Last news in Fakti

23 Декември, 2008 00:00 1 465 0

Хотели с нежни имена в Пирин

  • много-
  • гостите-
  • хранене-
  • места-
  • комплекса-
  • акимова-
  • място-
  • наталия-
  • банско-
  • наталия акимова-
  • казва наталия акимова
Инвестирахме в Банско, защото сме убедени, че това е много перспективна дестинация за целогодишен туризъм. Районът има прекрасни природни дадености и ще бъде първокласен ски курорт и интересно място за летен планински и екологичен отдих. Това казва Наталия Акимова, главен мениджър в луксозния 4-звезден Парк-хотел Гардения в Банско. Общата инвестиция в комплекса е около 5.5 млн. EUR.

Подкрепа

Принос за привличане на инвеститорите имат кметът и общинското ръководство, които полагат много усилия, за да поддържат добре града и да бъде красиво наоколо. Защото за туристите и гостите е важна не само обстановката вътре в хотела, а цялостна инфраструктура на града. Местната власт изключително подкрепя бизнеса, отбелязва младата мениджърка. Наскоро общината е съдействала за изграждане на общ паркинг за автомобилите на градската поликлиника и на хотела, които са в съседство.

Пазари

Основни клиенти през зимата са чужденци от Гърция, от държавите на бившата ОНД, от Румъния, Сърбия, Македония, имаме и много българи. Очакванията са да приключат 2008 г. с около 15% ръст в приходите от продажби на туристически услуги. Привличаме гостите, като осигуряваме с високо качество всички видове услуги. Настаняваме гостите в уютни, топли и хубави стаи, предлагаме малък, но много ефективен SPA център с различни терапии. Разполагаме с модерна и голяма база за хранене, отбелязва Наталия Акимова.

Капацитет

Хотелът има 89 комфортно и стилно обзаведени стаи. Перлата на комплекса е механа Кукери, може би най-голямата в България - с капацитет 450 места, просторна, двуетажна, с достатъчно място за спокойно хранене и за танцуване. Предлагаме европейска, средиземноморска и арабска кухня, приоритет е местната банска кухня, която всички гости искат да опитат. Напоследък механата е най-предпочитаното място за сватби и фирмени партита. Хотелът разполага с ресторант със 120 места, лоби-бар и голяма лятна градина. Луксозният комплекс общо има над 700 места за хранене. Затова сме направили голям кухненски блок с две кухни. Нашият главен готвач Виктор Стоянов е млад и много амбициозен. Той изненадва непрекъснато гостите с вкусни и красиво аранжирани ястия.

Екологично

Парк-хотел Гардения е първият комплекс в Банско, в който отоплението, охлаждането и топлата вода се осигуряват чрез модерна високотехнологична система. Това е много ефективен и екологично чист метод, с който се извлича топлина от земята и с помощта на водата и термопомпа се затопля сградата. Тази система намалява значително разходите за поддръжка на комплекса. Съоръжението струва над един млн. лв. и е по проект Енергийна ефективност на ЕС, казва Наталия Акимова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА