Last news in Fakti

9 Юни, 2006 00:00 1 534 0

"Евросилекс" ще изгражда два луксозни комплекса в Аксаково

  • бъдат-
  • комплекс-
  • селището-
  • изграждането-
  • изградени-
  • предвижда-
  • евросилекс-
  • млн евро
"Евросилекс" ООД ще изгради луксозно селище на територията на община Аксаково, съобщи изпълнителният директор Станислав Генов. Общата инвестиция е за около 45 млн. евро, като основната част от тях са собствени. Проектът предвижда да бъдат изградени два самостоятелни ваканционни комплекса от затворен тип и голф училище. Общата площ, на която ще бъдат разположени, е 86 дка в землището на с. Генерал Кантарджиево между Златни пясъци и Албена. Първата копка ще бъде направена в средата на месеца.

Първият етап на проекта предвижда изграждането на комплекс "Голдън валей" (Golden Valley). Той ще заема 36 дка и в него ще бъдат вложени над 15 млн. евро. Комплексът ще включва 22 еднофамилни вили и 4 многофамилни с 81 апартамента, административна сграда, изкуствено езеро, фитнес и спа център. На площ 11 дка до него бъде изградено голф училище с тренировъчно игрище и магазин за продажба на голф принадлежности. Строителството ще върви паралелно и ще приключи до края на септември 2008 г.

В началото на следващата година ще стартира изграждането на втория комплекс в селището. Той ще оперира под името "Кристъл спа резиданс" и ще включва 370 апартамента. На площ от 39 дка в него ще бъдат обособени и изградени градини, басейни и модерен спа център, в който ще се предлага талазотерапия. В "Кристъл спа резиданс" ще бъдат вложени над 20 млн. евро, а в голф игрището - над 5 млн. евро, уточни Генов.

По думите му "Евросилекс" ще изгради и собствена пречиствателна станция. Тя ще бъде на модулен принцип и ще покрие капацитета на цялото селище и близкото село. Ще бъдат изградени и пътища и ще бъдат прокарани електропроводи и канализация. Предстои да бъде направен и сондаж за термална вода, с която ще бъдат захранвани спа центровете. Заедно със строителните работи по втория етап от проекта ще започне и изграждането на хотелски комплекс. Цялостната реализация на селището ще приключи в края на 2008 г.

Проектът за селището край с. Генерал Кантарджиево предвижда и още един комплекс, към който ще бъде изграден и изкуствен плаж. Яснота за реализацията ще има към края на годината, уточни съсобственикът на "Евросилекс" Никола Галан.

Според него около 50 на сто от жилищата са продадени на зелено на клиенти от Великобритания, Ирландия, САЩ, Русия и скандинавските страни. Преобладаващата част от клиентите са хора в активна възраст, които проявяват интерес към развиване на собствен бизнес у нас, коментира Галан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА