1 459 0

Отдават под наем лондонския апартамент на Чърчил (СНИМКИ)

Милена Богданова

Срещу 2933 USD се отдава под наем мезонетът, в който е живял Уинстън Чърчил. Имотът е с разгъната застроена площ от 256 кв.м. Намира се на няколко пресечки от ж.п. гарата „Виктория”, а от прозорците се разкрива прекрасна гледка към Уестминстърското абатство. В близост до апартамента има луксозни магазини, кафенета и ресторант Белгравия.

Във въпросния имот Чърчил и семейството му са живели от началото на 30-те години на миналия век до 1939 г. Политикът разширява жилището като добавя три допълнителни стаи на горния етаж от мезонета. Мястото е било използвано за ключови срещи на Чърчил с неговите съпартийци. На 2 септември 1939 г. в него той се среща с други членове на парламента, за да подпишат писмо, в което са предявени искания към Адолф Хитлер. Войната е обявена на следващия ден.

Чърчил купува жилището от друг политик – Ллойд Джордж. Там е живяла неговата любовница. По-късно в апартамента се настанява дъщерята на Сталин – Светлана Аллилуева. Над 10 години собственик на мезонета е бил бившият изпълнителен директор на MTV Бил Роуди. Той ремонтира жилището като добавя дървена обшивка и камина с цел имотът да се доближи максимално до епохата на Чърчил.

Мезонетът се състои от голяма дневна, две стаи за гости и кухня с голям кът за закуска. На покрива има трапезария и голяма тераса. На второто ниво са разположени три спални, всяка с баня. Има и допълнителна стая за гости с гардеробно помещение.Напиши коментар:


Публикувай