3 555 2

Защо сега е моментът за покупка на имот в Испания

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Испания е втората най-добра държава за покупка на първо жилище. От компанията MoveHub сравняват промяната в цените на недвижимите имоти и процентното изменение на заплатите през 2016 г. От 33 анализирани държави на първо място са Обединените арабски емирства със спад от 7.96% в цената на недвижимите имоти през последната година и ръст в месечната заплата едва от 0.90%. В Испания се наблюдава рязко повишаване на заплатите от 2.2%, а при недвижимите имоти се отчита спад от 5.75%. В ТОП 5 на класацията влизат още Гърция, Сингапур, Швейцария.

Класацията показва държавите с най-голям скок в цените на недвижимите имоти, но за съжаление и тези с най-слабото повишаване на годишното възнаграждение, както и местата, в които то дори е намаляло. В държавите с най-високо повишаване на заплатите, имотите са по-достъпни, което прави покупката на първо жилище привлекателна.

Днес е подходящ момент да се придобиват имоти, докато пазарът отново не е влязъл във възходящата си фаза, коментират анализатори. Пазарът на жилища в Испания е в начала фаза на възстановяване след мъчителната 8-годишна криза, въпреки че на някои места като Барселона и Ибица повишаването на цените започна по-рано. Сега е добре да се купува и поради друга причина – кризата рестартира имотния сектор, подобри стандартите за професионализъм и качеството на новостроящи се обекти.

По отношение на останалите държави в Европа, които са по-назад в класацията, Испания изглежда все по-добър избор със стабилно правителство, растяща икономика и ниска криминогенна обстановка. Ниските лихви по ипотечните заеми, растящите цени и признаците на възстановяването и повишаването на икономиката правят пазара на имоти в Испания по-атрактивен.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 18:00  17.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 18:09  17.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай