Last news in Fakti

21 Януари, 2016 16:12 4 851 1

Трети опит за продажба на мол

  • мол-
  • странд-
  • бургас-
  • продажба

За трети път в началото на март ще бъде направен опит за продажбата на бургаския търговски център „Странд”. Явно концепцията за открит мол у нас не проработва, след като липсва интерес към имота. Първият търг беше през октомври 2015-а, но тогава нямаше нито едно заявено желание за участие в наддаването при обявена цена от 33 млн. лв. Вторият опит също се оказа неуспешен.

Това беше един от първите размразени проекти за търговски центрове у нас в средата на 2011 г. Средствата бяха осигурени от КТБ. Цялата инвестиция е на стойност около 40 млн. EUR. След фалита на банката търговският център преустанови работа. Целта на инвеститорите беше на площ от 30 000 кв.м да съчетаят традиционен мол с развлекателен комплекс. Подобна концепция е сравнително нова за сегмента на търговските имоти. Възниква в края на 90-те години на миналия век в отговор на нарасналите изисквания на клиентите към качеството на предлаганите стоки и услуги в търговските центрове и стремежа този тип имоти да предложат по-динамичен, респективно по-здравословен начин на живот.

Разгънатата застроена площ на имота е 60 000 кв.м. като половината са за отдаване под наем. Разполага с паркинг за почти 750 коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Строиха,строиха,а сега ще продават.Първо направете проучване ще върви ли търговията няма ли да върви,ама нали бързате да печелите,пък и парите не се знае откъде са ,то не е казано като имате много пари,че сте много умни,също ,че като съберете парите на хората и ще си правите каквото искате?!?!Когато всичките пари са у вас ,каквото и да продавате никой няма да дойде и да ви го купи,защото никой няма да има пари,и кой губи тогава???Всеки случай не е тоя който няма пари,а точно обратното,този който има пари.