борисов, Сидеров и т.н. играят по свирката на чужди държави и затова признават всичко без да се замислят за националното ни достойнство. В момента се подготвя второ национално предателство след онова от 1945, когато пак под натиск на чужди държави насила направиха от българите македонци по националност.
  • 15 Мария Атанасова

    22 1 Отговор
    То няма нищо за защита. Държавата приключи.
  • 16 Deo

    14 13 Отговор
    БКП (БСП), Г. Димитров и Сталин създадоха на сила Македония и македонски народ избивайки българите от пиринския край и сега да дават акъл по темата е доста нагло. Националните предатели от БКП да се скрият някъде и да не дават много акъл по темата. А другите които коментират тук защитавайки предателите да вземат да прочетът някоя книжка, да се образоват малко. ИДИОТИ
  • 17 доктора

    10 5 Отговор
    Ако сега, когато нещо зависи от нашият глас не го дадем - ще се получи същото, както през 45-50г ни наричаха българошовинисти и прежалихме вардарската си провинция и се подчинихме на коминтерна. Тази грешка трябва да се изправи или поне без бой да не се даваме на днешния киминтер - Брюксел.
  • 18 Стефан

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мунчо":

    Мунчо името ти говори много, и аз не харесвам ДОНОСНИЦИ , но в случая този червен кхмер те пуска по пързалката, Каракачанов не може да подпише НИЩО в качеството си на военен министър, защото Мунчо това е във пълномощията на премиера, а отделно от това има комисия от историци които ще дадат КВАЛИФИЦИРАНА оценка на преговорите, така че когато пишеш първо МИСЛИ , освен ако не си на хонорар при някой българофоб.
  • 19 Истината е че

    5 11 Отговор
    Русофил Путинската гвардия е впрегната да пречи за присъединяването на Македония към ЕС и НАТО.
  • 20 Кул за БКП

    8 12 Отговор
    Истински шизофреници са господата от БСП/БКП/, които удобно забравят кой всъщност продаде България и как днешна Македония стана филиал на Югославия. Така че Иво Христов просто да си мълчи, защото е нагъл.

    Коментиран от #23, #25

  • 21 dsсса

    11 0 Отговор
    С политиците, които имаме няма да можем да защитим нищо. А да не си заравяме главата в пясъка, политиците ни са наша заслуга! Мислещите хора в България са пренебрежимо малцинство.
  • 22 ВМРО

    3 3 Отговор
    Двете тези не са в конфликт. Естествено че признаваме македонска държава и идентичност, но и пазим българската иториш и българите там.
  • 23 гого

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кул за БКП":

    Македония бе дадена на Югославия през 1918 г. Пиринска Македония през 1947 г. бе спасена от Георги Димитров да не бъде присъединена към Република Македония, република в състава на СФРЮ, чрез Бледските споразумения, които в таен протокол към тях предвиждаха това да стане след отделен допълнителен договор. Който така и не стана факт. Бе спасена с цената на тежки компромиси, които имаха приложимост само 2 години. (Това с хилядите убити по този повод е пълна глупост и лъжа. Македонстващите в Пиринска Македония бяха и си остават твърди антикомунисти и това тяхно самосъзнание е резултат от други въздействия, не комунистическите. Спрака - архивите на ДС и нейната работа срещу тях. Предполагам, че устатите баш патриоти трябва да похвалят ДС за тази работа.) Така Димитров успя да парира амбициите на Тито пред Сталин, аргументирани с "българите са истински фашисти, те помагаха на Хитлер и трябва да си платят за това!" Ето това направи Димитров.
    По-късно именно властта в България спаси, съхрани и реставрира стотици движими паметници на културата от Вардарска и Егейска Македония, изнесени през 1918 г. от Богдан Филов, както и през 1944 год. Направи това чрез структура в Първо главно на ДС - външнополитическото разузнаване. И след като изтече 70 годишния давностен периот от международната конвенция за движимите паметници на културата, Божидар Димитров почна да показва най-ченните в НИМ.
    Онази власт издаде сборникът "Македония" на български и английски езици едновреме
  • 24 Makedonija

    2 1 Отговор
    E na makedoncite,blgarija e na blgarite,srbija e na srbite,grcia e na grcite i albanija e na albancite.Koj ne verva neka probva da nacrtae goljama Grcija,Srbija,Blgarija,Makedonija ili albanija i ste vide ste potrosi samo mastiloto si bez rezultat.
  • 25 dsсса

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кул за БКП":

    Значи да разбираме, че Македония е била част от България, ама мръсните комунист са я дали на сърбите. Да, ама не! За последно Македония е била в пределите на България при Иван Асен II. Не помня след него комунисти да са били на власт. През ВСВ Хитлер НЕ ДАВА Македония на България, а само оставя България да я управлява, пък след войната "ще видим". И тя така я управлява, че и досега светът казва, че България е била фашистка държава. Е той Хитлер така и не спечели войната и нямаше как да видим, дали ще ни я даде. Но пък България беше сред ПОБЕДЕНИТЕ държави и победителите имаха жестоки претенции към България. Гърция иска граница по билото на Средна гора, Югославия иска граница по реките Искър и Места. За това, че България се включва във втората част на войната на страната на СССР, Сталин не се съгласява, България да загуби територии. Нещо повече, понеже Румъния е повече съюзник на Третия райх от България (изпраща войници на Източния фронт), ние си получаваме от нея Южна Добруджа. А Георги Димитров (и другите комунисти) в България никой не ги е питал. И Богдан Филов да беше премиер и Кимон Георгиев и всеки друг, пак нямаше да го питат. Само че, ако бяха те, претенциите на Югославия и Гърция щяха да бъдат удовлетворени!

    Коментиран от #27

  • 26 Виктор

    11 0 Отговор
    Безсмислена битка , която няма да доведе до нищо.Нито те ще си купят минало , нито ние бъдеще!
  • 27 ВМРО

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "dsсса":

    Тези възхвали на БКП и вожда Димитров ги разправяй на неграмотните. Като начало - БКП под ръководството на НКВД убива повече български генерали отколкото губим във войните. Границите на държавите са решени предвоенно както и зоните на зависимост - съветска и англо-американска. Не е имало заплаха за загуба на още територии - фактът на изтеглянето на българските войски от Беломорието и Македония е достатъчно наказание. Македониската линия на БКП би е осъществила и без Втората световна. БКП почва македонизацията още през 30те години, но в малки размери. След 1945 я прилагат в пълна сила, както и и унищожението на българския елит - от Дрангов до Никола Петков. Никой - ама никой освен БКП не е искал да е убиват синовете на Райна Княгиня или да хвърлят в лагер Димитър Талев...

    Коментиран от #28

  • 28 гого

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "ВМРО":

    Невежеството се крепи на незнание и примитивна душевна настройка. Македонстващите у нас, и преди 1944 г., и след това, всичките до един са антикомунисти. И са разработвани след 1948 г. от ДС, съдени и осъждани от съд за антидържавна дейност. Те имат съвсем друга мотивация. Не са почнали да се считат за "македонци" вследствие на Коминтерна и БКП. Пишете в Гугъл " ТАБУ - Време на страх и страдание" от Стойко Стойков и четете.
  • 29 Фатих Мехмед

    7 6 Отговор
    Историята ви е или надупени или китарата на дръвника😂😂😂😂😂😂обаче сега лъвове и тигри на знамето сякаш целия сват работи за вас😂😂😂😂😂😂😂
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 хахаха

    6 1 Отговор
    Заради Гошо Тарабата (мастикаджията, българопредателя), сега си имаме македонска дЪржава:)
  • 32 vasik atanasova

    6 1 Отговор
    кой не знае че македонците са си чисти българи от пиринския край ?
  • 33 Стани да си легнеш

    10 1 Отговор
    А стига с тая Македония че ми се повръща вече ,тя си е самостоятелна държава ,ние нас сме оправили та и тях гледаме .Каракачан я виж какво има за обяд днеска да не заслабнеш ,а тая тема я остави ,че си смешен ,нито си маке , комита хептем .
  • 34 Хората там не желаят

    6 3 Отговор
    Да бъдат бълхари щото тва е позорно нещо и не разбирам къв е тоа зор да ги тероризирате като те не искат да се наричат бълхари
  • 35 Хахото

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Орце Камчев":

    А ти нали не знаеш български, как прочете за какво става въпрос ? А на какъв език си написал коментара, щото на мене ми се чини , че е български?
  • 36 Експерт

    6 4 Отговор
    Да, Христов е отявелен руснак и потомък на тези, които предадоха българите от Македония та дори и костите на Гоце. Да беше го казал в изказването си по телевизията. Но това не означава, че сега не е прав. За съжаление отрича всичко направено и е в най-крайните позици само за да защити интересите на руснаците, за да не влязат северняците в НАТО и ЕС. Не заради България. Ако му заповядат господарите и той ще се пише македонец.

  • 37 Селянина с колелото

    5 5 Отговор
    Като направиш един луд Министър и край с държавата
  • 38 Гост

    8 5 Отговор
    Само дебили могат да гласуват за нареклият ги дебили!
  • 39 Шашавелчо

    13 7 Отговор
    ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ - Пиша го с големи букви, защото е единствения български професор, който го заслужава.Не мисля за него като политик, той е обективен и казва истината.

    Коментиран от #40

  • 40 КУРнинов

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Шашавелчо":

    С тоя ДЕБИЛСКИ поглед не ми изглежда хич нормален!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Анонимен

    1 1 Отговор
    Това ще бъде поредната национална катастрофа!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Помнещ

    1 0 Отговор
    А ,защо големият,,борец" против ,,комунизма" Ж.Митев Желев я призна ?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта