Last news in Fakti

20 Март, 2009 00:00 681 0

Немец вдига лукс вили в гето в Рио де Жанейро

Германският бизнесмен Ролф Глейзер обяви намерението си да построи 10 луксозни вили в един от най-опасните квартали в Рио де Жанейро - фавела Видигал, съобщава International Herald Tribune. Предприемачът ще инвестира 500 000 долара в проекта си.

Според изданието местните жители са, меко казано, изненадани от намерението на немеца да инвестира в луксозно строителство в район, където цари насилие и нищета, на всяка крачка се продават наркотици и престрелките между враждуващите банди са ежедневие.

Глейзер от своя страна е уверен в успеха на начинанието си. Той се определя като човек, който не се удивлява само от знаменитите забележителности на мегаполиса - плажа Копакабана или статуята на Исус, но и от истинския Рио де Жанейро. Купувачите или наемателите на бъдещите вили във фавела ще се удивят от изгледа към океана, сигурен е германецът. Бизнесменът подчертава, че проектът му има и социален елемент. Немецът ще предложи на обитателите на копторите около бъдещите луксозни вили да ги преоборудват в семейни хотели, в които да отсядат туристи или да живеят студенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА