2 834 0

Големите проекти и недостъпните градове

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Документацията по един от най-големите проекти в София – „Гранд Каньон” беше предаден от Направление „Архитектура и градоустройство” на район „Младост” на територията, на който трябва да се изгради модерният комплекс. Дали това ще забави началото на строителните дейности само бъдещето ще покаже, но е факт, че досега не е направена „Първа копка”.

За тези, които планират да купят ваканционен имот на българското Черноморие през тази година, е важно да знаят, че се очаква ръст в цените с до 10%, прогнозират специалисти.

През седмицата на пазара се появи и най-скъпата за всички времена къща в САЩ, а може би и в целия свят. Тя се намира в Бел еър и е с цена 250 млн. USD.

Районният кмет на „Младост” в недоумение

Един от най-големите проекти, които предстои да бъдат реализирани в София – „Гранд Каньон” на компанията „Гаранти Коза”, се прехвърля на кмета на район „Младост”. Става дума за 167 класьора.

ОЩЕ

До 10% поскъпване при ваканционните имоти

Един от основните сегменти, които представляват все повече интерес за българи, са летните ваканционни имоти. Близо 40% от купилите такъв тип недвижимост през 2016 г. са били наши сънародници срещу 60% чужденци.

ОЩЕ

Най-скъпата къща на всички времена (СНИМКИ)

Тя се намира в Бел еър и е с цена 250 млн. USD. Разгънатата застроена площ на имота е 3530 кв.м. Предишният рекорд е за къща в Маналапан (Флорида), чиято цена е 195 млн. USD.

ОЩЕ

Най-недостъпните градове в света

Кои са градовете с най-недостъпни жилища, изчислиха от организацията Oxford Economics, изследвала съотношението между доходите на населението и цените на жилищата в различни градове по света.

ОЩЕ

Над 80 съдебни дела за 3.8 млн. EUR

Битката между веригата магазини „Техномаркет” и „Глориент инвестмънт БГ”, която датира от близо 8 месеца едва ли ще бъде разрешена в близките няколко години. Двете компании са завели общо над 80 дела за близо 3.8 млн. EUR.

ОЩЕНапиши коментар:


Публикувай