Last news in Fakti

11 Март, 2011 14:37 2 170 5

Доган изпревари строителния контрол - бута барбекюто

  • барбекю-
  • доган-
  • днск-
  • събаряне

Ден след като изтече срокът за доброволно премахване на незаконните строежи от боянския сарай на Ахмед Доган, близката до ДПС фирма "Делта Епсилон", която е и формалният собственик на имота, започна да събаря барбекюто. За навес барбекюто със санитарен възел, две масивни огради и КПП обаче собствениците няма да отнесат глоба от държавата заради вратичка в Закона за административните нарушения и наказания от 2007 г. Там е записано, че наказание за нарушения като незаконни строежи не се налага, ако вече е изтекла 1 г. от застрояването. Такъв е и случаят със сарая. Иначе санкцията варира от 5000 лв. до 50 000 лв.

Вчера сутринта около 9 часа две строителни бригади започнаха първо с разчистване на снега от покрива на барбекюто, а по-късно свалиха и керемидите. Самото съоръжение е дървена конструкция с размери 6 на 3 метра, с барплот, камина и два санитарни възела. Според съда обектът е изграден, без да са спазени изискванията на Закона за устройство на територията.

Показното разрушаване съвпадна с деня, в който по закон държавният строителен контрол трябваше да направи задължителна проверка дали сградите са доброволно отстранени. "Представители на фирмата собственик на имота "Делта Епсилон" се ангажираха пред нас в най-бързи срокове да махнат всички незаконни постройки. Ние обаче по закон сме длъжни да започнем процедура за избор на фирма, която принудително да премахне същите тези строежи. Имали сме много случаи, при които някой започва да разрушава, но в крайна сметка не свършва работата докрай", разясни Георги Минев от ДНСК.

Ако фирмата "Делта епсилон" не изпълни обещанието си, ще се размине със смешни глоби от 100 до 500 лв. за всяка неизпълнена заповед - в случая четири на брой, така че максималната санкция ще е 2000 лв. Фирмените регистри показват, че зад дружеството стоят Красимир Дюлгеров и Румен Асенов. "Иса инженеринг" ЕООД на Румен Асенов пък е построила сарая. Ако се стигне ДНСК принудително да разрушава строежите, то държавата ще заплати за услугата на избраната частна фирма, а след това чрез съдия-изпълнител ще си търси парите от "Делта Епсилон".

Предстои да бъдат съборени и двете масивни огради с височина над 2 м. "Предупредили сме "Делта Епсилон", че НСО трябва да напусне КПП-то, което е незаконно построено на входа", добави Минев. Той обаче не пожела да коментира защо имот, водещ се на частна фирма, се охранява от НСО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 barbu

    12 1 Отговор
    TRIABVA6E PARVO DA GO IZPE4AT I TOGAVA DA GO BUTNAT TOZI MANGAL
  • 2 Крум

    14 0 Отговор
    Да му проверат всичките имоти!
    Палатите в Родопите. Имения, хотели, басейни, ресторанти...

    Да му направят едно разследване и да го вкарат доживот в затвора и цял живот на обществено полезен труд!

    Политиците и властта е крайно време да покажат че закона е за всички!

    Нека се види и да е за урок на всеки!
  • 3 Левски

    10 0 Отговор
    Гаден гаджал!
    Ограби България!
    Изсече и разпродаде горите и!
    Иззедник и кръвопиец.

    Но такива виреят в беззаконна държва със слаби политици и никакво управление!
  • 4 ИРАКЛИ

    7 0 Отговор
    В пазарджишкия затвор ДОГАН се е квалифицирал за научен
    работник,българския съд призна хонорара му от 1.500 000 лв
    Парите са бюджетни,демек от нас данъкоплатците.
    Бутането на дарбекю и довар за 10.000 лв.май се получава
    смехотворно.Съсела ще излезе гявол.
  • 5 Botev

    3 0 Отговор
    Гаджал, педал, комунист, ислямист, и долна маст_я!

    Обръща се и се нагажда както може, човек без скруполи и без лице.
    Съд Божий и съд народен да преживее!
    Хаир да не види!