Last news in Fakti

3 Юли, 2016 10:11 3 972 0

Как се управляват цените на имотите

  • imot.bg-
  • цени-
  • жилища-
  • офиси
Как се управляват цените на имотите - 1
Снимка: М. Богданова ©

През изминалата седмица станахме свидетели на прилагането на инструменти за регулиране цените на имотите както по отношение на покупката, така и по отношение на наемите.

Във Велико Търново продължават да падат сгради, архитектурни паметници на културата, а в София беше направена първа копка на нова офис сграда.

 

Забрана за повишаване наемите на жилища в Ню Йорк

Интересен указ подписа кметът на Ню Йорк – Бил де Блазио. Според него наемателите ще имат право да удължат с още една година договорите си за наем без условията, включително размерът на наема, да бъдат променяни.

Забраниха 100-процентните ипотеки в Чехия

От началото на октомври тази година в Чехия се забранява на банките да отпускат ипотечни заеми в размер 100% от стойността на имота, който кредитоискателят купува с банков заем. Максималната сума, която може да бъде отпусната, е 95% от стойността на жилището, а от април 2017 г. този процент пада до 90%. Ограниченията се отнасят и до популярните в Чехия Системи на жилищно строителни спестявания (stavební spoření).

Къщи в центъра на Велико Търново от 15 000 до 200 000 EUR

Велико Търново отново влезе в новинарските емисии със срутването на поредната къща архитектурен паметник на културата. Имотът се намира по пътя за крепостта „Царевец” и покрай него ежедневно минават групи турист. По време на последния инцидент няма жертви, но това едва ли може е успокоение, тъй като минавайки през централната част на Велико Търново броят на запустелите къщи е значителен и няма как да не направи впечатление, както на жителите на града, така и на туристите.

Ноев: качеството на офис сградата и локацията са много важни

Къде ще има нови жилищни сгради? Според някои анализатори те ще бъдат около новите офис сгради, тъй като българинът предпочита домът му да е близо до работното място. Но ако се концентирраме върху пазара на офиси, то без съмнение, през последните години компаниите се насочиха към такива тип клас „А”. Незаетите площи там са около 3%, търсенето остава високо, което и налага строителството на подобни сгради.

Нова сграда към бившия Полиграфически център

Дефицитът на офиси клас „А” е налице. Това кара някои предприемачи да решат да инвестират в сегмента. Очаква се до есента на следващата година да бъде готова втората сграда от Полиграфия офис център (бившия Полиграфически център на бул. „Цариградско шосе”). Стойността на тази втора фаза е 10 млн. EUR, а след нейното пускане в експлоатация цялата сграда плюс земята, на която е построена, ще е с цена близо 50 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА