Last news in Fakti

21 Април, 2016 12:11 2 618 0

Талин: всяко четвърто жилище се купува от инвеститор

  • талин-
  • естония-
  • жилища-
  • инвестиция

С 5200 души се е увеличило населението на Талин през 2015 г., а за последните 5 години - с 33 000 души. „Нарастващият пазар изпитва нужда от нови проекти, от една страна, а от друга инвеститорите се насочват към високия ценови сегмент, със стойности от около 3000-4000 EUR/кв.м”, обясняват местни брокери.

Наличието на свободни средства и ниските лихви по ипотечните заеми са причина за ръст на инвестиционните купувачи. Друга причина е желанието за започване на самостоятелен живот сред по-младото поколение. „22% от младите са сменили жилището си, поради промяна на семейния статус и едва 3%, защото е трябвало да спестяват и са се преместили да живеят в по-малък имот”, допълват местни брокери.

Анкета сред купувачите показва, че 27% от тях са решили да започнат самостоятелен живот, 23% са купили жилище с цел инвестиция, 22% са се преместили в апартамент с по-голяма площ, защото са искали да подобрят стандарта си на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА