Last news in Fakti
26 Декември, 2019 7413

Кой нарушава правото в Средиземно море?


  • Никос Дендиас външен министър на Гърция Правителството на Триполи, изнудвано от Турция, очевидно поради напредъка, осъществен от силите на маршал Хафтар през последните дни, подписа текста /б.р. на либийско-турския меморандум, който очертава общите морски граници в Средиземноморието/. Страната ни ще подготви докладна записка, която ще бъде представена на Организацията на обединените нации и ще предприеме всички онези мерки в рамките на международното право и морското право, които ще демонстрират недействителността на меморандума.
  • Реджеп Ердоган президент на Турция Гърция да има думата в споразумението между Турция и Либия – това е изключено. Ръцете и краката на Гърция са вързани и това ги подлудява. Експулсирането на либийския посланик в Гърция е международен скандал, за който Гърция ще си плати. Гърция, Кипър, Израел и Египет не могат да направят нищо без одобрението на Турция. Въпреки правата, които имахме, те ни заплашваха, но ние няма да отстъпим. В това споразумение се възползваме от правата си в международното право и проваляме играта на едностранните действия.

    490 гласа
    74%
    26%
    164 гласа

Коментари

  • 1 Кой68

    60 16 Отговор
    Турция се държи като САЩ.Правят каквото си решат и както си искат?Не се съобразяват със никой.

    Коментиран от #18, #19

  • 2 мдааа

    50 19 Отговор
    Туркия ке падне, ке падне и Ер-доган. До гуша им дойде на каубоите от тоз и ше го ... Пък те не си поплюват.

    Коментиран от #14

  • 3 волен сидеров

    28 35 Отговор
    браво на ердоган-ей така се прави.
  • 4 боцмана

    29 2 Отговор
    Либия също е била 500 години "с Турско присъствие" На времето представляваше една голяма пустиня с около десетина километра по крайбрежието ставащи що годе за живот. След Турция ги грабнаха Италия , които ги смъкнаха под милион население. Либийците вземаха всичко най лошо и от едните и от другите . Фанатични вярващи и делящи се на родове които за няма нищо се гонят и избиват до смърт. Не , че сега са станали по притегателно място за живот , но имат страшно много газ и нефт и за това са всичките тези домогвания на "световните умиротворители". Самите Араби говорят с пренебрежение за либийците и заедно с Йемен ги смятат за измета на Арабския свят.
  • 5 Висигот

    27 27 Отговор
    Без да знаете коментирате, стане ли въпрос за Турция дори да са прави ще сте против, нямате лично мнение и само плюете. С две думи безгръбначни хейтъри. България не си отстоя правата спрямо Македония. Турция е много по млада но в пъти по истинска държава.
  • 6 baalberith

    26 12 Отговор
    За пореден път Ердоган доказва,че е боклук за който не важат правила.Изживява се като някакъв Султан.Иска му се да е навсякъде по всяко време,но незнам докога ще го търпят.Време е да го сменят.

  • 7 Petar

    3 5 Отговор
    Amudjite neim dreme za nishto neebavat ni hamerika ni putin nastupvat i taka trqbva da budi nqma nito edna strana koqto da svalq boen samolet ruski,i otkrito da kazvat za schtatite che shte iadat sab
  • 8 Дедо Йоцо

    21 4 Отговор
    Наливането на европейски пари в наследниа на бившата Османска Империя 70 години , го накара да се развива и да се почувства титан сред страните с които граничи ...Ердоган не е противник за подценяване .Това е когато лидер е успял да усвои насоченият ресусрс адекватно и знае какво иска .Спорът е между гърци и турци обаче според една стара поговорка :щом мечката играе в съседите ще мине и през твоя ...
    Въпроса е как ще реагираме Ние Без Войска и Прегазени от Евролибералните Ценности и ПГБТИ

    Коментиран от #11

  • 9 факти

    12 12 Отговор
    Само Американските икономически сакци ще вкарат турция в правия път.Къде е ЕС да помогне на гърция ??? Няма го това е ужасен съюз.Скоро ще се разпадне дано следващите 10-15 години.

    Коментиран от #10, #22

  • 10 АГАТА

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "факти":

    Щом USA иска да модернизира базата Инжирлик, значи няма да има никакви санкции... Пък Гърция нека да продължава да обикаля и да се моли като пинчер...
    Ердо си знае работата хахахах

    Коментиран от #13

  • 11 Гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо Йоцо":

    Точен коментар, лишен от емоции и опсващ реалностите. Поздравления.
  • 12 javorrrrr

    2 2 Отговор
    Нещата ще се оправят ако го застигне някой куршум тоз дерибей

    Коментиран от #16

  • 13 javorrrrr

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "АГАТА":

    що не идеш да го погъделичкаш по мадурите фес

    Коментиран от #15, #21

  • 14 stukar

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "мдааа":

    Бе то и на рашките им идва до гуша от него, но докато дразни краварите, ще го траят... Ала как скоро мощно ще го изухат (ще пийне Ердо едно чайче)- ма тогаз да ги видя наш'те продажни русофили, дето сега и на него са готови да му лижат ботуша, като продължение на Путиновия!!! Ма, ко пък, те като нискоинтелигетни безгръбначни, с добре тренираната си къса памет, пак ще са във фурор- все едно никога не е имало руско- турска "дружба"- само Масква да е добре!
  • 15 АГАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "javorrrrr":

    Феса поне има мадури...
    А не като вас стафиди...
  • 16 mustafa

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "javorrrrr":

    Ти гласуваи на Борката недеи да коментираш.Дерибеи е било.Еи оправихте България та та давате акъли кво да кажа Баи Ганио
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 АБВ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кой68":

    Турция е държава пред разпад.

    Коментиран от #20

  • 19 Жестоката истина

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кой68":

    Погледни картата и ще видиш, че Турция има най- голямата брегова ивица в източното средиземноморие! Гърчолята ако продължават ще ядат рязания!
  • 20 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "АБВ":

    По- тъпо нещо не бях чувал!
  • 21 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "javorrrrr":

    На теб повече ще ти хареса джендъри!
  • 22 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "факти":

    Гърчолята мислеха, че Нато ще вземе тяхната страна но останаха с пръст в задника!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта