Last news in Fakti

8 Декември, 2015 14:14 1 400 0

Цените на имотите в САЩ растат

  • цени-
  • имоти-
  • сащ

Не само на годишна, но и на месечна база цените на жилищата в САЩ бележат ръст през октомври. Със 6.8% е увеличението през десетия месец на настоящата година в сравнение със същия на миналата. На месечна база увеличението е 1%, сочат данните на Home Price Index.

Прогнозата е, че през следващите 12 месеца цените ще продължат да растат, макар и с по-бавни темпове. Очаква се поскъпването да е до 5.2%. До края на годината няма да има съществено изменение на цените – 0.1%.

Положителната тенденция на пазара няма да се промени през 2016 г., прогнозират анализатори. Причината е, че ръстът в цените не е продиктувано от слабото предлагане, а от силното търсене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА