1 751 0

Имоти в култова лондонска сграда остават неразпродадени

Милена Богданова

Част от апартаментите в известния небостъргач The Shard остават неразпродадени. Анализатори смятаха, че имотите, чиято цена достига до 65 млн. USD лесно ще намерят купувачи, като се има предвид, че Лондон е един от основните притегателни центрове за инвеститори в недвижими имоти от цял свят. Това обаче не се случва.

The Shard, построен основно със средства на предприемачи от Катар, беше открит през 2012 г. Към тогавашна дата това беше най-високата сграда не само в Лондон, но и в цяла Европа -310 метра. Днес тя е на 4-то място.

В началото на разпродажбата на апартаментите, разположени между 53- и 65-тия етаж, брокери бяха убедени, че за реализирането на 10 имота ще са необходими само 20 позвънявания. Това обаче не се случи. Най-евтиният апартамент е с цена 39 млн. USD.

„Не съм учуден, че няма продажби в сградата. Реализирането дори и на един имот ще фиксира определена цена и това автоматично ще доведе до продажбата на следващите обекти на по-висока цена”, коментира брокерът на луксозни имоти Хенри Прайър.Още по темата

 • 50 000 нови евтини жилища в Лондон

  50 000 нови евтини жилища в Лондон

  В близките 4 години в Лондон ще се появят още 50 000 жилища на достъпни цени, които са подходящи както за покупка, така и за наемане, смята кметът на ...
  20.07.2017
  1 534
  0

Напиши коментар:


Публикувай