Last news in Fakti
01 Февруари, 2020 3988

General Motors срещу Tesla


  • GMC Hummer EV General Motors ще представи първия си електрически пикап на 20 май 2020 г. Той ще се продава под името Hummer, ще има няколко електромотора с мощност 1 000 к.с. и въртящ момент 15 592 Нм. Ускорението до 97 км/ч ще става за за 3 секунди, а обещаният автономен пробег е не по-малко от 650 км. Серийното производство започва в края на 2021 г. Цените все още не са известни.
  • Tesla Cybertruck Електрическият пикап на Илон Мъск също трябва да влез в серийно производство през 2021 г., но компанията вече е събрала стотици хиляди поръчки. Ще се предлагат три модификации, най-скъпата от които ще ускорява до 97 км/ч за 2.9 сек. и ще може да изминава до 800 км с едно зареждане. Цените ще варират от $39 900 за най-евтината версия до $69 900 за Cybertruck с три електромотора.

    151 гласа
    62%
    38%
    92 гласа

Коментари

  • 1 Random

    15 14 Отговор
    Теслъ че са зле, са зле, ама ГМ са 10 пъти по-големи боклуци.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    новата електрическа LADA е номер едно

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Random

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Това пък какво общо има?
  • 4 ПикапиИЗтребители

    14 4 Отговор
    Правиш пикап, но го рекламираш за колко време стига 97 км/ч :) Логика всяка тука оставете. Отделчно, че тези коли с повече от 100 не е приятно да ги караш (не че не могат).
  • 5 Импералист

    15 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Новата ел. Лада върви с макара и кабел за контакта. Три версии, с 50м кабел, 100м и най-скъпата със 150м кабел.

    Коментиран от #6

  • 6 Random

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Импералист":

    Май забравяш че електрическата Калина минаваше над 200км
  • 7 По-Random

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    И кое точно им е зле на Тесла? Това че ЕДИН човек успя с упоритост и постоянство да разклати удобните столове на шефовете на всички производители на архаичните автомобили с ДВГ е зле? Или това че все още се броят на пръсти многомилиардните концерни, които успяват да бъдат някаква, макар и много слаба конкуренция, на ЕДИН единствен човек? Или това, че този един човек накара човечеството да се замисли и за мястото, където живеем, и да разбере, че вече е време изкопаемите горива да останат в миналото, както и арабите, които ги контролират? Ако това е зле, бате, молим те, кажи кое е добре... Ще изчакам, не се притеснявай

    Коментиран от #8, #10, #11

  • 8 mustafa

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "По-Random":

    Брато напълно съм съгласен с теб,но не арабите контролират петрола.
  • 9 RADO

    3 3 Отговор
    С тези електрокари ставате още по-зависими от големите монополи.Изкопаемите горива ще продължат да се използват за производство на ел.енергия,с която ще си зареждате колите.И цената там е друга и въздуха пак мръсен.
  • 10 Случаен

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "По-Random":

    двг били архаични, вземи се гръмни да не хабиш кислорода
  • 11 Random

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "По-Random":

    Аре това дето двг били архаични виждам че колегата вече го е коментирал, няма да го повтарям. Ама това "накара човечеството да се замисли и за мястото, където живеем" що пък го реши така? Ако не знаеш климатичните промени са естествени, леко забързани, но спиране няма. Изкопаеми горива има и ще продължава да има, а заради електричките и тока ще скочи. Хич не са ми притрябвали, ти ако искаш компютър на колела който да кара вместо теб, мене ми е през дедовия.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта