Last news in Fakti

30 Май, 2017 22:15 8 261 13

Чужденци строят логистичен център за 100 млн. EUR

  • jysk-
  • инвестиция-
  • логистичен център-
  • божурище
Чужденци строят логистичен център за 100 млн. EUR - 1

Четвъртата държава, в която датската компания JYSK реши да изгради логистичен център е България. Инвестицията е на стойност 100 млн. EUR. Постройката ще се намира в държавния индустриален парк в Божурище и ще бъде пусната в експлоатация след две години. Днес министърът на икономиката Емил Караниколов направи първа копка на новия индустриален имот. „Това е най-голямата инвестиция в Икономическата зона към момента и несъмнено ще затвърди нейните позиции като една от най-атрактивните локации в страната както за чуждестранни, така и за местни инвеститори. Заявените инвестиции в Зоната достигат 235 млн. лв., а в резултат от тях се очаква да бъдат разкрити 1064 работни места”, посочи Караниколов. Неговият заместник – Лъчезар Борисов, изграждането на логистичния център е добър знак за българо-датските икономически отношения.

Първата част от четвъртия в света логистичен център на JYSK ще бъде готов през третото тримесечие на 2018 г. Тя ще включва строителството на по-ниските постройки. В тях ще се извършват предимно ръчни дейности като опаковане, сортиране и други.

Вторият етап включва изграждането на две сгради с височина по 50 метра и с площ 10 000 кв.м. Интересно е да се отбележи, че до момента подобни сгради в България не надвишават 15 метра височина. Пусковият срок е третото тримесечие на 2019 г.

Компанията има подобни складове в Дания, Швеция и Полша. Плановете са центърът в Божурище да обслужва магазините на компанията освен в България, и в Гърция, Румъния, Словения, Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Броят на магазините на JYSK в света е 2300, като те са разположени в 41 държави. Годишният оборот на компанията възлиза на 2.9 млрд. EUR. Разполага с 20 000 служители. Относно България – тук тя разполага с 13 магазина. Целта е у нас да има 35 магазина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    17 11 Отговор
    Нямат кой знае какво предлагане пък складове градят. Интересно

    Коментиран от #8

  • 2 Бай Тошо

    26 20 Отговор
    Както е тръгнало с това безразборно строителство , скоро няма да има и един декар нива, язък за плодородната ни земя която нашите много добри управници съсипват, то не бе автокъщи, складове, строителни отпадъци, магазини насред нивите, и др. и за какво ли не се ползват земите, ще се внася скоро и зърно а ние ще се радваме на 300 евро заплатки които раздават чужденците съсипали ни земя за милиони

    Коментиран от #13

  • 3 сноу

    20 10 Отговор
    Бай Тошо всичко е вярно но, надупен г.з само п...л не го ошетва..Нашите полит отрепки, нали първо изпратиха синчета и щерки ,да се учат на далавера по запада ..там с дрънкулки и висулки като едно време индианците им одухаха мозъците ..После нас ни омагьосаха, как ей тъй, трябва още малко да се наведем,после още съвсем мъничко ,а най-накрая да се хванем за палците ...Сега новите еничари ще раздават де що има за раздаване и хич няма през продажните им тикви, да мине и капка мисла ,че за тая земя, кръв се е ляла...

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАЙ ГАН4О

    16 5 Отговор
    Само ми обяснете ,какво прави министъра(така наречен),НА ЧАСТЕН СТРОЕЖ.Явно заработва комисионна.Истината е,че всичките тези продажници е време да си платят за предателствата и то както трябва.
  • 6 mediator37

    15 4 Отговор
    Той какво прави министърът на частен обект е ясно- заработва. Обаче вижте уникалната бутафория- Донесли са им един самосвал чернозем, после са го разстлали и тия като гарги на жица са се подредили ухилени с каски и лопати да имитират копка. После ще има софра, запой и подаръци. Искам и аз да съм министър!
  • 7 Бай Тошо

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "сноу":

    Жалката истина!
  • 8 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Нарича се пране на пари
  • 9 Корковата тапа

    6 1 Отговор
    В предната тема го преместих в другия крачол, в тази тема го връщам обратно в първия!
  • 10 Гого

    3 4 Отговор
    Никакво производство само алъш вериш от това полза няма!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Morgoth

    4 2 Отговор
    .аси хейта! Хората са дошли, инвестират в България, създават работни места в закъсалото ни строителство, след това ще имат логистичен център в който ще се съхраняват и транспортират стоките им за много други страни, което пък ще създаде още работни места. А всичко изписано отгоре е хейт!
  • 13 Morgoth

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Тошо":

    От 5 000 000 хектара земеделска земя 3 500 000 е обработваема. Този център ще заеме 1 хектар. Направо без земя ще ни оставтя тези иззедници!