5 146 3

Къде Хитлер е скрил най-големите съкровища на Русия

Къде Хитлер е скрил най-големите съкровища на Русия
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Полски археолози изясниха, къде може да се намира Кехлибарената стая. Легендарното творение, изнесено от Царското село по време на Великата отечествена война може да е скрито в древен замък в град Пасленк. Територията на крепостта, където войниците от Вермахта някога са складирали голям брой музейни трофеи, е била обследвана с георадари и томографи. С тяхна помощ е открит подземен тунел, в който, вероятно, са скрити кехлибарените шедьоври. Началото на разкопките е планирано за лятото, съобщава Звезда.ру, цитирано от Blitz.bg.

Поляците от много време подозират, че Кехлибарената стая е закопана някъде в Пасленк. Това потвърждават, в частност, показанията на възрастни жители на страната, които са виждали как през есента на 1944 година в замъка е влязъл камион, натъпкан със сандъци.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 23:27  04.02.17
  Хах, влезнал камион със съндъци и значи там е кехлибарената стая! Страхотна логика! Или е унищожена при някой пожар (малко вероятно, все някъде щяха да останат следи); или я укриват някъде. Бая сандъци трябва да са за да седи някъде без никой да подозира какво има в тях. Може да е някъде в Европа, а може и да е изнесена към САЩ. Както и влака със златото: 100 е изнесен от американците към САЩ, ама гладни кокошки сънуват просо из Европа.
 • Сашко лъскавия
  Отговор
  2 04:18  05.02.17
  Всички знаем как Германия след войната стана една от водещите икономики в световен мащаб. Такава сила има много голямо покритие. Още много време ще се учим от тях, и повярвайте има какво.
 • simonm
  Отговор
  3 12:44  05.02.17
  Прусия дала,Германия взела .Хитлер скрил / нямал си друга работа/ Поляци ше копаят А българите ще си чешат езиците и кърпят гащите

Напиши коментар:


Публикувай