Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 12:31 6 926 0

Нови имотни данъци

  • имоти-
  • балон-
  • китай-
  • шанхай-
  • криза

Борбата с имотния балон продължава. По-високите данъци, които китайските власти въведоха в Шанхай и Чунцин в началото на 2011 г., ще засегнат и останалата част от страната. Това ще стане през 2012 г. Целта е да се ограничи поскъпването на жилищата.

В дългосрочен план тези мерки ще спомогнат жилищата да станат по-достъпни. Според брокери в сегашните две провинции, в които данъците са по-високи, темпът на поскъпване на имотите е много по-малък, отколкото в другите.

Китайските власти предприеха и редица други мерки, ограничаващи надуването на имотния балон – по-високи лихви по ипотечните кредити и ограничиха продажбата на имоти на чужденци.

През 2010 г. имотите в Шанхай поскъпнаха с 26%, а цените в Чунцин скочиха с 30% в сравнение с година по-рано. Цените все още отчитат ръст, но значително по-малък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА