Last news in Fakti

11 Октомври, 2014 10:01 3 547 0

Рязък спад в търсенето на Коледни къщи във Финландия

  • финландия-
  • коледа-
  • вили

Рязък спад в търсенето на вили за Коледа и Нова година отчитат във Финландия. Три са причините според анализатори, за да се наблюдава подобна картина. Първата е алчността на собствениците, които искат този сезон по-високи наеми в сравнение с миналия. Вторият фактор е поскъпването на еврото и на трето, но не на последно място е масовият фалит на руски туристически фирми.

С 10% се е повишила наемната цена на вилите във Финландия през последните два месеца, отчитат анализатори. Търсенето е спаднало с близо 30%. „През последната година наемните нива за руски туристи се повиши с още 20% заради поскъпването на единната европейска валута. За финландците наемът от 1000 EUR продължава да бъде 1000 EUR, докато за руснаците той вече не е 38 000 рубли, а 50 000 рубли”, обяснява местен брокер на недвижими имоти.

Вила, която предлага качество на ниво 3-звезден хотел, с две спални, за шест души, разположена в югоизточната част на страната се отдава под наем средно за 1000-1100 EUR. Подобни имоти могат да се наемат и срещу 800-900 EUR. В големите ски курорти вили с аналогични параметри се отдават под наем срещу 1200-1300 EUR.

„Новият сезон ще бъде най-големият провал за финландския имотен пазар, който някога сме виждали” прогнозират брокери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА