Last news in Fakti

25 Септември, 2006 00:00 453 0

Банско събира 2 млн. лв. от инвеститори

  • добави-
  • общината-
  • банско-
  • инвеститорите-
  • разгърната застроена площ
До края на месеца инвеститорите в местността Грамадето ще трябва да внесат в общинската хазна спешно по 10 лв. на квадратен метър разгърната застроена площ, съобщи кметът на Банско Александър Краваров. За това се разбрахме на среща в общината със собствениците на строежи в тази зона на града, добави той.

Нужно е бързо да съберем 2 млн. лв. за да направим канализацията и водопровода в местността, уточни градоначалникът на най-големия ни зимен курорт. Инвеститорите разбират, че държавата за подобни начинания много трудно отпуска пари и рискуват хотелите им да останат без клиенти. Още от тази седмица започваме работа и се надяваме до началото на зимния сезон да можем да свържем към водоснабдителната и канализационна мрежа поне тези обекти, които ще са вече завършени и ще бъдат открити преди края на годината. Останалата част от инфраструктурата ще бъде довършена през пролетта, добави той.

След време инвеститорите от Грамадето ще трябва да внесат и останалите по 20 лв. за всеки квадрат разгърната застроена площ, добави кметът на Банско. Събраните средства ще се използват и за други инфраструктурни проекти в курортния град, уточни градоначалникът.

Една от най-важните инвестиции на общината е изграждането на резервоара за водоснабдяване на високата зона на Банско. Регионалното министерство е осигурило средствата, а общината ще даде терена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА