Last news in Fakti
11 Април, 2020 5281

Доработени соц. класики: ЗАЗ или Zastava?


  • 965 ЗАЗ Този стар "гърбав" ЗАЗ е кръстосан с британски спортен автомобил за да се получи един много екстремен тунинг на модела 965. Въпросният Запорожец е със средноразположен двигател и струва... 313 хиляди долара. Спортният автомобил е направен от общо четири коли: два автомобила ЗАЗ-965 и два Lotus Exige. Британските коли стават донор на ЗАЗ-ката с 1.8-литровия си компресорен двигател Toyota 2ZZ-GE.
  • Yugo Zastava Zastava Yugo вероятно е най-подиграваният автомобил, продаван официално на пазара в САЩ, но един ентусиаст от щата Индиана е решил да докаже, че дори такава нелепа малолитражка може да се превърне в истинско чудовище. От оригиналната конструкция не е останало почти нищо, тъй като каросерията е трябвало да бъде прекроена из основи, за да побере два (!) 8.2-литрови V-образни осмака от Cadillac.

    198 гласа
    64%
    36%
    107 гласа

Коментари

  • 1 Някой си

    34 4 Отговор
    Който е ходил за риба със ЗАЗ и го е сварвал дъжда на язовира знае какво да избере!
    Тъпите зазки са с проходимост на БТР :)

    Коментиран от #3, #9

  • 2 стар шофьор

    19 2 Отговор
    Абе що сте развалили заза, като сте му сменили мотора. Оригиналният си беше на супер. Нищо че загрява и хвърля масло. Какъв звук имаше само.
  • 3 Запорожски Казак

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Ако не вярва някой, има клипове в нета!!!
  • 4 И двете са по хубави

    3 1 Отговор
    От на завистниците български
  • 5 Шкодилак

    9 1 Отговор
    Предпочитам Шкода 120-так (братовчедката на Поршето 911) нищо, че някои от тях се самозапалваха.Инак е по-красива и по-силна от ЗАЗ-ката и Сръбското недоразумение Застава Юго,пък и ако се тунингова става мн.яка.
  • 6 Инженер

    4 5 Отговор
    Пишете за коли а не за кенефи.
  • 7 Истинския ДЖОН РАМБО

    3 1 Отговор
    ФИАТ ! И двете са Фиат ! Както и основната част от руското автомобилостроене !
  • 8 Руски Ботуш

    8 2 Отговор
    Докато ние карахме зазки запоржци лади москвичи и други руски бракми дето зимата не палеха а лятото прегряваха запада караше VW мерцедес опел рено фиат с климатици.
  • 9 Енцо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Някой си ... Пич , това е било времето , когато Господ е ходил по Земята ли ??? Това е срам и позор за една държава да предлага на пазара такива коли , собствено пройзводство ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта