Last news in Fakti

17 Март, 2009 00:00 416 0

Братушките отново с апетит за покупки в Лондон

  • други
Руските купувачи, които в продължение на няколко месеца отбягваха жилищния пазар в Лондон, възвръщат интереса си към него и запитванията от тяхна страна започват да се увеличават, сочат данни на брокерската компания Knight Frank.

Огледите в някои от най-луксозните квартали на британската столица са се увеличили с 28% през февруари. Руските купувачи специално се интересуват от исторически сгради или от нови проекти с 24-часова охрана, иконом и други подобни услуги. По думите на Елена Нортън от руския офис на агенцията досега руснаците са били заети с проблеми в своя бизнес или са търсили имоти във Франция.

Сега обаче комбинацията от слабия паунд и наличността на изгодни сделки ги е довела обратно на пазара в престижните райони на Лондон като Кенсингтън, Найтсбридж и други, пише Таймс. Цените в тези и други луксозни райони са се понижили средно с 23%. Продавачите, които не предлагат отстъпка от повече от 10%, не могат да очакват да сключат сделка, казват от Knight Frank. Крахът на Lehman Brothers през септември доведе до спад в най-горния ценови сегмент на лондонския жилищен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА