Last news in Fakti

23 Март, 2011 09:27 1 990 7

Ситуацията в Близкия Изток рефлектира върху лондонския имотен пазар

  • лондон-
  • имоти-
  • лукс-
  • близкия изток

Чуждестранните купувачи и наематели на лондонски имоти от Близкия Изток достигнаха най-високите си нива за последните няколко години. Особен интерес те проявяват към районите Найтсбридж и Белгравия. „Интересът от страна на граждани от Близкия Изток по традиция започва през юни, но тази година сме свидетели на засилен интерес още от началото на годината. Причината са множеството конфликти в региона”, обясняват от консултантската компания WA Ellis и допълват: „Лондон се явява сигурно място както в икономически, така и в политически план, затова граждани и предприемачи от Близкия Изток влагат пари в покупката или наемането на имоти там. Интересът е предимно към имоти с цени между 3 и 5 млн. паунда, разположени на няколко пресечки от „Хародс”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Turbolover777

    15 5 Отговор
    Еми к'во да се коментира... имат пазар хората,имат и традиций и цените им са стабилни. Наште "цървули" ако може да купят там за 15000 евро нещо?!??? Или за 50К? Да ама НЕ!!! :) Та в тоя ред на мисли хайде да рефлектира и на БГ пазара подобна ситуация? Да се уравнят доходите за година със тези на средно статистическо ЮК семейство? И тогава 3 стаен на докторски паметник може да струва 3 милиона?!? Ех мечти,мечти... НЕ НЕМОЖЕ ТАКА ДРУГАРИ!!! Тук е БГ!!! Значи трябва да е 150-200 евро квадрата!!! Точка! Кой има интерес БГ независимо от ЕС членството си да е "бананова република"?
  • 2 П

    10 4 Отговор
    Така е, като гледам какво се случва в България ми се струва че имотният срив още не е започнал. След 1-2 години без пари ще ги раздават апартаментите и пак никой няма да ги иска.
  • 3 Turbolover777

    27 3 Отговор
    Абсолютно вярно!То както е тръгнало май до няколко години БГ,ще заприлича на фукушима област...Там народ не остана.. пенсионери на доизживяване,мангали и фесове богато... смешни доходи. Е кой нормален човек би живял така? Да мисли как да купи една кибритена кутийка с кенеф в хола едва ли не и кола на старо до 2000 евро.... Еб@ти и живота и стандарта скапан!!! Кой беше казал:"Като няма оправия ПЛЮЛ съм в тая орисия"!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 qwerty

    4 6 Отговор
    Имотен срив на пазара има, но не и в мозъците на някои участници. От там идва целия проблем. Мисли се, че като се продаде един имот това ще е сделката на живота и ще се живее на корем, ама не става. Вижте какво стана с анкетата за земеделската земя - половината ще купуват, за да препродадат. Ей няма лесни пари вече.
  • 5 bubblehead

    7 5 Отговор
    Мда , страшни длаавери има в Лондон! Само за 3-5 милиона паунда може да си купиш паратамент и га станат по 10-15 милиона и га намериш следващия глупак... Страшни инвестиции! Страшни! И въздишат нашите по далверите за по 3-5 милиона паунда в Лондон а нямат 30 000 евро за двустаен в Надежда или поне 6000 за начална вноска оти са мнооого пари тва, много е скъпо у софето още... Мда, страшни далавери има в Лондон! Страшни! Такъв е евтинджос! Ха-ха-ха!
  • 6 varna

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Turbolover777":

    Turbolover777 моля те обясни на нашите санародници (както и на тези които живеят в LA) в форума които си мислят, че българия е центъра на света.
    как израел ще строи стена, за да се предпази от вълната от африкански емигранти, които застрашават самото състествуване на израел.
    а обясни още, как израел продължава да превлича емигранти от америка и европа.
    защото без непрекъснат поток от хора, и не какви да е, а качествени хора, няма да има пазар на НИ в българия.
  • 7 българските боклуци

    13 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА КАТО АРАБИТЕ И
    ДА СЕ ПОМЕТЕ ЧЕPВЕНО-СИНЯТА МЪГЛА