Last news in Fakti

13 Юни, 2006 00:00 920 0

"АКБ Форес" разширява комплекса "Русалка елит"

  • банев-
  • дружеството-
  • русалка-
  • върху
"АКБ Форес холдинг" АД ще инвестира над 30 млн. евро в изграждане на два комплекса върху два от кортовете на ваканционен клуб "Русалка" и хотел на терена на сегашната конна база. Това съобщи председателят на надзорния съвет на дружеството Николай Банев. По думите му вече се подготвят проектите и се предвижда реализацията им да приключи до края на тази година. Стилът на новата база, която ще е в бившата българска част на "Русалка", ще заимства архитектурни образци от Средновековието и за изпълнението й ще се влагат само природни материали - камък, дърво, папур. Предвижда се също супермодерна реконструкция на 17 от вилите в бившата френска част, като всяка от постройките ще е с джакузи, барбекю и ще разполагат с огромен басейн. В инвестиционната програма на дружеството е включено още реновиране на хотел "Монако" (бивш "Панорама"), който е на морския бряг в Каварна. Плановете на инвеститора са да превърне базата в 4 звезди плюс и в района край хотела да построи вилно селище върху терен от 12 дка, като една четвърт от апартаментите ще се предлагат на купувачи. Холдингът е закупил три декара от терена, а останалите 9 дка са с отстъпено право на строеж.

,Със своите 2800 дка холдингът е най-големият собственик на земя на първа линия в България, твърди още Банев. Докато плановете на дружеството за Северното Черноморие са да инвестира във вилни селища, програмата му за Южното Черноморие е да развива къмпингова дейност.

Компанията приватизира през 1998 г. вк "Русалка" и по данни на предприемача до момента там са вложени 17 млн. евро. Около 350 млн. лв. е миналогодишният оборот на холдинга, а между 36 и 38% от печалбата му се формира от туристическа дейност, припомни Банев. Очакванията му за този сезон са за 5% ръст на туристи - предимно германци, руснаци, румънци и скандинавци, в сравнение с миналогодишните 120 хил. летовници.

По данни на изпълнителния директор на туристическия холдинг "Русалка холидейз" Евгения Генчева еднодневен престой на човек във ваканционния клуб по формулата всичко в цената в началото на лятото е 45 лв., а в пиковия период през август - между 90 и 120 лв. Селището е върху площ от 450 дка и капацитет 1800 легла. То разполага с 570 къщички, като 40% от тях са фамилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА