Last news in Fakti
07 Юни, 2021 5682

ЦИК или Сиела Норма провалят машинния вот?


  • Цветозар Томов говорител на ЦИК Време няма, трябва сравнително бързо да се стигне до договор. Ако не се стигне до договор, правим избори с наличните машини. Има решение на ЦИК, което е обявено публично. В него има максимална цена. Това е становището, преговори над максималната цена не се водят. Нека не развиваме апокалиптичен сценарий, при който изборите се провалят заради 1500 машини.
  • Веселин Тодоров изпълнителен директор на „Сиела Норма“ От един месец ЦИК работи и не е напреднал много. Ние много пъти сме ги подсещали, че е хубаво да стартират процедурата и ако ние не можем да я изпълним, някой друг да я изпълни. В резултат на това изстискване на времето и свиване на сроковете става така, че май никой друг освен нас не може да го направи и причината за това е само ЦИК.

    575 гласа
    79%
    21%
    147 гласа

Коментари

  • 1 ТУТИНКАТУТИ

    46 79 Отговор
    ХАЙДЕ ВЕ ЛЮБИМИТЕ И МАШИНИ, КАКВО СТАНА, НАЛИ ТАКА ЩЯХТЕ ДА ПРЕБОРВАТЕ ГЕРБ? СИЕЛАДЖИЯТА СРЕЩУ ГЕРБ, ЦВЕТОЗАР ТОМОВ СРЕЩУ ГЕРБ, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ? ДА НЕ БИ ЗАЩОТО НОВИТЕ КОИТО ИДВАТ ДА СА НЕКАДЪРНИ И ДА НЕ ЗНАЯТ КАКВО СА НАПРАВИЛИ? АБЕ НИЩО, КАКВО ОТ ТОВА, ВАЖНОТО Е ДА СЕ МАХНЕ ГЕРБ! НАЗДРАВЕ С ГОРЧИВАТА ЧАША!

    Коментиран от #28

  • 2 Boby

    53 81 Отговор
    Навсякъде се назначиха абсолютно некомпетентни хора. От министерства до директори на болници. Скоро ще се усети, че те не са калинки, а направо балеринки.. Другаря Радев ще ни върне поне 1 мандат назад..

    Коментиран от #22

  • 3 Жалко

    94 25 Отговор
    тези от "Сиела" не осъзнават, че след изборите при тези "тарикатлъци" няма никой повече да ги потърси за подобни сделки. Малко "акъл"" се иска при подобни ситуации.

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Го4о

    52 2 Отговор
    Евтини машини ЦИК може да закупи след изборите. Така е когато слагаш тигана, преди да си хванал рибата!?
  • 6 Консерватор

    37 66 Отговор
    Това правителство е воя на чакала Радев срещу демокрацията! Така ще ви удари "влака", че няма да ви намерят!

  • 7 българи

    65 20 Отговор
    Дали си дават сметка от Сиела, че изнудването в цената е не към ЦИК, а към целия български народ!

    Коментиран от #9, #12

  • 8 възмутен

    63 23 Отговор
    Конците се дърпат така, че да се вкарат отново хартиени бюлетини и да се стигне до желани резултати на ГРОБ! КОЙ ИЗБРА СИЕЛА?- ГРОБ, е тогава имаме отговор кой дърпа конците!

    Коментиран от #21

  • 9 James

    19 13 Отговор

    До коментар #7 от "българи":

    Какво изнудване бе, кой ще им плаща заплатите на служителите?

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Oooooh

    17 9 Отговор
    "... свиване на сроковете става така, че май никой друг освен нас не може да го направи и причината за това е само ЦИК." Искрено се смея:) Работил съм и работя в корпорации с капитали колкото няколко Българийки. Но бизнесът им в българийката е само офшорно производство. ТОДОРОВ - ЗА НЯКОЛКО ДЕНА ЩЕ НИ ЗАРИНАТ С МАШИНИ, АМА НЕМА ДА ИМА ДЕЛКАНЕ!!!! ЗАТОВА СМЕШНОМАЛКИ ФИРМИЧКИ "САМО МОЖЕТЕ"!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Недей си позволява такива оценки

    26 21 Отговор

    До коментар #7 от "българи":

    Нямаш право да говориш от името на НАРОДА! Временното Правителство не е избрано от Народа. Балерините на Румбата са в шок и в очакван провал. Трябват му още 4(четири) мандата за стигне там за където е тръгнал. Кога на кьосето ще поникне брада?

    Коментиран от #17

  • 13 Нали гониме Европа по стандарт?

    21 25 Отговор

    До коментар #9 от "James":

    Вдигат осигуровки, двойно заплащане на удължено(И нощно) работно време, тройни за плащания през празнични дни,искат високи заплати за работещите и данъци,измислят разни Трудови медицина и куп още препятствия пред бизнеса, а себестойността на труда да не се променя. За месец по време на временното правителство цените на ВСИЧКО СКОЧИ С НАД 20-30% ? Да идва ГЕРБ на власт и да нормализира живота! ПИСНА МИ от празни приказки!

    Коментиран от #14

  • 14 Така е!

    21 8 Отговор

    До коментар #13 от "Нали гониме Европа по стандарт?":

    Няма вече вафли пакетче по 50, 60 или 80 стотинки. Станаха 2.00лева! Така ако вървят цените нагоре, ще излязат хората на площадите със знамената!
  • 15 жокер

    25 4 Отговор
    Нека не обвяняваме една фирма, че се опитва да се възползва от ситуацията като и е дадена тази възможст. Въпроса е КОЙ допусна това да се случи дали не е направено нарочно... Все пак в парламента имаше уж 240 умни глави ...
  • 16 Дългият

    12 18 Отговор
    Като гледам всеки ден разкритие на нови безобразия на гербаджийте май пак ще подкрепя протестърите. Колкото и да се пънат вече няма да има белот с мъжки клипчета от ареста.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 факти

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жалко":

    Жалко, нне си в час, брачед, няма кой да пипне "Сиела", те са Демократичния Маймунарник, а Маймунарника, гласува и си харесва Шапкаря със зелените чорапи, така че, не бъди толкова наивен.
  • 19 ХАХАХАХА

    15 13 Отговор
    ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ, МАШИНИТЕ ЩЕ ИМ ИЗЛЯЗАТ ПРЕЗ НОСА НА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, СТАРИТЕ ЧЕРВЕНУШКИ.
  • 20 дявола

    14 12 Отговор
    ТОЗИ МАШИНЕН ВОТ ЩЕ Е ПУНТА МАРА И ТАМ ВСИЧКО ЩЕ Е ГЛАСУВАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО
  • 21 Айде стига,

    14 11 Отговор

    До коментар #8 от "възмутен":

    не ГЕРБ е на власт. Отговорността си е на Президента и служебното правителство.

    Коментиран от #23

  • 22 любител

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Boby":

    пич по рождение ли си тъп или и ти си герберче на хранилка.хахаха

    Коментиран от #24

  • 23 възмутен

    10 11 Отговор

    До коментар #21 от "Айде стига,":

    Хайде, хайде не се прави , че не разбираш за какво става въпрос, вие гробарите все изкарват другите виновни. Та да си дойдем на думата. КОЙ ИЗБРА СИЕЛА? - ГРОБАРИТЕ, кой прави врътките , за да се отблагодари на ГРОБАРИТЕ? - СИЕЛА, е така трябва, за да са виновни ЦИК, президента, временното правителство, избирателите, светия синод и много други! ТОВА Е СХЕМАТА НА ГРОБ!

    Коментиран от #30

  • 24 дядо

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "любител":

    Човека не е тъп , просто тези не са по различни от другите! Явно не си живял по време на Великия комунизъм. Аз съм им сърбал попарата на едните и на другите!

  • 25 Румен

    14 6 Отговор
    Радев и неговото служебно правителство ще провалят тези избори , НО това им е играта. Така до изборите за ПРЕЗИДЕНТ няма да има НОВ парламент и Радев ще си е на власт. ЧЕСТИТО
  • 26 Джамбаза

    7 8 Отговор
    ЦИК така и не разбра, че Сиела дължи пари на чекмеджето.
  • 27 Комбина

    11 2 Отговор
    Само на простия българин може да му се зададе такъв въпрос!
    ЦИК поставят горна гланиц ана цената, която биха дали и искат да водят преговори само за цена по тяхната!
    Има ли по-откачено нещо – да постави едностранно условия и да чакаш някой да дойде да преговаря!
    Колкото искат, толкова, ако не искате търсете си друг доставчик, не тъпаци!
    Какво да говорим, че чакаха Годо един месец и търчаха като откачени из България да търсят компромати, а сега се сетиха за машините и да поставят едностранни и неизпълними условия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Елементарно

    8 4 Отговор
    Сиела не са виновни, че ЦИК дреме и не поръчва машините навреме. Естестествено за екстрени поръчки цените на производителя са много по-високи. Сиела е частна фирма и не може да прави подаръци на държавата и да работи на загуба.
  • 30 Глупости!

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "възмутен":

    Кой е отговорен по закон да организира изборите? Служебното правителство!
  • 31 истинко

    1 0 Отговор
    СИЕЛА е полегнала на Борисoff!
  • 32 Очаквано

    0 0 Отговор
    едни мръсници, в услуга на други мръсници, се опитват всячески да провалят изборите - това, идва да ви покаже, колко много мръсниците НЕ ИСКАТ машинно гласуване, защото каквото и да ви говорят, то се манипулира мнооого по-трудно ! Дай, боже, сила и благоразумие на българкия народ, а един ден, когато и електронното гласуване в реално време, също стане факт, да се отърсим от тая тежест ! Не е лошо, да се премахне и "тайната на вота" и да застанем смело с лицата си и избора си против страха !

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта