Last news in Fakti

5 Декември, 2011 14:29 21 331 22

Само за месец 237 нови жилища на търг

  • търг-
  • публична продан-
  • кредит-
  • бургас
Само за месец 237 нови жилища на търг - 1
Снимка: М. Богданова

Само в рамките на един месец съдебните изпълнители в Бургас обявиха за продажба 237 имота. От тях 224 жилища и 13 къщи. Най-много недвижимости са обявени за продажба в района на Черноморец. Там се оферират 124 апартамента, от които 63 са гарсониери. Част от тях са строени и купени с цел развитие на туризъм.

В Несебър и Слънчев бряг се предлагат съответно 28 и 11 апартамента, а в Свети Влас – 10 имота. Къщи на публична продан могат да се купят в Карнобат, Айтос и Камено.

Публичната продан е последния стадии, посредством който банките могат да си върнат парите от длъжниците. Това обаче не е гаранция, че финансовите институции ще си получат цялата отпусната по кредита сума. През тази година стана практика да се продават имоти на втора, трета, дори четвърта публична продан. При всеки следващ търг началната цена е по-ниска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никола

    3 0 Отговор
    Само за месец в Бургас,а я отворете във Варна и забележете на какви цени,купува ли някой,нещо в което не се знае дали ще влезе скоро и като знае колко мъка и болка е останало и колко напразни надежди на млади хора за свой дом....ама банкерите,банкерите...те със своите реклами подведоха хората,които сметнаха,че влизайки в Евросъюза нещо ще се промени,а то какво.....
  • 2 росен русев

    1 0 Отговор
    Законните рекитьори на България иземват имуществото на бедните благодарение на екстремните си лихви и закопаващи преференции,това е нашата банкова система, лихварска държава.MADE IN BULGARIA
  • 3 Emo

    3 0 Отговор
    Поредната платена статия...
    Цените на които се правят опити да се търгува, са смешно високи!!!!
  • 4 Здравка Ковачева

    1 1 Отговор
    Цените са неестествено високи, това за съжаление не разбират много продавачи и хора които са инвестирали труд и пари. Но пазарната икономика е безпристрастна. Едно жилище трябва да се изнасяа иначе не става. Тоест трябва да носи пари а не загуби. Това и майка ми и баща ми не разбират, но те са възрастни. Не може едно жилище било то и най хубавото да носи дългосрочно само загуби. То тябва за 12 години да изплати цената си. Как това ще стане с апартаменти по морето в които никои не живее_и се дават само за 3 месеца под наем. Те са си на загуба от самото начало. Изход е морски туризъм целогодишно, но за това е необходимо нов начин на мислене. морето и през зимата е хубаво. и най вече изградена база, забавления за туриостите и през зимните месеци / алей за колела, закрити басейни, театри....забавления за деца. Вижте Германските курорти по морето, които са много по на север. Те са винаги пълни, все едно дали е лято или зима.
    С три месеца не се прави сезон и не се изкарват пари от даване под наем!
  • 5 аз

    0 0 Отговор
    Такаааааа.Докато цените не станат като през 2002г значи са високи.Който се е излъгал да си купи за срок от 25г на най-високите цени никой не му е виновен,да е мислел.Сега няма право да се разболява камо ли да умира.Честито на новодомците.
  • 6 ававе

    0 0 Отговор
    Нищо не става и с публичните търгове, защото цените са си почти пазарните т.е. високи и няма балъци, които да се вържат. Би трябвало да се пускат на втори , трети и т.н. търг , но това не става често, поне не и при имотите , за които си заслужава. Имам случай, при който на трета публична продан отново няма нито един участник, съответно обаче четвърта няма т.е. имотът си остава владение на банката до второ пришествие. Банките са се прецакали с кредити на високите цени и сега искат да избиват ама на, алчните, заради които се срина всичко ще го д.....т.
  • 7 Търг-хубаво нещо , НО ??

    2 1 Отговор
    Прекалено добре звучи за да е истина
    Не вярвайте на всичко което се пише..........иначе сте .....

    1-няма такива жилища

    Бургаският Окръжен съд продава САМО 194 жилища цели ДВЕ год - евтините свършиха отдавна
    -------------------------------------------------------------------------
    спр:http://www.sales.bcpea.org/?q=properties
    ----------------------------------------------------

    2-има жилища на търг в селата около Горно Нанадолнище - но вие не ги искате - искате в града - е , може но на висока цена
    ----------
    3- а ако Пак ви излъжат ...............което се е случвало вече ???
    Гледайте филма "Възхода на парите" - там обясняват какво следва

    Продавачите го издухаха , иде ред на Алчните Купувачи
  • 8 българия-държава от мераклии

    1 1 Отговор
    RE:Здравка
    --------------
    Цитат:.....но за това е необходимо нов начин на мислене
    -------------

    Здравке , драга....за всичко е необходим нов начин на мислене
    и този начин не се преподава безплатно в училище !

    този начин се свежда до две много прости неща:

    1-за да спечелиш трябва Риск - безрисковите печалби са само в Тотото

    2-Никой не е спечелил срещу Банка

    -------
    поела си риск да чакаш да спечелиш срещу Банка..........имаш право....да изчакаш още малко
    ----------
    оправдаваш неразбирането на баща ти и майка ти с възрастта - ще се окаже че знаят повече от теб-младата ..
  • 9 Максито

    0 0 Отговор
    Дай един имот насам!!!
  • 10 доби

    0 1 Отговор
    хей бе хора , къщите ни са ли жилища!?! или са обор
  • 11 200 Е м2

    0 1 Отговор
    Айдеее на търговетеее.Купувай народе AXXX и Балонената глава къде са сега да кажат какво невероятно покачване има на имотите и каква добра инвестиция са?
  • 12 varna

    0 2 Отговор
    интересното е друго, че за някои бизнес имоти които съм следял след втория търг се изтеглят и след няколко месеца се връщат с цената на първия търг, и там както всичко в БГ мушенгииска история.
    а това, че се случва не са виновни банките ами са виновни нашите плиткоумни управляващи които им позволяват да го правят и на запад не могат да си плащат заемите заради кризата но правителството нареди на банките да не закачат хората поне две години от последното плащане и това на 3-4% лихва.
  • 13 АЗ ПЪК СИ ТЪРСЯ ОБЕЩАНИТЕ 179 Е/КВ

    2 1 Отговор
    чакам вече три год и ми се изчерпи търпението
    хазяина прочел някъде ,че щели да поскъпват имотите и ме сюрпризира с 50 Евра по-висок наем след нова година
    ---------
    това ми е четвърти хазяин - предишните трима ги напуснах като ми вдигаха наема - но ми писна....потроших мебелите,сменям постоянно училището и детската градина (за рушветите за детска градина сте чували)
    ------
    е*ал съм му алмата матерна - ще купувам защото по-добро няма да дойде

    чак сега разбрах какво е да живееш под чужд покрив в България
  • 14 Търси си обещаните 2000Е/кв.м

    0 0 Отговор
    Ти пък си продавач, койото вече е изперкал
    Хахахах
  • 15 обичащ всичо но не и тази държава

    0 2 Отговор
    така ще е докато живеем с робско съзнание
    имало турско присъствие
    а сега не било зле а има просто депутатско присъствие
    нека те да опитат да живеят с минимална заплата
    нека боико да кара жигула-и ще повярвам че мислят за обикновеният човек
  • 16 Gogou

    0 2 Отговор
    Имотният пазар в БГ е пародия - разчита се прекалено много на настроения и психология. Какво имам в предвид - за много хора да имат собствено жилище от 34.856 квадрата е по-важно от това да се чувстват щастливи и да се радват на живота такъв какъвто е... Това е безумие! Дали ще поевтиняват или ще поскъпват жилищата би трябвало да няма никакво значение за един обикновен човек - има пари - купува жилище, няма пари - живее под наем. Но да се обвързва с безумни кредити, при които месечната вноска е 80% от семейния доход, е невероятен феномен... А, и тепърва ще навлизат нови строителни технологии - какво влияние ще има това за нас, простичките купувачи и имотния пазар - ще видим! Изводът - ако нямате поне 60% от имота, който искате да купите, просто отложете - ще дойдат по-добри времена. Ако не дойдат - няма да сте заробени от банката с непосилен кредит. Илюзията за заем, който се плаща, а наем - никога, е създадена точно от хората, които имат изгода от цялата ситуация!
  • 17 № 13 и № 14 - прави сте и двамата

    0 0 Отговор
    до № 14
    -------------
    аз съм само страничен наблюдател не купувам , не продавам
    (имам мой+наследствен апартамент),

    имаш право - обещаваха 2000 Е/кв но се разбра че лъжат

    но и № 13 има право -----

    обещаваха 179 Е/кв - но ОЩЕ не се разбира че пак ще се "гризне дървото"

    по-рано при подобни публикации имаше по 100 коментара а сега само 10 -15 - очевидно вече увират главите че няма безплатна софра

    както пише № 16 - Пазарът е психология и всеки приема това което му харесва..........до момента в който го насилят да приеме обратното
    -----
    по - спокойно го давай , не говори за изперкване защото продавачите отдавна изпиха горчивата чаша - сега е ред на купувачите-.а ти май си от тях;)
  • 18 аноним

    1 0 Отговор
    RE:@16
    ----------
    Цитат: Илюзията за заем, който се плаща, а наем - никога, е създадена точно от хората, които имат изгода от цялата ситуация
    ................................................................................

    коментарът ти е смислен в частта за пазарните мотиватори , но цитираното по-горе е доста спорно :

    плащай 10 - 15 год наем и чакай влога ти да компенсира инфлацията (вероятно разбираш че това е нон-сенс) ..........
    а на 16-тата година -???

    това с предимствата на наема може да работи в опр. периоди докато човек се установи,създаде семейство но после ??

    колкото до твърдението ти , че цитираното е спекулация от заинтересовани - вероятно си прав...но отговори Какво ИМАШ след 16-тата година
    -------
    Пълна спекулация е тезата , че едно жилище струва 100 наема !
    ако беше така - на Запад от Драгоман щяха да живеят всичките в Евтини собствени жилища..........а не под наем
    Западняците са Били като нас със собствени жилища - ние със сигурност ЩЕ станем като тях-под наем...........но не защото така ни харесва

    Коментиран от #20

  • 19 si komersial

    1 0 Отговор
    Приятели,аз съм от Стара Загора и с жена ми притежаваме стр.фирма,която по време на кризата построи и пусна на пазара 72 апартамента от които останаха 3бр.Хората вече си живеят в тях а дори и моят офис е в същата сграда.За разлика от много строители,както виждате не се крия от клиентите си.Сега започвам нова сграда сповече от 65 апартамента 3 магазина и 12 надземни гаражи.Моля коментирайте цена от 280 евро/кв.м.Стара Загора е жив град.Добре дошли. [email protected]

    Коментиран от #22

  • 20 Gogou

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "аноним":

    @18 Благодаря ти за коментара. Това, което се опитах да кажа е, че трябва много внимателно човек да си преценява възможностите, за да не се озове в ситуация на невъзможност да си обслужва кредита. Особено имайки впредвид смутните времена, в които живеем. Жилището не трябва да е на всяка цена. То е лукс, който не всеки може да си позволи и ако не може не трябва да се стреми към това с цялото си същество. Ако ще се тегли кредит, то месечната вноска не трябва да надвишава 30, максимум 40% от семейния доход. Всичко над това е неоправдана истерия (или още масова психоза).
  • 21 банкрут

    1 0 Отговор
    Ще има фалирали банки.Лемън брадърс няма да са единствени.
  • 22 стилмоп

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "si komersial":

    @19 Абе човече я обясни това ново стройтелство за 280евро на кв.м Ти парцела и материалите крадеш ли ги за прект плащаш ли работни заплати и данъци плащаш ли Тези ап на тапи ли са Ток ще има ли за ТЕЦ да не питам за д.гр. у-ще метро станция същоЕй приятел тая цена е огромна независимо с или без ДДС