Last news in Fakti

6 Януари, 2016 10:11 2 198 0

Продават замък с фрески от Пикасо

  • пикасо-
  • франция-
  • лукс-
  • имение

На пазара на недвижими имоти във Франция беше обявен за продажба уникален имот. Имението се намира в Пронас, а цената му е 9.6 млн. EUR. Преди замъкът Chateau de Castille е бил собственост на колекционера на произведения на изкуството и учен Дъглас Кипър.

През 60-те години на миналия век Пабло Пикасо поставя бетонни панели в стаята, която по-рано е била билярдна зала и я разкрасява с фрески. Тъй като имението има историческа ценност, те не могат да бъдат демонтирани. Ако това можеше да се случи, то фреските щяха да бъдат продадени за милиони евро

Дворецът е построено през XIII век, а пет столетия по-късно е било възстановено. То се състои от 7 спални, две дневни, библиотека и две кухни. Площта му е 743 кв.м.

Това не е първият имот, който се продава с произведения на Пикасо. През 2014 г. на пазара на недвижими имоти в Лас Вегас се появи мезонет, който се продаваше в комплект с картини на Пикасо. Цената беше доста внушителна за подобен тип имот – 38 млн. USD.

Продават замък с фрески от Пикасо

Продават замък с фрески от Пикасо

Продават замък с фрески от Пикасо

Продават замък с фрески от Пикасо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА