Last news in Fakti

13 Август, 2014 13:45 2 533 0

Жилище до Берлинската стена - хит на пазара

  • германия-
  • берлин-
  • берлинска стена-
  • имоти

Някога този символ на разделяне на града на Източна и Западна част се наричаше „мъртва зона”. Днес – 25 години по-късно, жилищата и офисите в близост до Берлинската стена предизвикват истински бум на пазара на недвижими имоти.

По случай четвъртвековния юбилей от падането на Стената в един от най-космополитните европейски градове започнаха да се появяват инвестиционни проекти, които са отражение на богатството и икономическата власт на германската столица. По стечение на исторически обстоятелства в самото сърце на града, където влиятелните и богатите предпочитат да живеят, се намира „ничия земя”, която Източна Германия е създала, за да се отдели от капиталистите.

Днес тази противоречива и богата история в съчетание с отличното географско местоположение гарантира на имотите, които се намират в тази зона, огромен финансов успех, споделят анализатори в британското издание Daily Mail. Тук да живеят искат не само германци, но и много чужденци.

Търсенето на луксозни жилища в Берлин непрекъснато расте, именно и затова всеки свободен парцел ще бъде застрояван с висок клас сгради. Един от най-амбициозните проекти е „Градина”. Строител е германската компания Pantera, а инвеститор Sotheby`s International Reality. Плановете са луксозният комплекс да отвори врати още следващата година и само една метална тръба ще напомня на жителите, че там някога е имало граница. „Градина” е разположен на парцел, който някога е бил част от „ничия земя” и е разделял Изтока от Запада.

Много инвеститори купуват имоти в непосредствена близост до бившата Берлинска стена и извършват основни ремонти. Някои предприемачи се опитват да скрият комунистическото минало на сградата, а други напротив – детайлно информират купувачите. Например, днес в Берлин може да се купи сграда от червена тухла, която някога е служила като учебен център за обучение на комунистически кадри. Най-скъпият апартамент в нея се продава за 1.3 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА