Last news in Fakti
27 Декември, 2019 4784

Вредно ли е споразумението от Преспа?


  • Зоран Заев премиер на Северна Македония Ако ВМРО-ДПМНЕ се върне на власт, ще възникнат нови конфронтации в междуетническите отношения и нови спорове с Гърция и България. Гражданите знаят какво означава този риск. Веднага ще започнат спорове с Мицотакис и Борисов, ново вето, нова горчивина, ново затъване в калта и стоене на едно място. Искам ясен мандат, по време на който да бъдат решени основни проблеми на държавата и интеграцията да стане решен въпрос.
  • Християн Мицкоски лидер на ВМРО-ДПМНЕ Кристално ни е ясно, че това съдържание на споразумението от Преспа не само не защитава националните ни интереси, а напротив, отказваме се от векове. Заев предаде македонците и изтри корените на всички деца в Македония. Ще работим усилено и ще поправим всички грешки на споразумението и всички щети, нанесени от управляващата партия на държавата.

    266 гласа
    69%
    31%
    115 гласа

Коментари

  • 1 агент08

    63 5 Отговор
    От това споразумение единствено печелят гърците и американците! Българите и македонците са губещите!

    Коментиран от #4

  • 2 SMRDSM

    40 1 Отговор
    Предавник си е предавник (Зајко). Од таа спогодба Само губат Македонија и Бугарија
  • 3 хххх

    34 15 Отговор
    Нито има държава Македония (северна, южна или друга), нито има македонска нация, още по-малко т.н. македонци. Преди години имаше Източна Германия, която сега е няма. Има само Северна Корея, но не се знае до кога. Има разбира се Северна Каролина, Южна Дакота и пр., но като щати. Ако т.н македонци желаят да бъдат област ще е по-подходящо и прагматично. Стават автоматично членове на НАТО е ЕС без излишни разходи.
  • 4 Петър Андонов

    41 16 Отговор

    До коментар #1 от "агент08":

    Македонци няма и никога не е имало. Има българи от област Македония ,която Георги Димитров и Сталин направиха държава,а сърбите старателно избиваха населението или му промиваха и промиват населението . Създателят на македонския език е българинът Мисирков. Във всички македонски учебници пише фалшифицирана история, а там ,където българските царе са оставяли църкви ,македонците просто са изтривали "Български" и изведнъж и Самуил стана македонец. Смешници.
  • 5 Никола

    32 13 Отговор
    Всички , които в във Вардарска Македония отричат българският произход и история работят за Гърция и Сърбия .Подклаждането на споровете с България имат за цел да не се допусне Македония в ЕС преди Сърбия , което няма да стане поне още 30г. с тази любов на сърбите към Русия. Иначе ние сме загубили тези български земи още преди 100г. и най-важното загубихме излаза на Бяло море .
  • 6 onq s konq

    13 10 Отговор
    Заев иска Политически ориентирана на Запад Македония,а Другия- към Изток/Русия,Китай/.Факт е,че много Македонци си извадиха Български паспорт за да могат свободно да пребивават в Европа/и не само/,но поне аз не съм чул някой да е кандидатствал за Сръбски,за Руски пък да не говорим,което пък говори красноречиво за настроенията сред населението.Все пак Македонското ВМРО не трябва да се подценява като Полит. сила,защото се финансира щедро от местни Бизнесмени,свързани с Русия и получаващи от нея Търговски Бонуси и Облекчения.Има обаче едни ГЛАВАНАЦИ тук,които си въобразяват че Македония може да стане Българска...КОЙ ще пусне Гювеч на малка България бе Умници такива,след като ако ВМРО вземе Властта,РУСИЯ МОМЕНТАЛНО ще сложи ръка на тая Държавичка и първата й работа ще е да построи ВОЕННА БАЗА с пълен набор Ракетно въоръжение,с което да държи на прицел цяла Европа?!!А имали някой представа пък какво ще бъде отражението на тоя Факт в БГ конкретно и какъв ще бъде Натовския отговор,т.е. каква ПО ПЛОЩ Западна Българска територия ще бъде осеяна с Натовски бази и оръжия в противовес на Руските в Македония?

  • 7 Орце Камчев

    26 17 Отговор
    Рано или късно америчката подлога Заев ке си получи своето.
  • 8 До 6

    12 10 Отговор
    много си прозд бе кон. Главата ти е пълна с руски бази и бръмбари
  • 9 Истината

    2 7 Отговор
    Неее конят не е прост. Просто Заработва по нещичко момчето от центъра.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 Мики

    5 7 Отговор
    Никој во Македонија не кажува (зборувам за обичните граѓани) дека не сме блиски со Бугарите. Она што го иритира народот во Македонија е што Бугарите не го почитуваат она што ние сакаме да бидеме - Македонци. Зборуваме македонски јазик и сме определиле како посебна нација. Тито бил, Георги Димитиров, Сталин на крај не е важно. Кога Бугарите ќе кажат “ Ние веруваме дека вие сте Бугари и дека сме братски народ, но го почитуваме вашиот став за она што сте се определиле”. Не може вие да ни кажувате што сме ние и каков светоглед ние треба да имаме. Затоа се јавува револт.
  • 13 Боцка

    3 5 Отговор
    За жалење се оние (Поединци) кои ме оспоруваат како Македонец. Доказ на Татарски - Произход. Оставете за мене , ЈАС да си кажам, не некој друг да ми каже. Поздрав и го поздравувам целиот БУГАРСКИ народ!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Furera

    6 3 Отговор
    Изобщо не мв интересува какви са хората в МК Нека се определят както искат. Моят дядо е македонец баба ми гъркиня аз българин. Важноъо е да сме заедно в обединена Европа и живеем по-добре. Нали сме европейци.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Муйо

    14 0 Отговор
    Язе признам и вербуван само во македонките. Оти са цръни.
  • 17 Боцка

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Django":

    Гледа ти се нивото (под нула) . Не разбираш ништо и останува дека си жалење оти ама БАШ НИШТО не разбираш.. ХА ХА ХА!!! Гледа се дека немаш ниту твое писмо (не си грамотен)..
  • 18 Боцка

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Furera":

    Доказ дека има паметни луѓе. Браво бе брат. Доказ дека Бугарите се браќа со македонците (Први) и така треба да си живееме!!
    Уште еднаш браво
  • 19 мнение

    17 0 Отговор
    ДПМН са по-читави от ВМРО

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта