Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 09:59 4 948 3

Disney: Приказката се превърна в кошмар

  • disney-
  • париж-
  • атракцион

Сигурно си спомняте „София ленд” – първият увеселителен парк в българската столица, който просъществува едва четири години. Подобна може и да е съдбата на френския Walt Diney, който се оказва, че в рамките на последните три години ще получи за втори път финансова инжекция от компанията майка, за да може да оцелее.

Оказва се, че Париж не е най-щастливото място за Disney. Този път Walt Diney ще се опита да спаси европейското си подразделение – Disneyland Paris като му даде 1.25 млрд. USD.

От откриването си през 1992 г. в източната част на френската столица атракционът се превърна в едно от задължителните места, които туристите посещават. Икономическата криза обаче понижи притока на туристи. Това накара компанията да инвестира в нови атракциони, като в същото време трябва да обслужва и огромен дълг. Очаква се през тази година посетителите на Disneyland Paris да са 14.1 млн. души, което ще е с 800 000 по-малко в сравнение с миналата година.

Спад отчитат и хотелите. От 80% запълняемост през 2013-а, тази година тя е спаднала до 75%. Прогнозите са, че Disneyland Paris ще претърпи загуби между 110 и 120 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    0 0 Отговор
    Ми да си намалят малко цените,за да може и по-обикновените хора да отидат.Смотаняци!
  • 2 Мики Маус

    0 0 Отговор
    В "София-ленд" беше супер. Незнам защо го затвориха, но едва ли е фалирал.
  • 3 Дими Димов

    0 0 Отговор
    Колко приказки се превърнаха в кошмари през последните 5-6 год. ...