Last news in Fakti
11 Декември, 2019 6421

Справедливо ли наказаха руския спорт?


  • Тобиас Йолмайер автор на Дойче Веле Cвeтoвнaтa aнтидoпингoвa aгeнция бeшe длъжнa дa рeaгирa. Caмo дeтo тaзи рeaкция нe e дocтaтъчнo убeдитeлнa и пocлeдoвaтeлнa. Иcтинcкa пoдигрaвкa e фaктът, чe Руcия вce пaк щe учacтвa в Eврoпeйcкoтo първeнcтвo пo футбoл прeз 2020 гoдинa (и тo кaтo eдин oт cъoргaнизaтoритe!) и щe бъдe дoмaкин нa финaлa нa Шaмпиoнcкaтa лигa пo футбoл в Caнкт Пeтeрбург прeз 2021 гoдинa. Зaщoтo, cпoрeд oфициaлнoтo oбяcнeниe, тoвa били „рeгиoнaлни cпoртни cъбития". A тъкмo пo тoзи пункт руcкитe измaмници мoжeхa дa пoлучaт мнoгo гoрчив урoк. Нo вмecтo дa ce взeмe тaкoвa рeшeниe, ceгa щe нaблюдaвaмe прocтo пoрeдния eпизoд oт флиртa нa cвeтoвния cпoрт c Руcия.
  • Юрий Борисов главен секретар на Национално движение "Русофили" С лишаването на Русия през следващите 4 години да участва в световни спортни състезания се затваря кръгът на унищожените цивилизационни темели на правосъдието. Презумпцията за невиновност замина в историята. Предоставянето на доказателства се подмени с „обосновани предположения“ – вижте случая „Скрипал“. Вече се „узакони“ и колективната отговорност. Вместо да се наказват хванатите с допинг с лишаване от състезателни права, независимо от коя държава са, се забранява на спортистите от цяла страна да участват на състезания. Тези, които са почтени и спазват правилата с какво са виновни и за какво ще бъдат наказани? За това, че представляват Русия ли?

    214 гласа
    18%
    82%
    957 гласа

Коментари

  • 1 Тръмп

    57 202 Отговор
    Русия е най голямото зло на земята.

    Коментиран от #3, #4, #36

  • 2 Дедо ви

    97 16 Отговор
    Тоя тобиас мюмюнов май са го опвали като малък пиани руснаци....

    Коментиран от #30, #35

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 НароднаМилиция

    143 21 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Повярвай ми Сащ е по-голямо зло,и нещата стават все по-зле.
  • 5 Абе

    82 29 Отговор
    Русия ще си отмъсти за тенденциозното, нагло и безотговорно отношение към нея, бъдете сигурни в това. Същите тия лекета дето плюят по нея и се правят на много важни и страшни после ще се влачат по корем и ще се молят за милост за да не увиснат по дърветата или да не ги натирят в някой сибирски затвор.

    Коментиран от #26

  • 6 ш45еш

    26 55 Отговор
    Тоя път само фактите говорят. На държавно ниво руснаците допингират в спорта. Лошото е че и други го правят но само руснаците са удобни за възмездие , което е напълно справедливо.

    Коментиран от #18


  • 7 az#ЛибераленКрах

    104 7 Отговор
    В случая не става въпрос за спорт и за борба с допинга, а за политика. И това отдавна е ясно за всички!
  • 8 Троцки

    32 54 Отговор
    Хваната е за фалшифицирането допинг лабораторията. Какво по голямо нарушение. Русия никога не спазва правилата.
  • 9 Куронага💀

    23 50 Отговор
    На русофила в дълбокото гърло
  • 10 еврогей толераст

    65 10 Отговор
    офф тоя лешпер от дойче веле кво му давате гласност? Както каза един човек вчера, половината спортисти мязат на извънземни, жените са като мъже, европейците все болни от астма и уж трябва да се лекуват, чистач уж случайно потрошил 60 проби на американски спортисти. ОБАЧЕ САМО РУСНАЦИТЕ ЗОБЯТ! Къде отиде толерастията, бе западни педали?
  • 11 гост

    11 5 Отговор
    слепи папагали всички казват има допиг скандал киораеия ганчо аааанема такова животно малко сава мандраса ли рашите
  • 12 onq s konq

    60 7 Отговор
    А защо същите руски спортисти, когато се състезават и вземат медали с чуждо гражданство изведнъж излизат кристално чисти и могат да се състезават я за Германия, я за Америка, я за Швейцария. Израел и т.н.
  • 13 lava

    23 21 Отговор
    Наказанието е колективно, защото опитите за измама с допинг, както и самият Медведев признава ("да, направихме грешка, но трябва ли да е толкова тежко наказанието") е със съучастието на държавата. В нормалните страни държавното участие е сведено до минимум. Повечето спортисти (говоря за тези извън футбола, където е ясно) си намират спонсори за развитието си и получават подкрепа от държавата само на такива големи форуми като Олимпийски игри, Световни първенства и т.н. При ушанките, освен във футбола, спортистите "ходят на работа", на заплата от държавата. Затова смятам, че решението е съвсем правилно - когато някоя фирма се дъни, дори и в нея да има свястни хора, фирмата трябва да си понесе наказанието; случаят е същия - след като спорта в Русия е на заплата от държавата, тогава всички горят заедно. Разбира се, че има и спортисти, които не са вземали, но целта на упражнението тук е да се накаже именно държавата, която съзнателно толерира неспортсменското "нещо". И наказанието наистина е политическо, но не в изкривения смисъл, който се опитва да вложи джуджето, за да консолидира безмозъчната част от руснаците - че "целият свят е ротив нас", то е политическо, защото наказва виновните политици, които правят измамата държавна политика.

    Коментиран от #19

  • 14 Мунчо

    31 15 Отговор
    Този със смачканата физиономия от измекярското медийно котило на ЦРУ Дойче Теледжендър го чака допингова инжекция от бял прах.
  • 15 Нормален

    16 58 Отговор
    Русия трябва да бъде унищожена, за да го има човечеството и цивилизацията.

    Коментиран от #16

  • 16 Бари

    44 9 Отговор

    До коментар #15 от "Нормален":

    Да го има човчеството казваш ?! В Библията пише че , царствата ще дадат власта си на дявола . Това вече е факт . Повече от половината държави получават нареждания и се управляват от ФАЩ .

    Коментиран от #17

  • 17 Нормален

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Бари":

    А баба Ванга какво е казала?
  • 18 Хахото

    50 0 Отговор

    До коментар #6 от "ш45еш":

    Щото американците въобще не ползват допинг, справка- " братята" Уилямс ( Серина и Винъс ), само че те с разрешение на лекар понеже са болни.Колко удобно.
  • 19 РепОбликанец

    11 37 Отговор

    До коментар #13 от "lava":

    По-точно и ясно няма как да бъде казано ! Това е самата истина, а истината винаги БОЛИ ! Цяла Русия е гнила, проядена от алкохол, корупция на всички възможни нива ! Всеки русофил, освен да трови/троли и да пие препарат за вана - друго не може ! И тайничко се надява някой ден да е като "лошите" капиталисти ! Не крадне ли нещо, не излъже ли системата и себе си - не е той !
  • 20 ежко

    27 2 Отговор
    Всички ползват допинг,но......това което взимат американците, ще влезе в допинг листите след няколко години.Просто още не са достатъяно разпространени и неизвестни.САЩ диктува модата ж допинга.Какво е допинг?Пептидите допинг ли са?А хормоните?
  • 21 Сава Радев

    8 27 Отговор
    Като ви гледам резултатите срам и позор за Бойкова България. Толкова много русофили са залегнали и дращят за хибридната война, че пушек се дига. Изчакайте Гешев. Скоро всичките ще сте в ареста до второ пришествие.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 На ясно

    31 1 Отговор
    Към Тобиас от DW:

    Заради ДИЗЕЛГЕЙТ с Volkswagen - ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПРОДАЖБАТИТЕ НА НЕМСКИ АВТОМОБИЛИ!!!

    Нека сравним руските измамници с немските. Кои са по-, по-, най-.
    Ами американците дето твърдяха, че в Ирак има химическо оръжие?

    Изводът:
    Както казва героят на Марлон Брандо от “Апокалипсис сега” - “Хвърлете бомбата!”

    Коментиран от #32

  • 24 До Сава ПедеРадев

    10 6 Отговор
    Сава, Сава, за наша забава, първо теб ще опънем на някой стълб за назидание, като дойде отново Червената армия. Бенсеремос!
  • 25 фън рашън

    22 6 Отговор
    Световно спортно събитие без Русия ще е като коч без мъде...пълна боза!
  • 26 КПСС БКП

    4 14 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Абе , ти руски идиот ли си ???
  • 27 Въпрос

    23 1 Отговор
    Ами защо въпроса го решава отдел по допинг към спортната организация, а не самата спортната организация.
    Въпроса не е ли спортен ????
    Кой управлява "влака"- спорта или САЩ????
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 12345

    9 15 Отговор
    Няма по-продажно племе от русосифилистиците. Реват за рашата сякаш им е родината. А засрамете се де , самия Медведев призна, че имат сериозен проблем с допинга.
  • 30 Емил

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    На руснаците не им става, камо ли пияни! Рускините дават мило и драго да си намерят мъж, ти ги обиждаш, че са педерасти!
  • 31 статистика

    5 4 Отговор
    Според русофилите - да. Останалите нямаме мнение.
  • 32 lava

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "На ясно":

    Не искам да влизам в някакви лични конфликти, но доколкото зная от медиите, Фолксваген плати глоби общо около 30 милиарда евро заради измамата си. т.е. всеки трябва да си плати сметката. След като ги хванаха, Фолксваген се признаха за виновни и си платиха сметката, колкото и да им беше солена. Русия си призна, че ДЪРЖАВНАТА им агенция е съучаствала в измамите, но ... не искат да плащат сметка! Не става! Според теб с едно "извинявай" ли трябва да се разминат? Ако тяхната собствена агенция беше хванала родните им атлетите с допинг и беше алармирала, тогава предполагам щеше да стане точно така, но именно контролиращата агенция участва в измамата, така че наказанието трябва да е от тези, дето държат влага задълго.
  • 33 Въпрос

    5 2 Отговор
    Ами защо въпроса го решава отдел по допинг към спортната организация, а не самата спортната организация.
    Въпроса не е ли спортен ????
    Кой управлява "влака"- спорта или САЩ????

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Driving pleasure

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    Ами не.. аз виждам нещата по-различно - голямата омраза се поражда от голяма любов. Та в тоя ред на мисли някой руснак му е теглил боя докато джендърчето е искало да му теглят друго несподелените чувства за прераснали в омраза :)
  • 36 tapanar40

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    А царевичарите са най-големите "убавци" на Земята.Ебахти и малоумните изказвания.
  • 37 Driving pleasure

    9 2 Отговор
    И защо ми изтрихте коментара като това са фактите! Дйче веле и БХК защитават циганските "малцинства" за сметка на белия човек! Това е факт! И това е доктрина на неолибералните боклуци - което прави същите тия ДВ и БХК достатъчно циганляви за да ги приобщиш към "малцинствата" които защитават!!!

    Така достатъчно полит-коектно ли е да се каже или е позволено да казваме само "Браво" и " Колко да се наведем, за да ви е удобно"?!!! Аз нося отговорност за думите си не вие! ако някой е засегнат - да ме съди! Вашата работа като медия е димите ми да стигнат до него!!!
  • 38 КУРнинов

    7 6 Отговор
    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАК РАШКА БУМБАШКА КАГЕБЕЙСКАТА ФУРАЖКА НАТОПИ НАШИТЕ ЩАНГИСТИ ПРЕДИ ГОДИНИ И НИ СЕ ПРИСМИВАХА! ДА РАШКИТЕ СПОРТИСТИ СЕ ДРОГИРАТ И НЯМАТ МЯСТО В БЕЛИЯ СВЯТ! НЕКА СИ НАПРАВЯТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ СЪС СИРИЯ КУБА ВЕНЕЦУЕЛА И СЕВЕРНА КОРЕЯ КАКТО 80-ТТЕ ГОДИНИ МИНАЛИЯ ВЕК !
  • 39 КУРнинов

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Въпрос":

    Кой управляваше спорта когато нашите щангисти бяха изключени от всички първенства а рашките щангисти застанаха на тяхното мякто?
  • 40 малката истина

    10 3 Отговор
    По случая и наказанието ще попитам-" КОЛКО АМЕРИКАНСКИ СПОРТИСТИ СА БИЛИ ХВАНАТИ И ДОКАЗАНО че използват допинг и КОЛКО СА Руснаците???"..цифрите и видът на американските атлети от деца до големи ви дават отговор !!! По тази логика,постоянното желание на американците да са лидери на Олимпиади и постоянното им друсане с "добавки' трябва да им бъде забранено участие поне за 40г.
  • 41 цачо

    7 4 Отговор
    Поредната политическа офанзива срещу Русия.Кой каквото и да говори това си е чистата истина.
  • 42 гражданин

    9 2 Отговор
    Пределно ясно е,че за жалост в спорта за пореден път по особено нагъл,циничен и лицемерен начин се намесва отвратителна неолиберална пропаганда,съпроводена с гнусна соросоидна пропаганда! Интересно защо никой не проверява американски спортисти?!Как мистериозно изчезват техни проби?!Как всички американски спортисти страдат от астма,сърдечни заболявания,лекуват ги от психически разстройства,едва ли не ги изкарват инвалиди?! И всички медикаменти от забранителния списък влизат в тяхната "лечебна" терапия! Интересно как само зад океана се раздат деца-чудо,прераснали в свръх-спортисти,даващи "космически" и недостижими резултати?! А руските спортисти за пореден път ги спират с невинната обосновка "съмнение в употреба на допинг"! Също както не толкова отдавна наказваха и наши спортисти.Отвратително,нагло,цинично и лицемерно нарушение на олимпийските принципи! И нека неграмотните и зомбирани тролчета-облъчени соросоидни протежета на задокеанските неолиберални фашизоиди престанат да бълват идиотизми!!!

  • 43 Иди доказвай че нямаш сестра

    8 2 Отговор
    Тобайас е прав. Всеки руски атлет с феноменални постижения е постигнал резултата с допинг. Само западните с много труд, упоритост, тренировки и с био храни могат да скочат от място поне на 7-8 метра и на височина поне 3 м. Могат да пробягат 100 м. за около 6 сек. или пък да плуват като делфини /Фелпс/. Всички други са с фопинг. Т'ва е.
  • 44 Психо Доктор

    3 3 Отговор
    Нарастващото влияние на Русия, кара изкуфелите старчоци да насъскват псетата. Само, че хората не са толкова заблудени и агонистичната истерия на манипулаторите работи обратно, страхът се превръща в уважение, а неприязанта в одобрение. Скоро ще им лъснат лъжливите задници на тия дето фабрикуват пропагандните си фикалии. Търпението на добряците е голямо , но да не си им под ръка като им падне пердето. Така ще е и с Русия ще трае до последно, и като тръгне на околосветско, нито визи ще им трябват, нито санкции ще ги спрат.
  • 45 Стефан

    2 2 Отговор
    Ей червените кхмери и тролове цъкат минуси до полуда, заработвайте копейки ти ЮДИ.
  • 46 мухаха

    3 2 Отговор
    Да си стоят в Русия и да целуват изсъхналата Мумия на Ленин!!
  • 47 Един

    2 2 Отговор
    Целта е да разкараме Русия - за да не ни пречи!
  • 48 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Всички, които имат напреднала наука - Химия ползват допинг!Едни ги хващат (Русия) други не (САЩ).
    Ако погледнете колко американски спортисти са били наказани през годините заради допинг и колко руски, български, шведски или други ще разберете от къде идва злото...
  • 49 селянин от обеля

    0 0 Отговор
    САЩ отдавна искат само те да печелят медали /явно и кинти/ на спортните събития.Преди време имаше предложения да се анулират всички световни рекорди вкл. и на Стефка Костадинова защото по това време е употребявала вещества които сега са влезли в забранения списък.
  • 50 Dido

    1 1 Отговор
    Абе не съм русофил, нито се кефя на "братушките" колкото много наши "националисти", но това си е пълен фарс! От край време е ясно, че в спорта печелят не странте с най-силни школи, а с най-силна фармация! Айде сега, руснаците вземат допинг, америкнаците чисти като сълза! Трябва да си много прост за да го повярваш! Абсолютна политическа игра е това и няма нищо общо нито със спорта нито с борбата с допинга!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта