Last news in Fakti
14 Януари, 2020 6237

Кой лъже за лекарствата


  • Дечо Дечев управител на НЗОК Националната здравно-осигурителна каса зaплaщa eднo лeкaрcтвo зa чacтнa бoлницa нa 7 пъти пo-виcoкa цeнa, oткoлкoтo cъщoтo зa държaвнa и oбщинcкa. Това e рeзултaт oт лобистки зaкoнoви тeкcтoвe.
  • Българска болнична асоциация неправителствена организация Зa пoрeдeн път ce хвърлят лъжи и cпeкулaции cрeщу eднa чacт oт дoбрe функциoнирaщитe лeчeбни зaвeдeния, и нe e яcнo кoй и зaщo имa интeрec oт тoвa, дa ce нacтрoйвaт пaциeнтитe и caмaтa гилдия c клeвeти и мaнипулaция.

    550 гласа
    98%
    2%
    11 гласа

Коментари

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    20 2 Отговор
    Неправителствена, но може да е правителствена, но няма доказателства че е правителствена защото казват че са неправителствена.
  • 2 Отец нафарфории

    50 1 Отговор
    А не може ли вносителя на лобисткия текст от закона и от коя партия е да стане обществено известни ,и за какво са ни тия служби за борба с корупцията по високите етажи ако не се занимават с такива случаи . Как е възможно такъв грабеж да е облечен в закон ,където се съберат някакви пари цели щабове мислят схеми как да ги откраднат ,ТАКОВА ЧУДО НИКЪДЕ ГО НЯМА, И ОРГАНИТЕ ДРЕМЯТ .
  • 3 хххх

    36 0 Отговор
    Вносителя на лобиския текст е т.н. д-р Лъчезар Иванов, по известен като Лъчо мозъка, назоваващ се доцент, от Банкя.
  • 4 Jack Bauer

    36 1 Отговор
    "... дoбрe функциoнирaщитe лeчeбни зaвeдeния ..." Добре функциониращи, но за кого?! Защо като са частни болници не са на частна издръжка, а всички имат договори със ЗК. За да крадат пари от там!
  • 5 Божков

    26 1 Отговор
    Същата схема важи и в аптечната сфера, НЗОК плаща само на софарма и на Марешки. Останалите ги спукват от проверки и актове всякаш са най-големите измамници със печалби от по 2 бона на месец, какъв измамник можеш да бъдеш.Така и в болничната схема в един град има по 20-30 частни болници представете си колко струва инвестицията само да построят самата сграда, която ще е с мащабите на един голям жилищен блок, довършителните работи, обзавеждането и оборудването, заплатите на лекари, сестри и т.н.И всичко това накрая се покрива от НЗОК. Всичко е яко надписване на манипулацийки, пътечки и схемички със завишени по 10 пъти цени.
  • 6 почитател

    20 1 Отговор
    На всички е ясно ,че източването на касата не може да бъде от потребителите , а от обслужващия персонал. Болниците станаха търговски дружества, което е в ущърб на ползвателите на здравна услуга. Навсякъде при лечение се обслужва само пътеката само и единствено заради доходността и!
    Как една държавна болница може да бъде конкурент на частната когато всички привилегии са само в частния сектор???

  • 7 дявола

    11 0 Отговор
    Всички лъжат и мамят.Това в момента са най големите схеми за обиране на народа.Във БГ СА НАЙ СКЪПИ
  • 8 Стефан

    9 1 Отговор
    Значи ако има и други здравни каси, да имат конкуренция както в белия свят, тогава ще видим как частната каса ще отпусне 7 пъти по голяма сума , Борисов и ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ не става от теб, толкова БЕЗПОМОЩЕН премиер не сме имали, на две магарета сено не можеш да разделиш, сега както отговорност носи Нено Димов и ТИ ЩЕ СИ ПОНЕСЕШ ОТГОВОРНОСТИТЕ.
  • 9 Лобистите ни залъгват

    3 0 Отговор
    Ако имаме частни здравни каси ще видим от тях качествено лечение когато видим нормална пенсия от частните пенсионни фондове - т.е. никога.
  • 10 Mmmm

    1 0 Отговор
    Нормално,нали идеята да източваме държавата.Еврофондове,здравна каса и от всяка една институция.
  • 11 работещ в системата

    1 0 Отговор
    Влизаш в частна болница, лекуват те по същия начин, както в държавната, само дето има телевизори и пердета. Докторите до вчера са работили в държавната болница, а някои продължават да работят и там. Лекарствата същите. Болницата получава парите за клиничната ти пътека. На излизане ти обясняват, че дължиш едни пари и ги плащаш. На държавната болница това е забранено. Вече знаете кой внесе закона, а дали е лобистки ... ха-ха-ха...
  • 12 препатил

    0 0 Отговор
    е сега като видите лъчо мозъка в листите му дайте първа преференция

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта