Last news in Fakti

15 Януари, 2015 19:09 5 713 3

Рекордно ниски лихви по ипотечните кредити в Швейцария

  • ипотечен кредит-
  • лихва-
  • швейцария

От 2.7% на 1.8% спаднаха лихвите по ипотечните кредити в Швейцария през 2014 г. Клиентите, които са вземали ипотечен заем за по-кратък период, са могли да се възползват от лихва в размер на 1.2%. Въпреки по-добрите условия при краткосрочните жилищни заеми, повечето купувачи предпочитат по-дълъг срок за връщане на парите.

В края на 2014-а делът на взелите кредит със срок на изплащане между 7 и 15 години вече е 85%, докато през януари миналата година той е бил 63%. Близо 14% от одобрените ипотечни заеми през декември 2014 г. са били със срок на връщане между 4 и 6 години и едва 1% са взели подобен кредит, който ще връщат в рамките на следващите от 1 до 3 години.

Ниските лихви по заемите продължават да поддържат високи цени на жилищата в Швейцария. За изминалите 12 месеца те са поскъпнали с 5%. Стойността на къщите остава стабилна. Изключение прави единствено Женевското езеро, около което цените на вилите бележат ръст от 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Ще им пратим Д Кери и ще станат като наще 14-16
  • 2 Zivko Videnov

    0 0 Отговор
    Da se pro4ete
  • 3 Емил

    0 0 Отговор
    Живко, ду ю спик бългериън?