Last news in Fakti

9 Юни, 2006 00:00 364 0

“Русалка” инвестира €30 млн. в суперлуксозни вили

  • русалка-
  • селището-
  • ваканционното селище русалка
30 млн. евро ще инвестира туристическият холдинг "Русалка Холидейз" в изграждането на 17 суперлуксозни вили в българската част на ваканционното селище Русалка, съобщи вчера Николай Банев, шеф на финансово-индустриалния концерн АКБ Форест. Новата част на селището ще се казва "Русалка Елит" и ще наподобява гръцкия остров Санторини. Вилите ще са с категория 4 звезди. На мястото на конната база пък ще бъде построен хотел "Луксор", който ще представлява средновековен замък, вписан в скалите, каза още Банев. За неговото изграждане няма да бъдат използвани никакви съвременни строителни материали, а само първични материали - камък, дърво, камъш, папур. Концернът ще инвестира и в Каварна, където е собственик на хотел "Монако".

Всички 570 къщи във ваканционното селище Русалка са реновирани за този сезон, съобщи Евгения Генчева, изпълнителен директор на туристическия холдинг. 40 процента от къщите са фамилни, а общият капацитет на селището е 1 800 легла. През юни цената на еднодневен пакет "всичко в цената" е 45 лева, през юли и август тя варира от 90 до 120 лева.

Миналата година в селището са реализирани над 120 000 нощувки. 5% е очакваният ръст на туристи в Русалка за този сезон. Най-голямо ще е увеличението на руския и румънския пазари. Холдингът работи с 12 туроператори от Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА