Last news in Fakti

10 Юли, 2016 10:37 9 677 8

Срокът на годност на новите панелки

  • панелка-
  • нови-
  • годност
Срокът на годност на новите панелки - 1

Какъв е срокът на годност на панелните сгради, които се строят днес? Строителството в един от мегаполисите – Москва, е много активно. Строят се не само тухлени, но и панелни сгради. Срокът на експлоатация на първите е над 100 години, а на панелките е минимум 70 години.

„Отделяме все повече внимание на сигурността на сградите. Много от хората, които живеят в момента в сгради построени преди 50-60 години, ще преминат в новите постройки. Програмата за преместването на хората от старите сгради в новата е изпълнена на 93%”, казва Марат Хуснулин, заместник-кмет на Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    7 1 Отговор
    Нека да са назад руснаците. Кай в БЪЛГАРИЯ, е преместен в нова панелка, заради остаряване на старата- НИКОЙ. Може би още не са остарели защото в БЪЛГАРИЯ са от 1965 година. Имаме аванс още 20 години.
  • 2 бббббб

    9 2 Отговор
    А ,иначе Русия фалира....
  • 3 бай Иван

    3 9 Отговор
    Какви 20 години?Отидете и вижте какво става в гетата!Панелките се разпадат!Според мен трябва да бъдат съборени и на тяхно място да направят паркове за отдих на хората от града!
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    това е ЕПК
  • 5 Лъчо

    9 4 Отговор
    Заради тези панелки навремето се обезлюдиха селата. Лелеяна мечта беше за всяко селско семейство вместо да си гледа фермата и градината да заживее в големия град! И не че успяха да се интегрират, но явно самочувствието им се повдигна.Сега всички трябва да плащаме за тази недомислица.
  • 6 до Лъчо

    6 1 Отговор
    до 9.9.44 г.в селскотот стопанство работеха 6--70% от народа ни.В Европа - 5-%,в САЩ - 2-5%. такова производство е нерентабилно,не може да се модернизира и наи-важно е неконкурентно на международния пазар.Това трябваше бързо да се промени,а не да узряват с години мозъците...При модернизацията и технизацията трябваше да се намери работа на безработните селяни и в рамките на разделението на индустриалното производство,с помощта на русия,се построиха стотици заводи в страната.Заводи не могат да се строят по селата и затова в градовете почва бързо строителство на блокове,което става с панели,по технология от Русия,която ги копира от САЩ.А не са да станат селяните граждани! А панелните апартаменти купени за 8-12 хиляди лева,днес бившите селяни ги продават за 60-80 хиляди лева,т.е.за 40-50 г.селяните си връщат дадените средства 5-1о- пъти в повече.ЕГАТИ ПЕЧАЛБАТА И ПАК ПЛЮЯТ!
  • 7 Bossman

    11 0 Отговор
    Ако добре се поддържа една панелна сграда може да издържи и 100 години.Важното е кой живее там.
  • 8 Строител

    5 0 Отговор
    Никой не знае колко е животът на панелните сгради, поради факта че още нямаме панелка която да се е разпаднала от старост. Ако се експлоатира и поддържа правилно, може да се окаже че са по издръжливи от тухлените.