Last news in Fakti
06 Февруари, 2020 8496

Точна диагноза ли постави Радев?


  • Менда Стоянова депутат от ГЕРБ Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война. Не може да говори за разпад на държавата. Това са внушения, които не отговарят на истината. Качеството на живот се повишава, не толкова бързо, колкото на всички ни се иска, но се повишава. Ние с Румен Радев не сме провели една нормална среща, на която да има диалог. Аз лично съм търсила среща с президента, но такава ми бе отказана. Как да говоря после за доверие? За мен президентът изпада в шизофренно състояние. Ето вчера имаше среща с японска делегация и обясняваше колко добре се развиват нещата в България. На следващата среща обаче ще обяви, че държавата е в разпад.
  • Светлана Шаренкова председател на форум "България - Русия" Словото на държавния глава съдържаше точните диагнози на действителността в България и именно затова думите на Радев вбесиха толкова премиера, министрите и присъдружните медии и коментатори. Силни и верни са аргументите му: парализа на цели системи, липса на воля за реформи и борба с корупцията, екологична криза, причинена от управленско безхаберие и алчност на шепа бизнесмени, законодателство, превърнато в инструмент за лобизъм, търгуване с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване, сплашване на недоволните и нарушаване на граждански свободи, разпад на държавността и отнемане на бъдещето ни като нация. Не е вярно, че с обръщението си президентът разделя нацията! Думите на президента изискват не сръдни и обидни квалификации от властта, а разумен диалог.

    185 гласа
    13%
    87%
    1138 гласа

Коментари

  • 1 бивша колежка на менда от Пловдив

    149 15 Отговор
    Менда , кротни се , не сме очаквали такова падение от теб. Изкачваше се по служебната стълба - лошо , сега по партийната - зле си. Ще паднеш
  • 2 5ко

    125 11 Отговор
    Точно баба менда ще дава тон. Все още си остава на виво началник цех за производство на поцинковани кофи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Бсп

    24 34 Отговор
    Горките японци, как ли са се опулили като президента им е казал, че у нас всичко върви по мед и масло. Или са го взели за луд или не са повярвали на превода ча си. Няма начин да не следят новините у нас. Игати излагацията.
  • 5 бай Симо

    35 115 Отговор
    Фат-макът е изключително нагъл и оронва безскрупулно престижа на президентската институция! Радев изпълнява партийни поръчения от Корнелия Нинова и директно се явява предателу! На Радев не му пука по какъв начин БСП ще се домогва да властта, важното е да успеят да я вземат тези болшевики. Но едва ли напрода е бравил управлението на Жан видонва, на Станишев и Орешярски...!

    Коментиран от #17, #32

  • 6 JUMP

    121 12 Отговор
    Това е демагогия г-жо Менда. Кой щe Ви пoвярвa, чe прaвитeлcтвoтo, чe прeмиeрът, чe миниcтърът нa финaнcитe, цялaтa Кoмиcия пo хaзaртa, НAП, чe пoлoвин милиaрд лeвa ca изтeкли, a Вие cте пляcкaли oтcтрaни c ръцe? Нe. Къде сгреши Президент-Радев в обръщението към нацията?Как може да продължавате да упорствате и да твърдити, че всичко ни е наред!Че качеството на живот ни се е повишило? Престанете да лакествате бе хора, само над облаците ли можете да виждате?

  • 7 Доктор

    16 89 Отговор
    Диагнозата на Срадев е русофрения.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 ФАКТ

    12 52 Отговор
    ...да съгласен съм 4е има доста пропуски в сегашното правителство..доста нередности..и доста промени по разни закони които нямат никакъв смисъл..вдигат заплатите с 10-тина процента..а спокойно могат да го направят поне с 30 такива..защото както виждаме винаги когато някъде стане напе4ено и както нямаме пари изведнъж се отпускат милиони милиарди за тук и там..а ина4е нямат пари да вдигнат заплатите поне с 30 процента..но то пък друга страна народа като си трае защо да ги вдигат с 30 ..като е доволен и на 10...само 4е то пак не е виновен Бойко..а ние народа..защото ние явно сме си доволни на 10..да определено правят доста издънки няма спор...но и доста неща направиха за и във България..и в това няма спор..не мога да се правя на сляп и за едното и за другото....но да ми говорите как ка4еството на живот не се е подобрило..и 4е по времето на комунистите е било по добре..зна4и трябва едновременно да си бил сляп и глух и ням и тъп и по онова време да си живял в друга държава..4ак тогава може да твърдиш 4е преди 15 години е било по добре от колкото сега..или трябва да си тотален без крупулен безгръбна4ен идиот или някакъв мазохист..4е да говориш такива глупости..

    Коментиран от #34

  • 10 Яжмикура

    15 73 Отговор
    Руската пачарва да духа.

    Коментиран от #35

  • 11 Бай Благой

    69 10 Отговор
    ВЪН гербаджии мръсни!

    Коментиран от #54

  • 12 ГЕРО

    18 79 Отговор
    Шаренкова, познавам те от 90 те, да ти кажа честно болна Русофилка си. Вземете си такива като теб по един еднопосочен билет и при дядя ПУТЯ1 Оставете ни Българите да си живеем в нашата Биь, за която са умирали дедите ни, стига ни сте освобождавали, не ви искаме1

    Коментиран от #38

  • 13 Емил

    17 80 Отговор
    Менда може да е всякаква, но е българка и мисли за България! ШарАнкова е руска подлога и има за цел съсипията на всичко българско!

    Коментиран от #39

  • 14 русенец

    75 7 Отговор
    30 години след сваляне на тоталитаризма да се гордееш, че България е влязла в нов Тоталитаризъм, но американски, под ръководството на ГЕРБ и Борисов е доказателство, че нашият народ не е нито мъдър нито узрял за ДЕМОКРАЦИЯ !
  • 15 axouxo

    62 5 Отговор
    Менда?!?Що за име...Отива ми към Шменда Капела,ама айде.Да си ляга бих й препоръчал.
  • 16 бай гласоподавател

    63 3 Отговор
    Нека само ви обърна внимание на процентите. Не само при това гласуване, а въобще. Не са ли това реалните проценти при евентуални избори? А какво става при изборите? Как се получават изборните резултати, които познаваме при последните избори?

    Коментиран от #25, #51

  • 17 Незнаещ

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "бай Симо":

    Бай Симо,ракийцата ли свърши,че грабна клавиатурата??
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    8 34 Отговор
    Тез кризи ги предизвика бесепету и депесету, чумите, водната криса, ктб, те я предизвикват, и после дигат скандали и пускат вот на недоверие, и са преструват на русофили за да заблуждават възрастните хора да гласуват за тях. Това са безнравственици
  • 20 Миро

    43 4 Отговор
    България бавно мъчително и сигурно загива.....
    Дерзайте търпеливо овче стадо...........!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Наблюдаващ

    9 32 Отговор
    Да не забравяме "хаберието" в управлението през 1997г. на партията, издигнала кандидатурата на президента Радев до къде ни докара то! Не всички сме с толкова къса памет относно трите фалита на държавата ни през управлението на яростните заклеймители на настоящото правителство.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 стоян

    6 27 Отговор

    До коментар #20 от "Миро":

    До 20 ком -другарю -за да съществува една държава трябва да има семейства които да раждат и изгледат поне три деца =ти семеен ли си баща ли си на три деца че да имаш право да казваш и критикуваш че загиваме=ако си браво

    Коментиран от #28

  • 24 123

    29 0 Отговор
    Язе се питам ментъ ърджиите що пуснаха онова с промените в един закон дето може да доведе до промяна на курса на лева евентуално в Петък слетобед и медиите два дни мълчаха, добре че им ФБ :D
  • 25 хахаха

    3 22 Отговор

    До коментар #16 от "бай гласоподавател":

    Да,на изборите сте 88%!М/у другото,колко ви плащат за коментар?За един приятел питам!

    Коментиран от #31

  • 26 Алфа Ромео

    38 0 Отговор
    Кой забогатява бе Мента, ако сте вие съгласен съм с теб, ако са обикновените работници и служители няма такова нещо, хвърляте им някви трохи всяка година и цените всяка година уверено пълзят нагоре.
  • 27 Брадвата

    32 0 Отговор
    Държава, за съжаление, има, и за съжаление тя съществува като паразит. А за народа това е убийствено, намаляваме, умираме, живеем като скотове. Но иначе за самата държава пари има, далавери и фандък има. Кой е прав? АА, народът да не се обажда, защото "вие ни избрахте", след като си купиха изборите.
  • 28 Брадвата

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "стоян":

    Аз има 3 деца, кажи нещо сега. Ти колко имаш? Какво направи, за да оцелеем?
  • 29 Един

    21 0 Отговор
    Мендо, мендо ...
  • 30 Точна

    20 0 Отговор
    И много закъсняла.
    Както винаги,,когато се обърне колата,, тогава разбираме какво е станало и ......
  • 31 бай гласоподавател

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "хахаха":

    Смешнико, извинявай за обръщението, но ти сам си се нарекъл "хахаха"! Аз не съм направил коментар с политическа оцветка. Прочети го пак. Това, че се чувстваш засегнат говори много. Второ, плащат ми по *000 лв. на коментар, но този път не искат да ми платят, защото не бил оцветен политическа и ме препращат ту при едните, ту при другите, ту при третите, пък сетне и при извънпарламентарните партии.
  • 32 Така нареченият от

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "бай Симо":

    теб фатмак има повече акъл от колкото всички останали. Пилот на изтребител не се става току така,а такъв от най-висок клас още по-малко.Виж пожарникаря и оня с гл. проктурор може и задочно и с връзки да са влезли и изкарали,то и работата им е такава,а в небето, самолета не търпи връзки и незнание.
  • 33 гост

    19 1 Отговор
    Мента да млъкне ,че жестоко се излага.

    Коментиран от #52

  • 34 tttt

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "ФАКТ":

    Ти какво искаш да кажеш да си затваряме очите за кражбите и да се задоволяваме със трохи. дори и с 40% да вдигнат заплатите, ще измислят други данъци да ти ги вземат. Като свършат еврофондовете, какво следва обиден пожарникар?
    Какво е направено чак толкова много? направиха половин магистрала и се тупа в гърдите като трябваше да е готова цялата да се правят по- два три лота на всяка една магистрала ЕДНОВРЕМЕННО, ама ние нямаме техника фирмата ми е една и не може да работи навсякъде.
    кумонягите са още по-зле те даже не са наясно как да откраднат. При тях времето е спряло и затова хората не гласуват за тях (не ги припознават като опозиция).
  • 35 Духаш го ти

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Яжмикура":

    както и целият народ,наври си го в тъпата глава това. И си го яж сам.
  • 36 Доктор не означава

    6 0 Отговор
    лекар,така,че отиди при някой колега първо на теб да ти постави диагноза и изпише адекватно лечение.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 Първо си оправи

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРО":

    словореда и мислите,после може и да изкажеш нещо,а точно,че са умирали дедите ни за да я има България е пагубно днес да я оставяме на престъпната шайка,която я управлява да я продаде в името на тяхната власт погазвайки абсолютно всичко за което са се борили тези наши деди. Трябва да се чувстваш гузен,че ги защитаваш тези,които я продадоха тази България и я направиха подлога на един сбиротак от хора с държава на 200 години. Гнус ме е от такива като вас лъже родолюбци.
  • 39 Те и всички онези

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    горе престъпни шайкаджии мислят за България,но я смятат за разменна монета за лични облаги и вечно властване,но забравят,че от кал са създадени и на кал ще станат.
  • 40 бай Шиле

    17 0 Отговор
    За Менда питайте по стари бизнесмени от Пловдив.Свят ще ви се завие.
  • 41 Киро Цар

    11 0 Отговор
    Менто , как е котето ?
  • 42 цачо

    10 1 Отговор
    Повишавало се качеството на живот?Как? С 350 лв. пенсия ли?Или Мента говори за себе си?Ако крадете по-малко със сигурност ще се повиши,ама на вас все ви е малко!Не се наядохте бе!
  • 43 Стефан

    8 3 Отговор
    Менда ли си, Мента ли си ПАК ЩЕ ДОКАРАТЕ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ, освен ако и ти не си скрита лимонка, НЕ МИ СЕ КАЗВА, но президента е ПРАВ, къде не сте се осра ли, добре че сме в ЕС с неговите пари, фондове, програми и ЗАКОНИ, иначе щеше да надминете правителството на Виденов с 3 обиколки, Мендо БЕЗПОМОЩНИ СТЕ, айде да дойде пролетта и да си отивате.
  • 44 КАРЛИ

    8 2 Отговор
    МЕНДО , МЕНДО, " КРОТНИ СЕ " КАКТО КАЗВА БИВШАТА ТИ КОЛЕЖКА.
    ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТОЛКОВА ИКОНОМИСТИ, КАТО КАРОЛЕВ, Р.ГЕЧЕВ И ОЩЕ СУРИЯ ПРОФЕСОРИ ЧЕЛИ ЛЕКЦИ ПО ЦЯЛ СВЯТ В ПРЕСТИЖНИ УНИВЕРСИТЕТИ ПОКАНЕНИ ЗАРАДИ КАЧЕСТВАТА ИМ ЗА РАЗЛИКА ОТ / ИВ. КОСТОВ, П.СТОЯНОВ И ДР. ПОЛИТИЧЕСКИ КЛАКЬОРИ ХВАЛЕЩИ СЕ КАК РАЗРУШИХА РАБОТЕЩА СТРАНА С РАБОТЕЩА УНДУСТРИЯ ВМЕСТО ДА Я ДОНАСТРОЯТ И НАСТРОЯТ ЗА НОВИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ /
    СЕГА ТИ ЕДНОВРЕМЕШНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА НА ЦАР КИРО И ТОЗИ ОЛИГОФРЕН В ФИНАНСИТЕ ГОРАНОВ- ОБЯСНЯВАТЕ КАВО ЩЕ Е В ЗОНАТА?
    ОБЯСНИ НА ПРОСТИЯТ НАРОД , ЗАЩО ТОЛКОВА РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС НЕ ЖЕЛАЯТ ЕВРОТО, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АНГЛИЯ, КОЯТО НАПУСНА И ЗАРАДИ НЕГО.
    ПАТКА СИ И ТАКАВА ЩЕ ОСТАНЕШ, КОЛКОТО ТИ СЕ ИСКА ДА СИ КАПАЦИТЕТ. АКО НЕ ВЯРВАШ ПИТАЙ ПР.ВУЧЕВА?
    ОБЯСНИ ДАЛАВЕРИТЕ НА ПЛ.КМЕТ ТОВЕВ, КОЙТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ МУ ХОДИШ НА СВИЖДАНЕ, АКО ИМА РАЗБИРА СЕ ПРОКУРАТУРА ?
  • 45 5t5t

    10 3 Отговор
    РАДЕВ Е ПРАВ.ТИКВАТА СЪСИПА ДЪРЖАВАТА. НЯМА СРЕДЕН БИЗНЕС, НЯМА СРЕДНА КЛАСА. ИМА МНОГО БЕДНИ А ТИЯ ДЕТО МУ ЛИЖАТ ЗАДНИКА СА БОГАТИ. ЗА ДРУГИТЕ РЕКЕТ ДО ДУПКА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В ТИКВОЛАНДИЯ
  • 46 РРРР

    4 2 Отговор
    МЕНДА - КАТО МЕНТЕ.

  • 47 Неутрален

    3 1 Отговор
    Аз мисля, че вместо да изпадат в психоза и да виждат заплаха в думите на президента, управляващите, като знаят, че не са съвършени, е по-добре да се вслушат в думите на му и ако наистина милеят за народ и Отечество да приемат градивна корекция. Без страх! И те и президента са избрани по волята на народа, за доброто му. И да не забравят, че Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат (т.е. незаслужена милост)
  • 48 До невежествата тука

    4 3 Отговор
    Тъпи сте и лесно се лъжете и заблуждавате !

    Президента е поредния голям провал на БСП-БКПрестъпници и руските интереси у нас !
  • 49 Mmmm

    5 1 Отговор
    Президента е прав, България не е бунище каквато бай ганьо я направи за пари. Държавата ни е безценна тя не се продава и е време да се събудим.
  • 50 SAAB

    5 1 Отговор
    Само 400 000 ядминистрация 300 000 патлаждана и US посолството ви държат на власт.......и чувалете на цецо !
  • 51 луд с винкел

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "бай гласоподавател":

    Не съм обременен политически . Но съм наблюдателен и чета и други сайтове. Питането ти е логично, но в други сайтове, същата новина е с различно съотношение на + и - . Логиката подсказва ,че "факти" са политически зависими и в нея се толерират "правилни" мнения , подкрепящи БСП, Русия и радев ( нарочно го пиша с малка буква, защото не е моя президент)

    Коментиран от #53

  • 52 почитател

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Ама как да млъкне като Господ ББ натиска всички от обкръжението си да лаят колкото могат повече.....,иначе ще им изтинат министерските кресла!!!!
    Тя Менда го знае най-добре когато се показа без прическа!
  • 53 Димитър

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "луд с винкел":

    Напълно съм съгласен с Вас, този сайт е политически ангажиран и това си личи от километри. Ако аз например изляза и почна да тръбя, че сме зле и правителството не взема мерки за подобряване на положението в страната ще ме избере ли някой за президент ? Много е лесно да яхнеш вълната на народното недоволство и да си правиш евтин ПР без да даваш никакво решение на проблемите или може би той има такова - смяна на власта с такава сформирана от изроди от БСП, които може би са се доказали като по кадърни управляващи до сега ? Радев е една политическа марионетка, той ясно си и почна като такава още от самото начало, дори и комунизтическото творение Татяна Йотова му размаха пръст да е послушко на партията като президент и да не забравя кой го е направил такъв.
  • 54 КПСС БКП

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Благой":

    БЛАГОЙ БЛАГОЕВ .... ДРУГАРЮ , ЧЕСТИТ 47 КОНГРЕС НА ЦК НА БКП , ДРУГАРЮ ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта