Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 14:37 1 754 0

Огън изпепели най-стария хотел във Великобритания

  • великобритания-
  • хотел
Огън изпепели най-стария хотел във Великобритания - 1
Снимки: АР/БТА

Най-стария хотел във Великобритания – Royal Clarence, беше унищожен в следствие на пожар, продължил два дни. Той се намира в градчето Ексетър.

Огънят е пламнал по време на ремонт на сградата, която е строена през XVIII в. Запазена е само фасадата. Специалисти обаче, смятат, че и тя скоро ще се срути.

„Ексетър много ще загуби от липсата на хотела, тъй като той беше една от атракциите на града. Доходите, които общината получаваше също бяха доста добри”, казват местните власти.

Royal Clarence Hotel е построен през 1769 г. и е първата сграда в Англия получила статута „хотел”. Сградата е преживяла многобройни бомбардировки на хитлеристката авиация, но по ирония на съдбата трагичната участ застига постройката в мирно време.

Огън изпепели най-стария хотел във Великобритания


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА