Last news in Fakti

26 Януари, 2009 00:00 553 0

Нова процедура за сградата на НАП

  • сградата-
  • млн eur-
  • бул цариградско шосе
Нова процедура за завършване на сградата си на столичния бул. Цариградско шосе ще обяви Националната агенция за приходите, съобщи зам. изпълнителният директор Гавраил Забуртов.

Решението за прекратяване на стария конкурс за избор на изпълнител е взето, тъй като и най-ниската ценова оферта е надвишавала с 20 млн. EUR лимита на разходите за строителство. Тя беше подадена от консорциум между PSI и BD Holding, които предлагаха да завършат сградата за 37.3 млн. EUR. Обявихме първия конкурс, когато строителният пазар беше на върха си, надяваме се в условията на криза новите оферти за довършване на сградата да бъдат много по-ниски, посочи Гавраил Забуртов.

Прекратяването на старата процедура е със съгласието на Световната банка, със заем от която трябваше да бъде завършен строежът. През юни 2003 г. тя отпусна 31.9 млн. EUR, от които 6.5 млн. EUR бяха за сградата на бул. Цариградско шосе. Сега те остават неусвоени, а дострояването ще се финансира с пари от бюджета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА