Last news in Fakti
29 Декември, 2019 5388

Нужно ли ни е единно ВиК


  • Бойко Борисов премиер Като виждат, че полицията започна да се занимава с ВиК, вече се уплашиха. Можем ли да ги обединим в едно дружество, държавно? Помислете и да не ни почнат да ни цъфват така кризи? По този начин по-лесно ще се контролира инфраструктурата, ремонтите и рехабилитацията на водопроводната мрежа също ще се правят по-лесно. Надявам се МВР да изясни всички въпроси още в следващите дни и да ги предаде на прокурорите, така че да има възмездие за тези, които са взимали заплата за това и не са си вършили работата. И да е за назидание на всички ВиК по страната. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо.
  • Мая Манолова Изправи се.БГ Въвeждaнeтo нa държaвeн мoнoпoл във ВиК-ceктoрa щe пoдoбри ли кaчecтвoтo нa вoдocнaбдявaнeтo и нa питeйнaтa вoдa зa грaждaнитe, кaк щe ce oтрaзи нa цeнитe нa уcлугaтa и нa зaгубитe, кoитo в мoмeнтa ca нaд 60 %? Вcичкитe 45 брoя ВиК-дружecтвa ли щe бъдaт oбeдинeни в eднo държaвнo дружecтвo и кaк cлeд кaтo caмo 15 oт тях ca cъc 100 % държaвнa coбcтвeнocт? Кaк държaвaтa щe дeйcтвa при ocтaнaлитe 30 дружecтвa, чиятo coбcтвeнocт нe e държaвнa? Кaкви щe бъдaт пocлeдcтвиятa cпeциaлнo зa Cтoличнa oбщинa и грaждaнитe нa Coфия, aкo дoгoвoрът зa кoнцecия, кoйтo изтичa прeз 2025 г., бъдe прeдcрoчнo прeкрaтeн? Кой ще е органът, който ще следи за злоупотребата с монополизма и защитата на потребителите при ползването на ВиК-услугите?

    151 гласа
    22%
    78%
    519 гласа

Коментари

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    69 12 Отговор
    Както пътна инфраструктура са решили да ни таксуват безбожни цени на винетки и тролове, така и ВИК са решили че ще ни таксуват без да ни осигуряват вода вече.
  • 2 Шофер

    42 44 Отговор
    Абе, Майче, нали ти подскачаше срещу софийска вода? Сега пък ги защитаваш.... Ма то пък и вече не си комунистка... Уф, обърках се!
  • 3 Цанко

    47 9 Отговор
    Да то и за това вие драги гербери давате всички ВиК дружества на тайни наематели . Другария Нитов собственик на ВиК София го превърна в гробище . 10000000 милиона задължения за държавата , а за него всичко в джоба .

    Коментиран от #5

  • 4 Behemoth

    25 4 Отговор
    Абе БАЦЕ само си приказва ....уж чи прай нещо.....и пак не им е ходил на гости....иначеееее...

    Коментиран от #6

  • 5 Хахото

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "Цанко":

    Точно така ще стане, първо одържавяване, после даване на концесия за 20-30 години (справка- златни мини и плажове) и следва голямото дране. Само че това не е плаж за да можеш да откажеш да ходиш.
  • 6 Й мавров

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    В сегашните ВИ ката работят повечето хора на местните кметове , които не могат да си намерят , другаде работа! А и Европа не дава пари на стотицете дружества! Трябва да са много по малко на брой, тоез укрупяване, не го ли разбахте?

  • 7 Демограф

    23 4 Отговор
    Не може всичко да е централизирано в държавата.Затова бяха тези промени след 1989 г Последните години все повече централизират а европейската визия и демокрацията са точни в обратното.Заради един лош управител да бутал всичко.Истината е че чрез ВИК дружествата се финансират управляващите защото имат не малко пари които разплащат.Ако това е по добре да връщат старата конституция от 1971 г и всичко останало.Дясна патртия ляво мислене и политика.Все повече ми прилича на тези времена със хвалебствията и стила аз ще ви оправя
  • 8 Бай Стою касапина

    21 4 Отговор
    ВИКатата са пълни с огромен брой ненужни чиновници в пъти повече от работниците. Заплатите са им големи и незаслужени.Да не ти налага да посещаваш това раздуто с щатове заведение и да те разкарват нагоре, надолу по етажите. Затова трябва яка метла, всички тия тунеядци да бъдат изринати от топлите им местенца и да вървят да се оправят като другите хора. Аман от тарикати!

    Коментиран от #9

  • 9 Бабун

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Стою касапина":

    А като станат държавни, дали ще се намали персонала или ще се увеличи, ти как мислиш, защото аз мисля, че посоката пак ще бъде нагоре и то с наши хора.
  • 10 Боко Тиквата

    21 4 Отговор
    30 години пропадане.
  • 11 1245678

    19 7 Отговор
    ПОРЕДНАТА ГЕРБЕРАСТКА СХЕМА ЗА ГРАБЕЖ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Бесен

    11 11 Отговор
    Едно свясно и разумно нещо да предложи разбойко и те да го оплюят... Трябва да е обединят и тия 45 дружества да станат 28 регионални клона под шапката на едно министерство!
  • 14 Обективно

    10 5 Отговор
    Когато някой гербаджийска калинка се у-ере,започва едно говорене,едни промени едни нови закони започват да се пишат само и само да спасят задника на въпросната калинка.Или в случая на много калинки.А иначе има просто решение.Съд,затвор и следващите да имат едно на ум.Всичко друго е пунта мара.И като ще одържавяват вик дружествата да вземат да одържавят дружествата и в енергийния сектор.Абе дай Направо да върнем член първи от старата конституция.
  • 15 Бай Стою касапина

    13 2 Отговор
    До 7.ВИКатата и сега са си държавни, по точно държавно общински. Тук таме има няколко изцяло общински. Пример е ВИК Троян.В София пък имаме концесия. Бройката на съществуващите в момента вик оператори е над 40.С раздутите си чиновнически щатове те носят само разходи. Затова, намаляне до бройката на областите и никакви държавни шапки. И сега си имаме КЕВР.
  • 16 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор
    Грешка. Коментарът е до 9.
  • 17 Plovdiv

    13 7 Отговор
    Ако ББ беше дошъл на власт през 1999, вместо през 2009 г, вече щеше да е зад решетките, даже да го е споходила съдбата на Чаушеску... Тиквеника имаше дяволския късмет да се появи във време, в което хората бяха вече тотално отвратени от факта, че всеки който дойде на власт е същият, като предишните и нямаха ищах да го свалят. Освен ако наистина не се появи различен - тогава от ББ и ГРОБ няма да остане и помен!
  • 18 бял

    8 5 Отговор
    Герберски тъпир

    Коментиран от #20

  • 19 РуменРадев

    6 2 Отговор
    Комундетата да се затворят в Белене, че много тролят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 bgred

    6 2 Отговор
    Боко е отново уникален.Полицията се занимава с течове по В и К мрежата, а служителите на В и К ще ловят престъпници най-вероятно.

    Коментиран от #24


  • 22 svobodna evropa

    2 2 Отговор
    Е ако това не е най-иновативния премиер, здраве му кажи.
    Евро субсидрането свършва, и сега намери нова ниша за източване на пари ама тази е по ефикасна. Ще се правят ремонти на безбожни цени, и в края на сметка ако няма вода ще каже "КАКВО ДА ПРАВИМ!!! КАТО ГОСПОД НЕ ДАВА ДЪЖДОВЕ" и до там. Европа може да търси сметка за парите си ама от господ? Е пак Поповете и Ходжите ще намажат, ще има бая молитви за дъжд.
  • 23 Фак коментиращите

    1 0 Отговор
    На паве ще чукнете плюс,стига от другата страна да е Бойко Борисов.Мисловният процес не е лесна работа...
  • 24 ум патки пасе

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "bgred":

    Боко си ти.Той поне е учил 16,17 години,а ти само 8...
  • 25 боцмана

    2 0 Отговор
    Нужна е нова управляваща власт , но със стари каки , нов бардак не става. Тези политици и партии които в момента са на сцената са доказали многократно , че желаят и работят единствено и само за собствени и партийни интереси.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Истината

    1 0 Отговор
    е, че герберските тролове бая трябва да се поизпотите на амбразурата в хвалебствия за първия държавен и партиен ръководите като му гледам реитинга.
  • 28 инчхай

    1 0 Отговор
    крадливите гербаци нищо няма да направят цената на водата е почти еднаква а нетрябва да е така,където тече на самоток по интернитови тръби от резервоари непочиствани от години да е евтина а тя е на цената на тая която се доставя от пречиствателни под налягане
  • 29 onq s konq

    1 0 Отговор
    Поздрав за снимката на Батко. Изпънал се е като Салвадор Алиенде със знамето преди да го разтрелят гадовете на Пиночет.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта