Last news in Fakti

24 Май, 2016 12:12 2 674 0

Двойно по-нисък наем на разстояние една метростанция

  • метро-
  • наем-
  • жилище-
  • париж

Районите около метростанциите винаги са били атрактивни за наемателите, които не ползват личен автомобил. Разликата в рентата на разстояние една метростанция може да бъде двойна. Така например, в Париж скромен апартамент от 35 кв.м. разположен в радиус от 500 метра от станция на подземната железница може да се намери срещу 900 EUR, или ... над 2000 EUR на месец. Като и двата имота могат да се намират на разстояние една метростанция.

За тези, които са решили да живеят на площад „Клиши” (най-скъпото място в Париж), където се пресичат 8-ми, 9-ти, 17-ти и 18-ти квартали на френската столица, е добре да отделят от месечния си бюджет по 2160 EUR за наем. Само на разстояние една метростанция в северна посока обаче, цените спадат двойно. Апартамент в близост до станция La Fourche може да се наеме срещу 970 EUR, като при това наемателят на напуска централната част на Париж. Жилище в близост до Айфеловата кула (метростанция Bir-Hakeim) се отдава под наем средно срещу 2150 EUR.

За тези, които не е проблем да живеят в предградията и всеки ден да преминават 6 метростанции (до La Fourche) ще спестят значителна сума от месечната рента. На Saint-Denis Porte de Paris средният месечен наем е 540 EUR. По-евтино е единствено в района на метростанция La Courneuve – 480 EUR на месец.

Разбира се, колкото по-далеч се намира жилището от центъра, толкова по-нисък е месечния наем. Но това не означава, че тези, които са решили да икономисат от наем трябва да се преместят много надалеч. Достатъчни са само една-две спирки на метрото в посока обратна на центъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА