Last news in Fakti
13 Август, 2017 6914

Нужна ли е такса 20 лв. за празен стол?


  • Тони Матеев собственик на ресторант в Созопол Всеки реномиран ресторант по света има такса за минимална консумация или такса "резервация", която обикновено се плаща предварително. Ние сме най-оборотното заведение в Созопол този сезон - добри цени, страхотна кухня и невероятна гледка! Нормално е да имаме такава такса, но досега не сме я прилагали
  • Василена Влахова недоволен клиент Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата, макар че преди това уведомихме хостесата, че не очакваме други хора. Тя впоследствие отрече, че сме й казали. Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни други", за която не бяхме предупредени, нито беше описана в менюто. Той дойде, започна да ни обижда и в крайна сметка ни изгони от заведението

    118 гласа
    18%
    82%
    522 гласа

Коментари

  • 1 гост

    82 13 Отговор
    Супер нагли, високи цени, ами искат и от въздуха пари да правят майка им стара. Ей, аз никога не бих им седнал в заведенията.
  • 2 бай Пешо

    91 10 Отговор
    Като ти е толкова оборотна кръчмата както казваш що се излагаш с тия такси бе.Вие съвсем ни взимахте за луковици ебаси.Аз за това предпочитам да ям и пия в по обикновенни заведения дето хората искат да печелят от оборот и те посрещат с усмивка.Що си мислите ,че в по долните кръчми от вашите уж луксозни не се предлагат качествени продукти ,аз лаврак и ципури разни мога да си ям и в София.Аз идвам на морето не за да ходя по разни заведения като вашето дето ме гледат все едно съм им длъжен за нещо,а за да си отморя от точно такива мутри като вашите-кисели ,неприветливи,нахални,хитри.Много по голям кеф ми прави Чичо Митко или леля Мария от Ахтопол с тяхното заведение с по 10 маси отколкото вие.Има 5 вида рибка..винаги прясна и студена мастика с таратор на мен това ми стига.

    Коментиран от #10, #29

  • 3 Хито

    54 6 Отговор
    Тони Матеев да духа супата Созопол не е света и някой пореден крадец който откраднал малко гледка и гледал гурме предавания по тв не може да се прави на гурме шкембе чорбаджия в тъпия си ресторант.

    Коментиран от #4

  • 4 приятеля на хито

    21 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хито":

    Хито е велик писател а ресторанта е дупка
  • 5 Гост

    50 4 Отговор
    Всеки РЕНОМИРАН ресторант по света. Къде се слага тоя келеш в светските класации. Реномираните ресторанти предлагат и добри условия за клиентите си. Сервитьорите им получават по 3-5 бона заплати (евро или $) и всичко е обявено ! Ако са си скрили табелката за "Свободни други" в тоалетна зад писоара е абсолютен рекет.
  • 6 Мемфис

    46 6 Отговор
    Тези наглеци може да обзаведат заведенията си с маси за 10-12 стола,ако отидат двама човека и няма свободни места трябва да платят 200 лв за това, че са седнали да изпият по една бира.
    Тия кръчмари станаха по алчни и от банкянският хитрец!

  • 7 Гого

    49 5 Отговор
    И после да не се чудят защо Българите избират Гърция пред родното Черноморие!
  • 8 Гост

    36 4 Отговор
    Единия казва едно, другия друго.....най-вероятно истината е някъде по средата.
    Истина е че ако това беше редовна практика при тях нямаше да имат клиенти но също така е истина че не може един управител на солидно заведение да си позволи да взима решения под въздействието на емоция.
    Все пак човека се извини и цялото медийно раздухване е малко повечко като се има предвид какви проблеми има Българския туризъм - това си е просто отвличане на вниманието от истински важните проблеми, а те са:
    Мръзни плажове, проблеми с инфраструктура като : задръствания, мръсни води се вливат на метри от туристите в самото море и мирише на кенеф, във Варна има хора без вода, свлачищни райони които плачат за укрепване.... ето това са важните проблеми а не да ме занимават с 2 стола и да го раздухват цяло лято докато мине сезона и отбием номера до догодина....
  • 9 Геро

    28 5 Отговор
    Добре де в София в някоя дискотека когато си запазиш сепаре, сметката почва от 120лв а на масата ти слагат уиски на цена 19.80 не ли е същото. Просто е лошо включено в цената, ако са били хитри за запазване на маса минимум бутилка уиски 120 и са готови.
  • 10 иво

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "бай Пешо":

    Браво бай Пешо,много добре го каза.
  • 11 Neam

    22 8 Отговор
    Продавам си колата за 1000 лея идва некав и ми дава по 20 лева на гума капаро като ме моли да му я пазая. Цяла седмица обяснявам на телефона на клиенти и приятел, които искат да я вземат че е продадена докарвам зимните гуми от вилата, автомивка, оправям 2 дни разни дребни дефекти за да се кефи новия собственик и чакам да дойде КЛИЕНТА. Идва ми оня с анцуг, носи 600 лея и ми обяснява колко е велик като на-нагло ме овещава как беше не съм разбрал, нагъл и нахален. Разкарваме до 15 етаж да му нося фактури за ремонта, старите чистачки и други глупости и накрая очаква да дам колата за 680 лея само защото са му големи надутите. Нека начин. Когато имаш бизнес и дойдат некви и ти провалят работата от което търпиш загуби нещата стават лични. Колко от вас ще продължат да ходят на работа когато шефа им намали заплатата защото някой клиент се е отказал, счупил е джанта на стойност 500 лева и ще ги удържи от персонала защото е пътувал за работа. Моля хората които не разбират как работи системата за плащане на заплати да не дават коментари защото и в наши село 20 лея са .ахти парите в капанчето обърнати в бири.
  • 12 Стамат

    25 5 Отговор
    Каква услуга предлагате за 20 лв.??
    Аз ,ако съм си взимам стола на тръгване, защото съм си го платил...
    Щом сте некадърни да си запълните заведението си е ваш проблем, не може да взимате апри неправомерно без да продавате стока или услуга... То може и наем на пепелниците да има...
    Аграри гладни...

    Коментиран от #13

  • 13 Стамат

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    ДО СОБСТВЕНИКА МАТЕЕВ...
    Тони, братко от такива пещерни бизнесмени от 2005г. съм в Гърция и няма да стъпя на Созопол. НЕ стига че водата е от тоалетната ,а и такса стол... Сам ще си стоиш и ще си броиш стотинките,че в Гърция цените и морето са по-тънки от БГ... Чудя се на тия дето още не са проумели какви бактерии има във водата и ходят не на море ,а в канализацията...
  • 14 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    35 1 Отговор
    На такива пишман бизнесменчета мога да кажа, че докато не спрат да работят на принципа ден година храни, то те ще имат все по-малко клиенти. Мислят си, че лъжат туристите, а те лъжат самите себе си, защото тая година който се е излъгал да им седне в заведението, то догодина няма да го направи. За това да не ми обяснява, че бил най-оборотният ресторантьор, защото той, ако има толкова печеливш бизнес, няма да се излага и да взима пари за празни столове. Тука в България почти всички собственици на хотели и ресторанти имат същото мислене. Именно поради тая причина все повече българи отиват на почивка в Гърция, защото там се отнасят към клиентите си с уважение и не гледат на тях като на торба с пари, която трябва да се ошушка. Там има достатъчно свободни плажни ивици, без коцесионери, а дори и да попаднеш и на такъв плаж, то само срещу закупуването на една минерална вода от барчето на плажа, може да си ползваш чадър и шезлонг цял ден. В България обаче ще ти претарашат плажната чанта, да не би да си си внесъл нещо за консумация. Ще ти продават вода на петорни цени, ще те накарат да си платиш и за чадъра и шезлонга. Сега вече и за празни столове по заведенията трябва да се плаща. Е не сте познали. Повече няма да стъпя на нашето Черноморие, докато не се научите как да се отнасяте с тия, които Ви хранят.
  • 15 аскувлия

    22 0 Отговор
    за тва за чакам 2часа на маказа, щот в гьрция нема такьи олигофрени,тука утре може да ми поискат поаче пари от сьм са изсрал малко поаче в кенефа
  • 16 прост народ слаба държава

    21 4 Отговор
    След още едно правителство на ГЕРБ ще има такса ,,свободно заведение,, / за преминаващите /
  • 17 Бокса

    13 5 Отговор
    Ако ми бяха искали на мен такава такса нямаше да япшатя!!! Най много да изяде един кютек тоя палячо...

    Коментиран от #19

  • 18 Рада

    11 9 Отговор
    Необходимо е да има капаро за резервация и ако не са предупредили в определен срок,че ще са по малка група е редно да си задържат определена част от капарото. Сентенцията "Клиента винаги има право" не важи за България.Тук няма уважение към обслужващият персонал независимо,че в по голямата си част са по образовани и интелигентни от част от клиентите.С една дума - каквото почукало такова се обадило. И клиент и обслужващ е необходимо да се уважават взаимно за да има добро прекарване за клиента и персонала да работи всеотдайно.Само за това,че е седнал някой в заведение с повече пар4ички не може да се държи високомерно с хората около него.
  • 19 Вики

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "Бокса":

    Колко си силен зад монитора. Обади се на коя да е кръчма в София ангажирай маса за 6 човека отиди пий една минерална вода и поискай сметката.Като поп ще си платиш...
  • 20 бирник

    11 4 Отговор
    Да, нужна е. Нужна е и такса първа стъпка /за първата крачка през прага на заведението/, такса втора салфетка, такса за миене на чаша от червило, такса за заточване на използван нож, такса за този, който нервно поклаща крака под масата, такса мляскане и сърбане, такса поет повече от допустимото въздух, през лятото актуална би била и такса пот - за по - потящите се клиенти и не на последно място такса за този, който си е позволил да пропусне през последните пет години да отиде поне пет пъти в конкретното заведение. Успех със събирането на таксите.
  • 21 софия

    6 3 Отговор
    Здравейте Софиянци..........чета и не вярвам на ушите си,Първо,никъде в Сф не знам къде искат за резервация пари освен ако не е за абитюрентски бал или сватба,чудно ми е тук какво ли не четох,хора,защо се изказвате неподготвени?Аз съм Софиянец и съм ходил във всички заведения в Сф последните 15 години........тези чудеса са само в Созопол при морските селяци,които съм сигурен че те удрят в грамажа,удрят те в Прясната гозба,удрят те в таска Стол,удрят те в такса тоалетна...в Созопол конкретно съм ходил само Веднъж в живота си,когато беше евтино 95 та,седнах в едно Специално заведение като на този селянин Матев,платих 30 лева за двама,като се има предвид че 95 та пържолите цените бяха други и в София една п3цария за двама беше 11 лева с най скъпите пици,бут3лка вино и сосове........след този Случай в Селото Созопол никога не отидох.....обслужването беше кошмарно и са нагли като този Наглец дето се яви по телевиз3ята и нахално вместо да се извини и да върне парите на хората,кани Мин3стърката на вечеря???Хора,Не ходете просто в Созопол
  • 22 софия

    4 5 Отговор
    Здравейте Софиянци..........чета и не вярвам на ушите си,Първо,никъде в Сф не знам къде искат за резервация пари освен ако не е за абитюрентски бал или сватба,чудно ми е тук какво ли не четох,хора,защо се изказвате неподготвени?Аз съм Софиянец и съм ходил във всички заведения в Сф последните 15 години........тези чудеса са само в Созопол при морските селяци,които съм сигурен че те удрят в грамажа,удрят те в Прясната гозба,удрят те в таска Стол,удрят те в такса тоалетна...в Созопол конкретно съм ходил само Веднъж в живота си,когато беше евтино 95 та,седнах в едно Специално заведение като на този селянин Матев,платих 30 лева за двама,като се има предвид че 95 та пържолите цените бяха други и в София една п3цария за двама беше 11 лева с най скъпите пици,бут3лка вино и сосове........след този Случай в Селото Созопол никога не отидох.....обслужването беше кошмарно и са нагли като този Наглец дето се яви по телевиз3ята и нахално вместо да се извини и да върне парите на хората,кани Мин3стърката на вечеря???Хора,Не ходете просто в Созопол
  • 23 София

    3 3 Отговор
    Къде в София за сепаре сметката ти почва от 120 лева????????Да ако е за 8 ми март или за 14 ти февруари,има куверти,но така да отидеш в Събота?.?.....??.??????.?Нямам спомен

    Коментиран от #31

  • 24 БулгаристанКенеф

    5 10 Отговор
    Доколкото разбрах гостите си поръчали тортата другаде. Вие да не очаквате, че домакините приемат това радушно и също са им длъжни да им мият чиниите безплатно? Такава такса си е нормална, ако не дойдат поръчалите, то един вид са вързали тенекия на ресторанта и последните е могло да имат ползи през това време, които обаче пропускат. Също подредбата на масата не е за пренебрегване, ама да, дай на Бай Ганя от всичко по много и ако може да не плаща за нищо....

    Коментиран от #28


  • 25 Софиянец

    10 2 Отговор
    ЕХХХХХХ МАТЕВ МАТЕВ,НАГЪЛ СИ НАГЪЪЪЪЪЪЪЪЛ
  • 26 Софиянец

    11 2 Отговор
    Дано Акта да ти е солен Матеееев и тези 80 лева май ще ти приседнааааааат!!!!
  • 27 Смях

    7 2 Отговор
    Българските ресторантьори са едни селяндури, тръгнали да си сравняват жалката кръчма с ресторантите по света! 100% процента съм сигурен, че е обиждал клиентите си!
  • 28 Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "БулгаристанКенеф":

    Скрий се !!!!
  • 29 софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Пешо":

    Браво!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 Полския

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "София":

    Ресторанта в слатина маса - бушмилс 100, дискотека в студентски 130 за маса с уиски. Говоря за предварително запазване на маса за 8 човека.
  • 32 Митко

    4 8 Отговор
    Аз пък смятам, че ако компанията наистина е резервирала маса за 8 души, а после са дошли 2 пъти по-малко (4-има), то таксата е справедлива. Летния сезон в България е кратък и всеки пропуснат час е от значение. Някой знае ли на колко клиента е отказал ресторантьора? Разбира се, можело е и просто да преместят хората на по-малка маса ако е имало свободна такава, но ако не ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта