Last news in Fakti

22 Май, 2007 00:00 682 0

Спряха продажба на земи около Дунав мост 2

Видинският окръжен съд отмени решение на общинския съвет за продажба на три имота, които влизат в зоната на изграждането на Дунав мост 2. Магистратите потвърдиха заповедите на областния управител инж. Кръстьо Спасов, който спря сделките в началото на годината. Става въпрос за два имота частна общинска собственост по плана за земеразделяне на Видин и за замяна на част от земеделска земя в землището на село Покрайна.

Нарушения

Според видинските магистрати решенията на местната власт са взети в нарушение на Закона за устройство на територията и на решенията на Министерския съвет от 21 декември 2004 г. и от 30 юни 2006 г. Съгласно тези административни актове, предвидените за отчуждаване имоти за нуждите на националния инфраструктурен обект първо се предлагат на инвеститора, в случая на държавата в лицето на Министерството на транспорта.

Проблеми

При посещението си във Видин транспортният министър Петър Мутафчиев изрази опасения, че е възможно да има забавяне на инфраструктурата на моста. Осем компании подадоха оферти в търга за прилежащите обекти. Сред тях са германски, гръцки, испански и чешки фирми. Има и българско участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА