Last news in Fakti
05 Юли, 2021 9116

Кой трябва да плаща за лечението на неваксинирани COVID болни?


  • доц. Ангел Кунчев главен държавен здравен инспектор Привърженик съм на американския модел - хората, които са отказали да се ваксинират, да заплатят за лечението си. Има най-различни варианти за стимулиране на ваксинацията - от раздаване на бира и пица в САЩ, през неплатен отпуск вместо болничен в Москва, до бонуси като например тези, които собственикът на курорта "Албена" предостави на персонала си - по 500 лв. за всеки, който си постави ваксина, разбира се без хората, които са преболедували.Когато професията ти е такава, че има риск за хората, с които общуваш, е недопустимо да отказваш ваксина
  • Доц. Атанас Мангъров началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница Това е скандално предложение на доцент Ангел Кунчев. Всеки от нас плаща здравни осигуровки. И ако ще действаме по начина, по който казва доцент Кунчев, няма да ги плащам, а ще плащам, когато се наложи. Това е срамно. Всеки човек трябва лично да вземе това решение. Затова е и това информирано съгласие. По принцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време.

    212 гласа
    15%
    85%
    1195 гласа

Коментари

  • 1 ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ

    77 13 Отговор
    ГЕРБ,ДПС,СДС=ОПГ

    Коментиран от #67, #76

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Болен, "здрав" носи

    100 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не се знае, кой за кого, ще плаща!
  • 4 Чети внимателно!

    140 23 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Виж ся Джендърганьо, това може да го твърдиш само, ако ваксините доказано действат поне на 99% и доказано ваксинирани с тях не пренасят вирус! При положение, че това не е доказано, дори напротив, само може да се наведеш и хванеш за палците и да те "ваксинират"!

    Коментиран от #77

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    116 5 Отговор
    Разликата е че американците НЕ подписват "информирано" съгласие.......
    И всъщност с подписването на прословутото "информирано" съгласие всички настъпили бъдещи увреждания си остават за сметка на подписалия, лечението също!

    Коментиран от #27

  • 6 РадикаЛ

    37 7 Отговор
    Предложението ми е радикално , но защо например да не плаща.....Бойко Борисов ? Така ще направи удар. Ще привлече хора за изборите , а и ще намери добро приложение за чекмеджетата си с евро и злато !

  • 7 майк ПАТЪН

    65 19 Отговор
    По тази логика нека тези , които ПУШАТ ЦИГАРИ и ПРЕПИВАТ С АЛКОХОЛ , също да си плащат за лечението в болниците ! Държа да отбележа , че съм ЗА ВАКСИНИТЕ !
  • 8 Ядеитн

    8 28 Отговор
    Я па викам вакцино да са неплаща, ама кой са дърпа - зорлен да бъде завлачен от полицио, подире малце кьотек, по-подире набоден и пуснат да си бега по живо по здраво.
  • 9 Стига, бе!!!

    125 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ей, муньо аз си плащам чинно всички осигуровки и когато трябва да ме лекуват, не трябва да има никакво значение дали имам ваксина срещу нещо си!!! Лекуват ме!!! Ащо тепърва искат да обвържат евентуалното ми лечение от Ковид с ваксина, то тогава да ми върнат всички здравни осигуровки внесени до момента от мен и аз ще се оправям. Нещастници такива!

    Коментиран от #17

  • 10 Таня

    65 5 Отговор
    По тази логика пушачите трябва да си плащат лечението на: инфарктите, инсултите, рак на белия дроб, емфизем и други заболявания, предизвикани от тютюна
  • 11 0707

    35 6 Отговор
    А знаете ли колко са здравно не усигорените, които хем нямат осигуровки, а изпаднат ли в нужда плащаме всички ние "баламите" които плащаме... Такива ако толкова държат да не се ваксинират да бъдат така добри да си платят ако попаднат в болница ... А отделно тези, които ни управляват вече и официално ще вземата властта след 11.07 - до сега бяха антиваксери, ама така лесно ще се завъртят на 180 градуса и тогава гледайте сеира....
  • 12 Яшко

    48 8 Отговор
    За първи път от 2 години да кажа Браво бе Мангър
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 ....

    68 3 Отговор
    А кой ще плати ако получиш усложнения или смърт от тази ваксина?

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Reptile

    13 57 Отговор

    До коментар #14 от "....":

    Здравната каса, както при всяко друго заболявеане!
    Ако те е страх от смърт - или се застраховаш, или плащаш, като се разболееш оп COVID, кое не е ясно!
    Вероятността да умреш от ваксина, спрямо тази да умреш от COVID e хиляди пъти по-малка.
    На 1 млн има един починал от ваксина и над 5000 починали от смата болест, ако си ходил поне до 4 клас, ще го сметнеш и сам!
  • 17 Рейгън

    12 17 Отговор

    До коментар #9 от "Стига, бе!!!":

    Да, бе, независимо от нищо!
    Ти си като онези планинари, които тръгват по къси гащи, а после държавата да им плаща издирването, щото те си плащали данъците, а ша ма извинявате малко!

    Коментиран от #26

  • 18 Айсамани

    42 6 Отговор
    Мунчев,кой плаща,ако ваксинирания получи странични ефекти,като паразлиза,примерно и цял живот се нуждае от специални грижи?Факт е,че има множество странични ефекти.Кой бе,Мунчев?И това ще се случи,неминуемо.Нека минат година-две.Тогава ще ми баеш на Дедовия.
  • 19 Хммммммммммммм

    9 0 Отговор
    А неваксинираните ще трябва ли да плащаме като тия с ваксините по
  • 20 Хммммммммммммм

    58 4 Отговор
    А неваксинираните ще трябва ли да плащаме като тия с ваксините почнат да боледуват от страничните ефекти ??????
    Между другото вуйчо ми на 69 и един добър приятел на 42 години починаха от тромбоза след ваксина. КАК ДА СЕ ВАКСИНИРАМ КАТО ВИДЯХ ТЕЗИ НЕЩА?
  • 21 Питам

    36 0 Отговор
    Нали и ваксинираните боледуван, но леко. И носят вируса. Или сега как е?
  • 22 ти или всички

    45 3 Отговор

    До коментар #15 от "Reptile":

    Ти ли, сам единствен плащаш? Щото и аз плащам, но не помня да съм ходил на лекар от 20+ години. Нямам и един ден болничен взет през живота си. Така че, хайде стига в стил Джипко бибитков -- само аз давам, другите всички взимат.

    Да ми докажат, че моят имунитет след прекарване на този грип е по-нетраен от ваксината, и тогава нека говорят. Но всички усложливо забравят да споменат изкаралите вируса, нали?

    Коментиран от #55

  • 23 ЗЗЗЗЗЗ

    5 20 Отговор
    рак да хванат всички ваксинирани

    Коментиран от #48

  • 24 Контрапредложение

    33 1 Отговор
    Тези, които са ваксинирани, да заплащат лечението си за Короната, тъй като са се доверили на Системата, че няма да боледуват, или ако заболеят, ще прекарат леко инфекцията, което означава, че няма да се нуждаят от болнично лечение! Освен това Системата, т.е. ние, е заплатила ваксинацията им. Защо се дава думата на хора, чиято връзка с главния компютър е преустановена?!
  • 25 Ха ха ха

    18 0 Отговор
    Ти си едно хасковско недорозомение КОЙ Е ТОЗИ КОЙТО ТЕ ИЗДИГНА НА ТОЗИ ПОСТ АХА МУТРАТА И ДВАМАТА ИЗБИВАТЕ КОМПЛЕКС. ТОЗИ КОМПЛЕКС ГО ПРИЛАГАТ Е НА ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА А НЕ НА НАРОДА
  • 26 гост

    32 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рейгън":

    Катастрофираш...линейката пристига но, бързо установяват че, не си бил/а с предпазен колан....линейката обръща и си тръгва празна без никой да ти окаже 1-ва мед. помощ ...как Ти се струва подобен сценарий...логичен може би ? Или настиваш от старият познат ни грип...не си се ваксинирал ...ми няма преглед, няма рецепти, няма болничен !!! Мислете бе хора, при това ясно е казано че в едно демократично общество никой няма право да те задължи.... какво дискутираме изобщо тука ? А този, Другарят Кунчев директна екпатрация към Дем.Репуб.Север.Корея явно там ще се чувства по-добре !!!

    Коментиран от #53

  • 27 Румен

    0 10 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Това не е верно. Информирано съгласе се подписва в цял свят за какво ли не.
  • 28 SAAB

    27 1 Отговор
    Да питам само......кой плаща лечението на НЕ осигурени цигани ?
    Защото са пълни болниците....

    Коментиран от #32

  • 29 Тоя па

    30 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Ти изобщо имаш ли мозък в тъ.пата си глава или е пълен вакуум там? Божеееее, колко смотан и нещастен народ се е нароил напоследък! Чак започва да ме хваща страх.
    Мангъров от самото начало, за всяко едно нещо, което е казал по повод вируса и измислената пандемия, е бил безапелационно прав. Изкараха го какъв ли не, за да си прокарват гешефтите покрай общата паника. И направиха пари на ваш гръб, зомбита слепи и без мозъци в главите.

    Коментиран от #30, #33, #73

  • 30 Картон

    13 7 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя па":

    Измислена пандемия, ха-ха. Баща ми мина през реанимация, дядо ми изкара месец в болницата, а познати починаха, една от които от ваксина. Вземи слезни на земята, явно живееш в пещера, щом мислиш че това е измислица, болниците бяха пълни и до момента вътрешните, белодробните и КОВИД отделенията са натоварени и информацията не е от ЕДНА ЖЕНА КАЗА, а от приятел специализант, който дава смени в КОВИД-а, както той се изразява. От една страна се радвам, че явно около теб никой не е пострадал, нека никой да не го преживява това, но не говори, че всичко е измислица, защото най-лошо е да разбереш истината, когато вече ти самия си болен, както вкъщи го изкарахме през есента.
    Относно несправедливия Мунчев, по неговата логика тогава затлъстели, пущеши, пиещи и обездвижени хора не трябва да се лекуват, понеже са безотговорни, айде всеки да си събира парички за здравни разноски и държавата ще глътне водица.

    Коментиран от #54, #65, #66, #75

  • 31 Тог

    24 2 Отговор
    15472 са умрелите в Европа след ваксинация. Една камара статии гледаме, но тази официална информация я пропускате. Защо? Тези хора са умрели от препарат а можеше да са живи!

    Коментиран от #52

  • 32 Ами ние

    15 0 Отговор

    До коментар #28 от "SAAB":

    Те са регистрирани като социално слаби. Има доста бедни сред тях, но много ходят като коледни елхи, декорирани със злато. Бях свидетел как дежурната сестра разгони дошлите на свиждане, които всъщност бяха дошли да се изкъпят.
  • 33 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя па":

    Не искам да ти падам на нивото, иначе бих ти обяснил някои неща, които ме съмнява някога да разбереш!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Десо

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти пък какво плащаш?Когато жена ми изкара ковит 19 в къщи,плащах за лечението аз!И оздравя да е жива и здрава!Та какво плати ,ти бе, умник ?
  • 36 33492

    5 27 Отговор
    ТОЗИ ДЕБИЛ МАНГЪРОВ ЗАЩО ГО ПУСКАТЕ ОТНОВО И ОТНОВО...тъпите медии убиха бая народ
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 МангъраN1

    18 2 Отговор
    Нека да обобщим, ако не си ваксиниран си плащаш лечението(ако се разболееш и влезеш в болница), не си плащаш когато се разболееш от болест за която си ваксиниран и по принцип не трябва да се разболяваш. Какъв идиот трябва да си...

    Коментиран от #45

  • 39 Янков

    12 1 Отговор
    Цървул, блюдолизец и сребролюбец!!! За това беше в НОЩ
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 дядо ти

    15 1 Отговор
    Карат хората да се подпишат, това си е принуда, като са толкоз отворени, да поемат отговорност. Казват че имаме избор на ваксина, това е гавра, защото Европа определя с каква да ме ваксинира, а същевременно не носи отговорност, изискват ПОДПИС.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 волен сидеров

    13 2 Отговор
    КУНЧЕВ НЕ ЗАБРАВЯЙ ,ЧЕ ИМА ПРЕРАЖДАНЕ И ЩЕ СИ ПЛАЩАШ ПОНЕ 9 ЖИВОТА-ПРОДАЖНИК
  • 45 селтак

    13 1 Отговор

    До коментар #38 от "МангъраN1":

    И каква е гаранцията че алчния доктор нема да ме изкара болен от корона вирус само и само да вземе парите каквито са 50% от случаите на корона вирус у нас!
  • 46 Иво

    18 1 Отговор
    Кунчев, дебил, за какво си плащаме осигуровките тогава? И без това, като имаш нужда от лекар и всички те гледат в портмонето.Като не извадиш пари и те третират като куче...
  • 47 БКП

    18 2 Отговор
    Тоя ганьо Ангел Кунчев бил привърженик на американския модел. Абе ганьо прост, не виждаш ли, че нищо добро от САЩ не е дошло за България, особенно в търговията със здраве.
  • 48 селтак

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЗЗЗЗЗЗ":

    Хм,може и това да стане!
  • 49 gvarbev

    22 2 Отговор
    Г-н Кунчев Вие сте "Предател на Българския народ".
    Като сте привърженик на Американския модел напуснете България и право в Америка ....прав Ви път.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 Reptile

    2 9 Отговор

    До коментар #31 от "Тог":

    Абе, що не закръглите умрелите от ваксинации направо на МИЛИОН, е така, за по-лесно!?
    Къде са тези 'официални' информации, що не ги сподели, за да не ги пропускаме вече?!
    Вече започвам да мисля, че изборите ще бъдат съвсем честни и наистина е пълно с дебили, които гласуват за ИТН и разни други мангъри!!!
  • 53 Рейгън

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ами логичен е, що не?! Защо трябва да плащаме за глупостта на идиотите?!
  • 54 Reptile

    3 15 Отговор

    До коментар #30 от "Картон":

    Как никой да не е пострадал около мен - напротив, загубих приятели!
    Ваксинирах се веднага щом беше възможно, дори смених и препарата за втората игла.
    Никой НИЩО не ни гарантира, но отказа от ваксинация е ПЪЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ, която трябва да се санкционира.
    Ние сме ЕДИНСТВЕНАТА държава, я която можеш да си ИЗБИРАШ ваксината, а вие тука ми дрънкате мангърщини и тъпотии!

    Коментиран от #61

  • 55 Reptile

    1 14 Отговор

    До коментар #22 от "ти или всички":

    Да ти докажат, а дали да не ти направят и ... после що сме на ПЪРВО място по смъртност, ами заради МАНГЪРА и неговите последователи, или - НЕ, а, да - Бойко е виновен!
    ГАНьОВЦИ - трябва да ви затворят и да не си подавате носа от блока, ако нямате сертификат!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 666666

    13 0 Отговор
    А,кой плати на всички опечалени за загубата на техен роднина от ваксина!?!?
  • 58 Алфа Ромео

    12 0 Отговор
    Кой ще плаща за увредените и починалите от ваксината хора, след време се очакват лоши странични ефекти от недоизпипаните ваксини. Докато трябва подпис и сваляне на отговорност от производителите няма да се бода!
  • 59 ala bala

    6 1 Отговор
    Не съм против ваксините и бих се ваксинирал с руската ваксина SPUTNIK V
  • 60 Тото 1 и Тото 2

    6 1 Отговор
    За да бъде популяризирано ваксинирането е нужно само едно нещо !!! И това е лично , публично и официално нашият любим ВОЖД ББорисов да се ваксинира и това да бъде предавано по всички телевизии ! И тогава всички и граждани ,и селяни, и интелектуалци ,и простаци ще поемат по стъпките на БОЖЕСТВОТО !
  • 61 moiraine

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "Reptile":

    Рептилчо, пиле шарено, какво ще правим, ако здравословното състояние на човек е такова, че ваксинацията е противопоказна, а? Много сте силни на приказките, ама в мисленето хич ви няма!
  • 62 БРЦК

    5 1 Отговор
    Ами ако след 12 месеца ваксинираните се разболеят. Защо трябва да плащаме ние че те тъпите са се съгласили ДОБРОВОЛНО и са освободили такива като Кунчев от отговорност. Тогава Кунчев къде ще се крие и какво ще говори. САМО ПРОСТОТИИ . СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ .
  • 63 Vasilev

    4 0 Отговор
    тези които ми крадят осигуровките те да плащат за леченията
  • 64 Ваксиниран

    6 0 Отговор
    Кунчев, не разбра ли, че "лапаницата" ви свърши! 40 години плащам здравни осигуровки ! Ще лекувате безплатно всички видове грип, включително и ковид 19!
  • 65 Тоя па

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Картон":

    Виж какво, пич. Съжалявам, че ви е настигнал грипът. Говоря за "пандемията" в световен мащаб и за това, че нашите дупедавци намериха начин да се закачат към общата истерия, за да правят пари. Още март месец миналата година ми предлагаха да търся пазар на няколко хиляди теста, които се очакваха да дойдат от Англия. Отказах, защото не ми е това работата. После тръгна масовото тестване и някой друг прибра парите. Предполагам си гледал клипчетата с манг.алите, дето играеха кючек в ковид отделенията. Ако не си, може и да ги има още някъде из мрежата. От познати лекари в няколко болници знам, че са им плащали за всеки регистриран ковид болен. Затова повече от година никой не се е разболявал от сезонен грип или друго обичайно заболяване. Впрочем, години преди да избухне истерията, мой приятел щеше да си замине заради двустранна пневмония. Стоя един месец в болница и едвам го закрепиха. Други са умирали от подобни пневмонии, провокирани от сезонните грипове. Самият аз съм карал тежко грип. Нколко пъти. Освен това, пак от познати лекари знам, че в момента болниците са пълни с ваксинирани, развили симптомите. Затова и карат желаещите да се ваксинират, да подписват информаирано съгласие. С други думи - ние ще ви спасяваме с някакви ваксини с неизвестни странични ефекти, а ако пукнете, проблемът си е ваш, не наш. Абсолютен факт е, че Борисов успя да изкара последната година от мандата си, нещо невиждано за него - да изкара цял мандат във властта, с помощта на ЩАБа, ко
  • 66 Тоя па

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Картон":

    ... с помощта на ЩАБа, който всяваше ежечасно паника сред населението, като ни облъчваха с мантрите, че ще мрем яко, ама яко ще мрем. Е, не измряхме. И изобщо не достигнахме процента заболели, който според медицинските стандарти изисква обявяването на пандемия. Но покрай този вирус обявиха такава и продължават да измъчват населението с носене на маски, с натиск да се ваксинира с неизследваните ваксини, да противопоставят хората един срещу друг до степен да се колят из трмваите, защото единият бил без маска.
    Разбираш ли в какви зомбирани тъ.паци превърнаха хората?
  • 67 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ":

    Забравил си БСПто, надявам се неволно,хаха.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор

  • 70 Гнида

    1 0 Отговор
    Кирчев дали се е ваксинирал ?
  • 71 Храбър

    2 0 Отговор
    Някой бил заразен с ковид, ама не боледувал?! А бе кого будалкате? Не боледува, защото тази мръсотия - ковид не е причина за боледуване, а само следствие на различни болестни процеси, когато тялото няма жизнена енергия и настъпват процеси на разлагане на плътта. Когато жизнената енергия е в относително, нормално състояние и да има тази мръсотия в сополите, човека не боледува, защото тя (мръсотията) НЕ Е причина за боледуване. Също така гнусна лъже е, че хората боледуват, защото се заразяват по въздушно-капков път и всички репресивни мерки свързани с тази лъжа са престъпление срещу човечеството. Човека се заразява, но с лъжи, простотии, сатанински изкушения ..., но не по въздушно-капков път. Има ли някой с достатъчно милиграми мозък, който е в състояние да проумее тези елементарни истини?!
  • 72 Аз пък няма

    5 0 Отговор
    аз пък няма да плащам за лечението на тези , които пушат!! Знаят, че е вредно, дори вредят на другите, държавата е задължила да има надписю че ПУШЕНЕТО Е ВРЕДНО, а те пушат!! Ако не ми заплащат лечението на КОРОНАВИРУСА, защо да плащат за лечението на болести следствие на тютюнопушене????? Май много бързо конспиративните теории започват да ставатРЕАЛНОСТ!!!!
    Може би няма да заплащат и лечнието при стоматолог, ако не си миеш редовно зъбите?????
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор


  • 74 Този коментар е премахнат от модератор

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор

  • 76 Мангъра не е прав

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ":

    Нали е на държавната копанка за болнични не мисли. За него живота не е по-ценен. Да се ваксинираме!
  • 77 Комундетата в атака!

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Чети внимателно!":

    На Антиваксърите нека да им дадем да управляват тази Covid19! Да изберат Мангъра за Н-К НА НОЩ!
  • 78 БАЧУ

    2 0 Отговор
    Абе Кратунчев,аз да не съм крал като тебе,че да имам пари.
  • 79 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор
    Така е! Здравната система е длъжна да те лекува, независимо от това дали си пиян, дрогиран, не ваксиниран или си причинил нещо на себе си по какъвто и да било начин. Странното е обаче, когато хора които искат да бъдат лекувани не биват, както трябва, а такива които не искат биват все пак лекувани и в двата случая за да се приберат полагаемите средства за болния от Здравната каса!
  • 80 гдст

    1 0 Отговор
    На кунчев му пожелавам цялата му рода до 10 то коляно да се разболее о ковиТ
  • 81 Пабло

    1 0 Отговор
    Доц. Мангъров е прав. Точка по въпроса!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта