Last news in Fakti
21 Август, 2020 6574

Благодатни ли бяха последните 10 години?


  • Дядо Николай Пловдивски митрополит През последните 10 години за пръв път от много време имахме държавно ръководство, което не просто не е просто неутрално към църквата и просто ни пречи. А напротив – подпомогна нейната душеспасителна мисия. През последните 10 години държавните институции започнаха да проявяват чуваемост по нашите становища. Правителството под председателството на г-н Бойко Борисов и мнозинството от Народното събрание през последните 10 години се вслушаха в гласа на църквата и не допуснаха узаконяването на сурогатното майчинство, което щеше да превърне неродени деца в стока, в обект на покупко-продажба. За пръв път от десетилетия насам българското светско законодателство започна да се съобразява с някои ключови постановления на божия закон. През последните 10 години в лицето на трите правителства на г-н Бойко Борисов ние получихме светско ръководство, което видимо разбира, че православна църква е носеща колона на държавата. И се отнася към църквата в съответствие с това разбиране. Последните 10 г. бяха наистина благодатно време за Българската православна църква. Вярвам, че г-н Борисов ще продължи в същия дух.
  • Архимандрит Дионисий Архимандрит Да се каже за последните 11 години, че са най-светли – това означава или че някой е сложил розови очила, или че няма никаква нужда от народ, а за църквата това е престъпление да го произнесе. По-добре е Борисов да излезе с достойнство при протестриращите и да каже: моля ви за прошка и дайте ми възможност някъде там да се кая, без дори да ме виждате. Човек с поведението на Борисов, с тази жлъч и това тропане по масата, като че ли той е роден специално за властта. Премиерът не въплащава българския гений, въпреки, че много от лошите му черти може да ги наблюдаваме само в неговото поведение. Доброто ще победи злото. Протестите показват чудо, за което не съм предполагал, че ще се случи. Борисов и Гешев са символи на задкулисието. Трябва да кажем „баста“ на онова, което вече 30 години се случва в нашата страна. Всичко, което не е част от този мафиотско-политико-олигархичен модел за последните 75 години, няма как да не обедини всички. Няма значение кой е с една или друга цветова принадлежност – всички трябва да бъдем единни, за да продължи по някакъв начин нашето отечество да съществува.

    80 гласа
    13%
    87%
    518 гласа

Коментари

  • 1 Отврат

    24 22 Отговор
    На религиозните трябва да се забрани със закон да се мешат в светските и политически работи , това не им е лигавата религия инструмент на лъжата и измамата изгаврила се с човешкото съзнание и трезво мислене

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Цв.цв

    47 2 Отговор
    ВСИЧКИ знаем за зависимостите на дедо Николай.
  • 4 среднощен

    17 1 Отговор
    " Шестица или девятка" - въпрос на гледна точка..? Ако гледната точка е от към "1-во главно" или от към "6-то главно" - въпрос на "точно следван алгоритъм"..?
  • 5 Гошо

    13 4 Отговор
    Като гледам и правилните цветове сте подбрали

    Коментиран от #8

  • 6 Zoro

    35 2 Отговор
    Дядо Николай се издига духавно с образа си на мутра с черни лимозини, охрана бабаити, шикарни часовници лъскави дрънкулки! А мислим, че по църковния канон са нужни премирение, скромност и духовенство!

  • 7 Behemoth

    26 3 Отговор
    Дядо ви Николай е църковното Баце същият душеспасителен профил като идиота с жипа!
  • 8 Коронавирус

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Гоше на тебе цветовете на дъгата нали.

    Коментиран от #10

  • 9 ДОКО

    26 2 Отговор
    ДА БЯХА МНООГО БЛАГОДАТНИ ОСОБЕННО ЗА ГЕНЕРАЛА БОКО ОТ БАНКЯ...НАПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА..
  • 10 Гошо

    1 16 Отговор

    До коментар #8 от "Коронавирус":

    Още един със свободен дух. Не бе копейко, с руска ваксина
  • 11 Митко

    17 1 Отговор
    Дядо ти Николай не го слуша главата, къде си е заврял главата в последните 10 г че е изгубилотиентация в кой век живее???!!!
  • 12 baho

    19 0 Отговор
    Благодатни,ами!Крадец да беше през тези 11г...Сега милионер,някой и милиардер.Кой ти гледа България,клета и свидна...Но!Господ гледа,забавя,но не забравя.Горе ще ги видим всички тулупи с празни джобове,нали дедо попе?И свещи да не мое си купят с откраднатото!
  • 13 пинко

    1 2 Отговор
    на всички трябва да се забрани да говорят за политиците така е в корея или хубаво или нищо
  • 14 мухаха

    6 5 Отговор
    Да припомня на всички червени другари че преди да влезем в Европейския съюз минималната заплата в България беше 160 лева.Пенсията 90 лева.
  • 15 ИВАН

    6 0 Отговор
    мухаха, гледай да не лапнеш някоя муха, ке се задавиш от злоба ... преди хората бяха по-истински и много по-щастливи - това всеки го знае
  • 16 Антони

    2 0 Отговор
    Винаги бих дал гласа си за човек, който мисли и се изказва за общото благо, а не индивидуалните постижения. При едното няма как да е грешно, при индивидуалното грешката клони към 100%, ако изключим тези, които са в състояние богове.
  • 17 ПП ГРУБ

    7 1 Отговор
    Те с дедо Николай са от едно котило единия уж политик ,другия уж духовник , но всичко човешко им е чуждо и мразят народа.
  • 18 бл.134 в Зап. парк

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отврат":

    Е как да не бяха : 10 бързи кредита , 10 кила откоре, по 10 бири всяка вечер и панелката 10 пъти по скъпа ... сега ще сменям с южен квартал ...по далечко от ромите .....Сега ще се спаяваме с измислени пари .А после ..ще е все тая
  • 19 666666

    4 0 Отговор
    За ГРОБ и Тиквата със сигурност са били благодатни

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта