Last news in Fakti
02 Февруари, 2020 3769

Крачка към мира или апартейд?


  • Доналд Тръмп президент на САЩ Моят план за уреждане на израелско-палестинския конфликт ще позволи на Израел да направи голяма крачка към мира. Палестинците заслужават един по-добър живот. Това е най-детайлният план, който някога е бил изготвян. Моята визия предоставя възможност и за двете страни да спечелят. Дава едно реалистично решение с две държави, което премахва риска, който представлява една палестинска държава за сигурността за Израел.
  • Абул Гаит генерален секретар на Арабската лига Този план води до статут, който реално представлява решение с една държава с две класи граждани. Това е апартейд, в който палестинците да са граждани от втора класа, лишени от основни граждански права. Предложението на САЩ не води до стабилност, нито изгражда мир, а посява семената за още 100 години конфликт и страдания. Двете страни трябва да преговарят сами за постигане на решение, което да се приема и от двете.

    54 гласа
    14%
    86%
    326 гласа

Коментари

  • 1 Хасан

    53 5 Отговор
    Най добре би било Сащ да даде един щат за създавянето на Израел

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Крали Марко

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Да, прав си. То така или иначе в САЩ живеят повече евреи, отколкото в Израел.
  • 3 Хасан

    31 5 Отговор
    И да си плачат на стената дето Тръмп направи с Мексико
  • 4 Не защитавам ЩАС

    17 17 Отговор
    но, арабския свят ,,ислямския,, до сега нямаше да оцелее, ако не бяха откритията и технологиите на цивилизования свят, щяха да ходят като зомбита и парцали из пустинята

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Миро

    14 5 Отговор
    А бе че евреите са долна паплач всички го знаят,но и палестинците са цигани от всякъде!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Моше

    10 14 Отговор

    До коментар #6 от "Миро":

    Ти евреин виждал ли си? Съседите ми са евреи, по-точно са с двойно гражданство , българско и израелско. И двамата са руси и синеоки. Ако половината ми съседи (българи), бяха свестни и на половина колкото тях, много неща щяха да са по-добре. Посетете Израел, вижте какво са направили от пустинята и после казвайте каквото и да било.
  • 8 чалма тв

    7 6 Отговор
    Евреи да изритат всички терористи от тези земи, стига вече се занимавали с талибанска сган.
  • 9 браво краво

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    хасан ти да не си арабин, какво ти пука,що не гледаш тютюн, евреи така и така ще ги изритат, а пък палистинци ще отидат в рая при 77 малки момичета..какво искат друго,нали това е мечта на всеки правоверен...трябва да целуват ръце на евреи
  • 10 До коментар#7

    11 1 Отговор
    Тези евреи ще да са от руските,но те там не са истински а мелези, някаква особена кръстоска!!!!!
    И също са много хитри и лукави.....!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Моше

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "До коментар#7":

    Българи са си и с български имена.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта