Last news in Fakti

20 Септември, 2007 00:00 521 0

Консорциум поема жп проекти

  • praha-
  • sudop-
  • проекта-
  • млн eur-
  • sudop praha-
  • министър весела господинова-
  • зам министър весела-
  • мездра горна оряховица
Консорциум с водещ партньор френската Sistra ще изпълнява проекта за техническа помощ и рехабилитация на жп инфраструктурата по линията Мездра - Горна Оряховица. Вчера транспортният зам.-министър Весела Господинова подписа договора с вицепрезидента на Sistra Eрик Люка. В консорциума влизат още чешката Sudop Praha, испанската Getinsa и нашите Транс Ел Инженеринг и Вектор-Бул ООД.

Проектите

Чешката компания Sudop Praha в консорциум с нашата Транс Ел Инженеринг ще изпълнява още един проект - за техническа помощ и рехабилитация на жп инфраструктурата от Пловдив до Бургас. Договорът за него също бе подписан вчера от транспортния зам.-министър Весела Господинова и от зам.- председателя на борда на директорите на Sudop Praha Томаш Славичек.

Финансиране
Двата проекта са с максимална стойност 10.480 млн. EUR, като 85% от финансирането е по програма ИСПА на ЕС, а 15% от средствата са от националния бюджет.

Срокове
За първия проект ще бъдат отделени 2.980 млн. EUR, а за втория - 5.460 млн. EUR. Крайният срок за модернизацията на жп участъка Мездра - Горна Оряховица е декември 2008 г., а за участъка Пловдив - Бургас е октомври 2008 г. Изпълнителите и на двата проекта обещаха да завършат рехабилитацията в срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА